Vælg en side

VULKANEN ASKJA

FJERNTLIGGENDE fascinerende Askja

Vulkanen Askja er et vulkansystem, der ligger dybt inde i det østlige islandske højland. Vulkanen er en af de største i Island med et krater, der måler hele 45 kvadratkilometer! Vulkanen ligger i Dyngjufjöll-bjergkæden.

Askja har status som en aktiv vulkan og har været det i tusinder af år med flere og større udbrud gennem historien. Tilbage i 1875 skete det mest berømte udbrud. Her eksploderede vulkanen og skabte det store krater, hvilket forårsagede meget store skader i det omkringliggende område. Der spredte sig også ved den lejlighed en massiv askesky over store dele af Europa og forårsagede omfattende forstyrrelser. Det har længe været stille omkring Askja, hvor det seneste udbrud var tilbage i 1961 – et mindre udbrud, der ikke forårsagede store ødelæggelser. Men vulkanen overvåges stadig konstant på grund af dens potentielle farlighed for evt. fremtidige udbrud. 

Storslået seværdighed

Det kan i høj grad anbefales at besøge Askja. Her kan man køre ad højlandsvejen ind til det enorme krater, hvilket kræver en 4-hjulstrækker. Vejen er på visse steder udfordrende, så vi kan varmt anbefale at man tager en guidet tur med en højlandsbus. Det har vi selv gjort her hos ISLANDSREJSER.

Den guidede tur ind til Askja starter fra Myvatn, hvor turen så går 100 km – hver vej. Det er en storslået naturoplevelse, også undervejs på ruten. Her møder man alt fra “månelandskaber” til små oaser med venløb og frodige områder. Man passerer ikoniske bjerge og ender til sidst inde ved Askja. Man går det sidste stykke ind til krateret – en gåtur på omkring en halv time. Her møder man det storslåede syn af den mægtige vulkan. Krateret i Askja er fyldt med vand, og selve søen hedder Öskjuvatn.

Som en ekstra bonus får man ved det langt mindre krater Viti en uventet oplevelse. Dette farverige krater ligge ved siden af Askja og er fyldt op med noget smukt blå-hvidt vand i bunden. Her kan man bade i det geotermisk opvarmede vand. Vi skyder på, at temperaturen er omkring 28-30 grader – altså en rigtig behagelig badetemperatur. Man skal være forberedt på en stejl vej ned i Viti-krateret, men det er turen værd!

Området omkring Askja er hjemsted for flere dyrearter, bl.a. rensdyr, polarræve og forskellige fuglearter. Området bliver ofte brugt som filmlokation, eksempelvis til storfilmen Interstellar.

Askja, Island

Lad dig inspirere

VI ANBEFALER EN GUIDET TUR

Selvom man selv kan køre den lange vej ind til vulkanen Askja, anbefaler vi en guidet bustur, da vejen kan være udfordrende for 4-hjulstrækkeren.

OASE I MÅNELANDSKAB

Vejen til vulkanen Askja ligner det meste af vej et månelandskab. Men man kommer også forbi små frodige oaser hvor man kan nyde en pause.

VITI-KRATERET... WOW!

Lige ved siden af vulkanen Askja ligger det spektakulære og farverige Viti-krater.

HUSK BADETØJET

Efter en lidt udfordrende nedstigning i Viti-krateret kan man nyde et bade i det geotermiske blå-hvide vand i bunden af krateret.

Vulkanske kræfter under jordens overflade

Der findes ikke mindre end 130 vulkaner i Island, som er forbundet af omkring 30 aktive vulkansystemer, som ligger under øen. Den store forekomst af vulkaner skyldes, at Den Midtatlantiske Ryg – som danner grænsen mellem to divergerende tektoniske plader – løber tværs gennem landet.

Kombinationen af store, iskolde gletsjere og eksplosiv, brændende lava, der ligger på lur under vulkanernes overflade, er med til at forme et barskt landskab, som man ikke finder noget andet sted i verden. Islands natur består med andre ord af dramatiske kontraster, hvilket netop er det, der drager mange tusinde turister til landet hvert år.

Det er særligt landets vulkaner, der tiltrækker eventyrlystne, som håber på at få et glimt af det smukke, men dramatiske fænomen. De vulkanske kræfter er da også den skabende kraft bag nogle af landets mest populære kendetegn – såsom de varme kilder og den kraftige gejser, Strokkur.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Gullfoss

Askja

Enormt vulkankrater og aktiv vulkan i det islandske højland.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.