Laksefiskeri

Vores egne ture!
Michael Hansen med smuk nystegen laks ved "vores" elv - foto: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Laksefiskeri i Island 2020

Laksefiskeri i Island er fantastisk, men ofte dyrt – alt for dyrt efter vores mening!
Problemet er, at der er kunder rundt i verden til disse ofte vanvittige priser, op til 10-15-20.000 kr. pr. dag! Det er der ikke mange danske lystfiskere der kan finde på at betale.
Alligevel har de fleste lystfiskere en drøm om at prøve kræfter med den bomstærke islandske atlanterhavslaks i dette smukke land – og det har vi gjort muligt til absolut rimelige penge!

Nedre Rangá

Vi har en særdeles god aftale ved elven der er en del af det kendte Rangá system, der ligger helt i top over landede laks år efter år. Mellem 30- og 40.000 laks skal igennem disse stræk hvert år, på vej ud i hele systemet.

Vores aftale om laksefiskeri er lavet direkte med lodsejere, og helt uden om de fordyrende klubber, der oftest administrer fiskevandene i Island – derfor kan vi gøre det til denne fornuftige pris!

Vores laksefiskeri foregår i storslåede omgivelser  med vulkanerne Hekla og Eyjafjallajökull som naboer og med Vestmannaøerne i horisonten, omgivet af marker med islandske heste og fritgående får – indbegrebet af Island!


Se lidt klip fra 2018-turen (Lars’ GoPro)
Et fint gennemsnitsår hvor vi samlet fik 70-80 fisk – heriblandt nogle særdeles flotte havørreder på både 5 og 6 kg i tilgift.

Laksefiskeri i Island med ISLANDSREJSER


.
En video-kompilation fra tidligere år:


Strækket

Nedre Rangá, der er på ca. 7 kilometer, forbinder de langt dyrere Vest Rangá og Øst Rangá. Strækket er en god blanding af trækkende- hvilende- og stationære fisk. Giver man et stræk hvile blot 15-20 minutter, er det ofte klar igen. Dette stræk er vores primære stræk med flest hotspots – de bedste i gå-afstand fra vores lodge.
Yderligere har vi det lange stræk der bevæger sig helt ned til havet (12 -13 kilometer). Dette kan være interessant når man har lært det lidt at kende.
Se en samlet skitse over strækkene i nedenstående galleri.

Statistisk gennemsnitsfiskeri for gruppen:

30-40 laks (6 dages fiskeri). 2018-turen(e) var et fint gennemsnitsår og gav samlet 70-80 fisk (6 dage + 3 dage) hvor nogle af dem var særdeles flotte havørreder på 6+ kg.

Må man beholde fisk?

Der er ikke catch & release på strækket, så ønsker man at spise fisk under opholdet må man det. Der må også hjemtages fisk – lidt mere om det længere nede på siden under “DET PRAKTISKE…”.

Du indlogeres i en virkelig lækker lodge på 225 kvm ved elven med alle faciliteter:

– 6 dobbeltværelser med toilet og bad
– Stor stue og alrum med masser af spiseplads og bekvemme sofaer
– Et stort køkken
– 100 kvm terrasse med grill, borde og stole
– Udendørs Hot Tub der altid er opvarmet og klar
– Hvis du ønsker at have laks med hjem til Danmark, kan disse nedfryses.

Med lystfiskerhilsen
ISLANDSREJSER og Lars Viberg (tlf. 52 40 40 77)

Det praktiske...
Mad (self service)

Vi har fravalgt Full Service (forplejning med i prisen), hvilket gør en masse godt ved slutprisen. Vi synes det er alt for dyrt at betale 160 Euro – ca. 1.200,- DKK pr. dag pr. mand, som er normalprisen her for at blive vartet op med mad. Det kan gøres lang billigere, og så bestemmer du selv hvornår du ønsker at spise. Vi spiser typisk grillet laks i fællesskab en eller to gange i løbet af ugen 😉

Ingen laksefiskeri uden mad – selvfølgelig. Vi sørger selv for maden – som bl.a. er medvirkende til at holde prisen nede på dette niveau. Der er gode indkøbsmuligheder i en nærliggende by, hvor der arrangeres fælles indkøb på førstedagen på vej mod vores lodge og én gang mere i løbet af ugen. Du køber selv ind til din morgenmad, frokost og aftensmad. I fællesskab spiser vi sikkert grillet laks en eller to gange.
Der er et stort køkken i vores lodge med alt hvad vi har brug for – og med masser af køleskabsplads.

Fisketider

Kl. 8:00 – 14:00 og igen fra 16:00 – 22:00.
Denne 2-timers pause er god for både elv og lystfisker – og vi skal jo også have lidt at spise 😉

Den første dag fisker vi fra kl. 16:00 så der er tid til at komme til elven (med den minibus der fælles bookes til deltagerne – læs mere under “”FLY + TRANSPORT GENERELT”).
Den sidste dag starter vi fiskeriet fra kl. 7:00 og fisker til middag. Herefter checkes der ud fra lodgen og senere er der igen fælles transport med minibus til Reykjavik.

Fiskeriet den sidste dag

Vi skal være ude af vores værelser/lodge kl. 13:00 den sidste dag af hensyn til rengøring før næste hold. Derfor starter fiskeriet tidligt om morgenen så man har de fisketimer man er berettiget til – eller de bliver kompenseret i løbet af ugen.
Vi tager altid hensyn til alles hjemrejseplaner, så nogle gange kan der være en tidligere afgang fra vores lodge. Men også her kompenserer vi fisketiden så ingen skal føle sig snydt 😉

Værelser i vores lodge

Der er ialt 6 dobbeltværelser med eget bad/toilet til rådighed. Guiden bor på ét af værelserne. Resten (5 dobbeltværelser) bliver fordelt mellem resten af deltagerne. Fordelingen aftaler vi stille og roligt ved ankomst-briefingen 🙂
Der er selvfølgelig både sengetøj og håndklæder på jeres værelse.

Andre faciliteter

Der er et kølehus/renseplads tilknyttet vores lodge så man, hvis man ønsker at beholde fisk, står der en stor kummefryser klar til nedfrysning hvis man ønsker dette.
Huske i øvrigt også badetøj! Der er et altid opvarmet Hot Tub, som vi kan bruge alt det vi vil. Godt for ømme muskler efter en dags laksefiskeri! Der er en stor veranda ifm lodgen – her står der også en god stor gas-grill, vi frit må benytte.

Grej

Mange foretrækker at bruge to-håndsstænger ved elven, hvilket passer godt her. En en-hånds, fx klasse 8 fungerer også glimrende. Sørg for at have tilpasset grej så du kan fiske i alle vandlag.
Der må også spindefiskes ved elven. Her anbefales forskelligt vægtede blink.
Fisker du en-hånds kan det klart anbefales at medbringe en let linekurv (fx Flexi-Stripper som virker perfekt her).

Fluer

Her fiskes ofte med klassiske Snælda-typer som Skógá Snælda, German Snælda, Black and Blue Snælda og et væld af varianter af disse. Lidt blå eller lilla i fluerne ses ofte her. Andre klassikere er Red- eller Black Frances. Sunray- eller HKA Shadow i forskellige størrelser er giftig her og nok den type der oftest sidder på forfanget på vores ture. Hav evt. lidt hitch-fluer i æsken. Det korte af det lange er, at mange varianter af fluer virker – også her. Se vel-testede fluer i galleriet nederst.

Beliggenhed

Elven ligger på sydkysten ca. 150 km fra Keflavik lufthavn – ca. 2 timers kørsel.
Her er der udsigt til både Hekla, Eyjafjallajökull og Vestmannaøerne.

Desinficering af grej

Desinficeringen klares nemt ved ankomst til Keflavik Lufthavn. Her henvender man sig til Told og anmoder om denne service – man behøver ikke at advisere forud. Det tager 15-20 minutter (afhængig af hvor meget grej der skal desinficeres).
Alternativ kan det også desinficeres hjemmefra hos en dyrlæge – dog er dette oftes væsentligt dyrere end i lufthavnen.
Prisen for desinficering i lufthavnen (pr. juli 2018):
5 første emner: ISK 4.900,- (ca. DKK 320,-)
Pr. efterfølgende emne: ISK 300,- (ca. DKK 20,-)

Fly + transport generelt

Transport fra lufthavn og fra vores lodge og ved fiskevandet
Der bliver booket en minibus der transporterer jer fra lufthavnen til vores lodge og retur igen. Lars Viberg fra Islandsrejser lejer en 4-hjulstrækker til transport ved elven hvor der bliver skrevet en ekstra chauffør på (en af deltagerne på turen) så vi er fleksible.

Som udgangspunkt vil prisen pr. mand for transport til/fra lufthavn ligge på  1.100 – 1.200 kr. tur/retur.

Transporttiden fra Keflavik til vores lodge på ankomstdagen, er ca. 2 timer. Der stoppes undervejs så man kan købe ind til mad mv. Der købes ind igen midt på ugen. Her står guiden for transporten.
Transporttiden fra vores lodge til Reykjavik på sidstedagen, er ca. 1 time og 40 min.

Fiskeriet den sidste dag
Vi skal være ude af vores værelser/lodge kl. 13:00 den sidste dag af hensyn til rengøring før næste hold. Derfor starter fiskeriet tidligt om morgenen så man har de fisketimer man er berettiget til – eller de bliver kompenseret i løbet af ugen.
Vi tager altid hensyn til alles hjemrejseplaner, så nogle gange kan der være en tidligere afgang fra vores lodge. Men også her kompenserer vi fisketiden så ingen skal føle sig snydt 😉

Fly tur/retur
Fly til Island koster fra ca. 2.200,- tur/retur hvis billetten bookes i god tid. Vi booker selvfølgelig gerne fly for dig. Du vil således også være dækket af Rejsegarantifonden som ISLANDSREJSER selvfølgelig er medlem af.
Vi laver reservation af flybilletter, så snart vi har adgang til dette, så vi kan fastfryse prisen til en dagsaktuel pris.

Inkluderet / ikke inkluderet

Inkluderet:

 • 6 hele fiskedage (1/1 stang – dele-stang ikke mulig)
 • Laksefiskeri fra eftermiddag første dag til over middag den sidste dag
 • Dejlig lodge ved elven i dobbeltværelse med eget toilet og bad
 • Sengetøj og håndklæder
 • Guide (medfiskende) fra ISLANDSREJSER (Lars Viberg)
 • Transport ved elven
 • Ca. 14 km km fiskbart stræk (mange hotspots nær vores lodge)
 • Stor og altid opvarmet Hot Tub (jacuzzi) – husk badebukser!
 • Self service for at holde prisen væsentligt nede

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur (læs mere under “FLY + TRANSPORT GENERELT”)
 • Transport til/fra elven (læs mere under “FLY + TRANSPORT GENERELT”)
 • Mad (læs mere under “DET PRAKTISKE…”)
 • Evt. overnatning før eller efter fisketuren

Laksefiskeri i Island


Periode: 5. – 11. juli 2020 (7 stænger)


Pris: kr. 19.500,- for 1/1 stang.

Delestang kan aftales hvis I er 2 fiskemakkere.
Prisen er da kr. 10.750,- pr. person (her betaler vi lidt mere for bruge af faciliteter til en ekstra person).


STATUS: Udsolgt.
2021-ventelisten er åben.

Galleri (klik for større billeder)

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette fra ISLANDSREJSER - kontakt osJannie fra ISLANDSREJSER - kontakt os
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

+52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk