Turisme i Island

Bjergene på Snæfellsnes i baggrunden - foto/design: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Turisme i Island lige nu

Der har i medierne været en del fokus på Island som et populært rejsemål, med stigende turisme, hvor mange har fået øje på den storslåede og anderledes natur landet har at byde på.
Her vil vi gerne belyse lidt nærmere så I kan se hvordan det aktuelt hænger sammen.

I 2017 besøgte ca. 2 mio. turister Island. Til sammenligning har vi Danmark minimum 10 mio. overnattende turister om året (kilde: VisitDenmark). Fx besøges Legoland i Billund hvert år af stort set samme antal turister som årligt besøger hele Island. Tivoli i København besøges af tæt ved 5 mio. om året.

Langt de fleste besøg i Island er korte stop-overs af turister der kombinerer en mellemlanding på vej mod USA, eller fra USA mod Europa, med et 1-2-3 dages ophold i Island, med base på hotel i Reykjavik.

Derfor vil området i og omkring Reykjavik – Den Gyldne Cirkel og sydkysten hen til Vik, være de langt mest besøgte områder. I højsæsonen, juni, juli og august vil man derfor finde mange besøgende ved de mest kendte seværdigheder, som Geysir, Gullfoss, Thingvellir Nationalpark og et par af de kendte vandfald ved sydkysten (Skogafoss og Seljalandsfoss). Disse seværdigheder er i den grad et besøg værd. Man kan taktisk planlægge et besøg, enten tidligt på dagen, eller hen på aftenen, hvor der ikke er nær så mange besøgende som midt på dagen. Selv om Reykjavik også er velbesøgt i højsæsonen er denne levende og spændende by i den grad et besøg værd!

MEN, Island er så langt mere end Reykjavik og Den Gyldne Cirkel, som I kan se på det ovenstående kort, er et forholdsvis afgrænset område af Island. Selv om seværdighederne i Den Gyldne Cirkel absolut er et “must see” er der SÅ meget mere at opleve ved at komme rundt i landet. Visse områder er endda temmelig oversete i forhold til den skønhed de har at byde på. Steder som både Øst- og Vestfjordene og Nord- og Vest-Island med Snæfellsnes, er noget af det smukkeste Island, med høje bjerge, gletsjere, vulkaner, geotermisk aktivitet, rigt fugle- og dyreliv med millioner af søpapegøjer og andre søfugle, hvaler, sæler, rensdyr og polarræve – og selvfølgelig krydret med masser af får og islandske heste.

En skøn ferieform i Island er efter vores mening en kør-selv ferie og den frihed bilen giver jer. Her står bilen klar til jer i lufthavnen hvor vi har booket jeres hoteller på vejen rundt på en aftalte rute. Selv korte ture – fx en forlænget weekend, kan anbefales at lave som en mini kør-selv ferie hvor I selv vælger hvor og hvornår I ønsker at besøge diverse seværdigheder eller tage på sightseeing i naturen i almindelighed.
Vores egne grupperejser (rundrejse) er også yderst populære for dem der ønsker at læne sig tilbage og lade sig kyndigt guide (på dansk) gennem landskabet rundt i Island og hvor alt er sørget for på forhånd.

Island kan besøges året rundt. Vi kan fx varmt anbefale kør-selv ferie i de lidt oversete måneder maj og september, hvor det i øvrigt er noget billigere at besøge Island og hvor vejret kan være lige så godt som i højsæsonen. Det sene efterår, vinteren og tidlige forår, med nordlyset som bonus, er også en dejlig periode i Island, hvor nordlyssæsonen strækker sig fra september til april. Vinteren i Island er normalt langt mildere end de fleste tror, grundet Golfstrømmen der passere tæt ved Island. Middeltemperaturen er fx i Reykjavik omkring 0° i december måned. Der er også flere lyse timer end de fleste tror.

Island er unik og på alle måder en perle. Det er et lille samfund på blot ca. 330.000 mennesker på megen plads i ofte uvejsomt terræn, så det er nødvendigvis ikke et af de billigste lande at besøge. Ikke mange steder i verden er der en så uberørt og storslået naturmed så mange facetter som her, og det er værd at beskytte. Derfor er der ikke plastret til med turisthoteller rundt omkring i hele landet der skæmmer den smukke natur, blot for at tilbyde billig charterturisme – så det vil være dyrere at besøge Island end hvilken som helst typisk charter-destination med hoteller på stribe.


Grundet disse specielle forhold med begrænset antal hoteller fordelt rundt i Island, vil vi i høj grad opfordre jer til dette: Book jeres rejse til Island hos os i god tid! Så har vi de bedst mulige betingelser for at sammensætte jeres besøg som I ønsker det.

Den største seværdighed af dem alle, er den islandske natur i almindelighed. Nye naturoplevelser venter omkring hvert et hjørne i dette smukke, egenartede og gæstfrie land langt deroppe i Nordatlanten. Netop derfor elsker vi hos ISLANDSREJSER Island og de særdeles gæstfrie mennesker dér. Vi har fået Island helt ind under huden og føler det som vores andet hjemland.

Med venlig hilsen
Mette og Lars
ISLANDSREJSER

Kontakt os hvis du har spørgsmål


Det er oftest Mette der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk