Turisme i Island

Bjergene på Snæfellsnes i baggrunden - foto/design: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Turisme i Island sat i perspektiv

Turisme i Island fortjener at blive sat i rette perspektiv. Der har i medierne været en del fokus på Island som et populært rejsemål, med stigende turisme. Flere har fået øje på den storslåede og anderledes natur landet har at byde på – og det er godt for landet og den islandske økonomi efter krisen i Island i 2008.

Mediernes fokus har desværre medfødt bemærkninger som “Island – der er for mange turister”. Intet kunne være mere forkert, og man har med en sådan bemærkning tydeligvis ikke for alvor besøgt Island.  For her er MASSER af plads og plads til langt flere turister end det forholdsvis moderate antal der besøger landet aktuelt.

Vi vil som en lille fodnote til denne indledning tilføje at vi hvert år har mange kunder afsted til Island. 0,0 gang har vi fået tilbagemelding om at der er mange turister i Island. Det er helt andre indtryk man kommer hjem med. Læs gerne disse.

Vi vil gerne belyse lidt nærmere så man kan se hvordan det aktuelt hænger sammen.

  • I 2017 besøgte ca. 2 mio. turister Island.
  • Legoland i Billund besøges hvert år af stort set samme antal turister som årligt besøger hele Island.
  • Til sammenligning har vi i Danmark minimum 10 mio. overnattende turister om året.
  • Tivoli i København besøges af tæt ved 5 mio. om året.
  • Island er i øvrigt 2½ x større end Danmark

Andre tal til sammenligning:

  • Barcelona: 30 millioner turister
  • Venedig: 25 millioner turister
  • Berlin: 12 millioner turister
  • Og… 😉 Salling Rooftop på gågaden i Aarhus de første 8 måneder: 1 million besøgende

Vi (ISLANDSREJSER) besøger Island 3-4 gange om året

– og vi kommer rundt i hele landet. Vi kan i den grad skrive under på at der er masser af plads i den smukke natur i Island. Langt de fleste besøg i Island er korte stop-overs af turister der kombinerer en mellemlanding på vej mod USA, eller fra USA mod Europa, med et 1-2-3 dages ophold i Island, med base på hotel i Reykjavik.

Hvor er de fleste turister…

Turisme i Island er klart mest koncentreret i og omkring Reykjavik – Den Gyldne Cirkel og sydkysten hen til Vik. I højsæsonen, juni, juli og august vil man derfor finde mange besøgende ved de mest kendte seværdigheder. Disse er Geysir, Gullfoss, Thingvellir Nationalpark (tilsammen kaldet Den Gyldne Cirkel) og et par af de kendte vandfald ved sydkysten (Skogafoss og Seljalandsfoss).
Disse seværdigheder er i den grad et besøg værd. Man kan taktisk planlægge et besøg, enten tidligt på dagen, eller hen på aftenen, hvor der ikke er nær så mange besøgende som midt på dagen. Selv om Reykjavik også er velbesøgt i højsæsonen er denne levende, spændende og kulturrige by i høj grad et besøg værd!

Turisme i Island er her sat i perspektiv af ISLANDSREJSER

MEN, Island er så langt mere…

end Reykjavik og Den Gyldne Cirkel, som I kan se på det ovenstående kort, er et forholdsvis afgrænset område af Island. Selv om seværdighederne i Den Gyldne Cirkel absolut er et “must see” er der SÅ meget mere at opleve ved at komme rundt i landet. Visse områder er endda temmelig oversete i forhold til den skønhed de har at byde på. Steder som både Øst- og Vestfjordene og Nord- og Vest-Island med Snæfellsnes, er noget af det smukkeste Island. Her er høje bjerge, gletsjere, vulkaner, geotermisk aktivitet, rigt fugle- og dyreliv med millioner af søpapegøjer og andre søfugle, hvaler, sæler, rensdyr og polarræve – og selvfølgelig krydret med masser af får og islandske heste.

Ferieformer…

En skøn ferieform i Island er efter vores mening en kør-selv ferie og den frihed bilen giver jer. Her står bilen klar til jer i lufthavnen hvor vi har booket jeres hoteller på vejen rundt på en aftalte rute. Selv korte ture – fx en forlænget weekend, kan anbefales at lave som en mini kør-selv ferie.  Her vælger I selv hvor og hvornår I ønsker at besøge diverse seværdigheder eller tage på sightseeing i naturen i almindelighed.
Vores egne grupperejser (rundrejse) er også yderst populære. Her kan man læne sig tilbage og lade sig kyndigt guide (på dansk) gennem landskabet rundt i Island og hvor alt er sørget for på forhånd.

Hvornår?

Turisme i Island breder sig over hele året. Vi kan fx varmt anbefale kør-selv ferie i de lidt oversete måneder maj og september. Her er det i øvrigt er noget billigere at besøge Island – og vejret kan være lige så godt som i højsæsonen. Det sene efterår, vinteren og tidlige forår, med nordlyset som bonus, er også en dejlig periode i Island.  Nordlyssæsonen strækker sig helt fra september til april. Vinteren i Island er normalt langt mildere end de fleste tror, grundet Golfstrømmen der passere tæt ved Island. Middeltemperaturen er fx i Reykjavik omkring 0° i december måned. Der er også flere lyse timer end de fleste tror.

Island er unik og på alle måder en perle.

Det er et lille samfund på blot ca. 330.000 mennesker på megen plads i ofte uvejsomt terræn, så det er nødvendigvis ikke et af de billigste lande at besøge. Ikke mange steder i verden er der en så uberørt og storslået natur med så mange facetter som her, og det er værd at beskytte. Derfor er der ikke plastret til med turisthoteller rundt omkring i hele landet der skæmmer den smukke natur, blot for at tilbyde billig charterturisme. Så det vil være dyrere at besøge Island end en typisk charter-destination med hoteller på stribe. Til gengæld vil oplevelsen være anderledes unik.


Grundet disse specielle forhold med begrænset antal hoteller fordelt rundt i Island, vil vi i høj grad opfordre jer til dette: Book jeres rejse til Island hos os i god tid! Så har vi de bedst mulige betingelser for at sammensætte jeres besøg som I ønsker det.

Den største seværdighed af dem alle…

…er den islandske natur i almindelighed. Nye naturoplevelser venter omkring hvert et hjørne i dette smukke, egenartede og gæstfrie land langt deroppe i Nordatlanten. Netop derfor elsker vi hos ISLANDSREJSER Island og de særdeles gæstfrie mennesker dér. Vi har fået Island helt ind under huden og føler det som vores andet hjemland.

Dette er vores bud på turisme i Island, sat i perspektiv netop nu – og i høj grad ud fra egne oplevelser, da vi besøger Island flere gange om året og på alle årstider.

Med venlig hilsen
Mette, Lars og Mia
ISLANDSREJSER

Vi anbefaler også et kig på siden “Hvorfor rejse til Island?”

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Rejser til Island - tag en snak med Mette fra ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk