Vejret og nordlys

Nordlyset over det sydlige Island - foto: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Vejret og nordlys m.v. i Island


VEJRUDSIGTER M.M.
Hvis du vil holde dig orienteret om den aktuelle vejrsituation i Island anbefaler vi at bruge ICELANDIC MET OFFICE – det islandske metrologiske institut. Her kan du holde dig orienteret om alt fra vejret og vejrudsigten til nordlysaktivitet/nordlys-varsler, seismisk aktivitet (jordskælv) og meget mere…
Kig forbi Icelandic Met Office’s hjemmeside – HER.


VEJFORHOLD I ISLAND
Det er en god ide at holde sig orienteret om vejforholdene i Island hvis I besøger landet i perioder med sne eller mulighed for sne – eller hvis I ønsker at køre på højlandsvejene (F-veje) i starten af åbningssæsonen for disse. Via nedenstående link til VEGAGERDIN vises aktuelle vejforhold rundt på vejene i Island. Se også de aktuelle vejforhold på Web Cams.
Kig forbi hjemmesiden hos VegagerdinHER.


NORDLYS
Nordlyset (aurora borealis) er et storslået mesterværk skabt af naturen selv. Videnskaben bag aurora er et samspil mellem solvind og Jordens magnetfelter. En kollision mellem ladede partikler fra Jordens magnetosfære og øvre atmosfære. Partiklerne stammer fra solen og kommer til vores atmosfære med sol-vinde. Kollisioner i Jordens atmosfære af de elektrisk ladede partikler optræder således som synligt lys – det vi over Island kender som nordlys. Det varierer fra røde til grønne farver, men mest almindelige er de grønne nuancer.

Hvornår er bedste tid at opleve nordlys?
Aurora borealis, det nordlige polare lys, kan opleves fra september til midt april – i yderperioderne oftest frem mod midnat. Det kan sågar nogle gange observeres i august når natten bliver mørk nok. Vi kan ikke fremhæve en måned frem for en anden til at opleve dette smukke syn. De bedste odds har man på kolde eller kølige aftner/nætter da der her oftest er færre skyer på himlen – kulden er ikke en faktor i sig selv. Søg ud i områder så langt væk fra byens lys som muligt. Til tider er nordlyset så kraftigt at selv ikke lyset i Reykjavik kan blænde for det smukke syn.
I princippet er det nordlys i Island året rundt – der skal blot være mørkt nok til at observere det smukke syn.

Son før nævnt har Icelandic Met Office en nordlys-udsigt på deres hjemmeside.
Kig forbi Aurora ForecastHER.

Herunder en god og lærerig film der forklarer nord- og sydlys, bl.a. med nogle smukke observationer over Island:

Ses også denne smukke Time Laps video med nordlys ved KleifervatnReykjanes-halvøen:

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Rejser til Island - tag en snak med Mette fra ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk