Vælg en side

Camper Van

Ferie i Island med frihed!
Ferie med frihed - foto/design: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Camper Van – frihed i Island!

Camper Van og autocamper kør-selv ferie og bilferie i Island med ISLANDSREJSEROplev den dejlige frihed en Camper van i Island giver jer, uden at I behøver at bekymre jer om booking af et hotel for natten. En AutoCamper van er ikke en almindelig autocamper, men derimod en tilpasset kasse-/varevogn med alt hvad man behøver, praktisk og komfortabelt – og til en væsentlig billigere pris end en traditionel autocamper.

Bilen har selvfølgelig også mulighed for opvarmning om natten med det kendte Webasto-opvarmning med sikkerheden i top. Den er ligeledes udstyret med alt hvad man har brug for til turen, så som gasapparat, vask med rindende vand, køleskab / køler, gardiner så der kan mørklægges, to store ekstra batterier, tykke dyner, puder og sengetøj, gryder, pander og kogegrej, tallerkner, skåle, kopper og bestik, radio, CD, Bluetooth, USB opladestation i kabinen.

Der er fri kilometer og basisforsikring inkluderet i prisen – og vi har gennem efterhånden mange års samarbejde med denne samarbejdspartner i Island udelukkende gode erfaringer med disse biler.

REJSEFOREDRAG OM ISLAND
Gratis inspirerende rejseforedrag om Island.
Se mere/tilmeld her.

Ofte stille spørgsmål og rejser til IslandOFTE STILLEDE SPØRGSMÅL 
Få svar på alle tænkelige spørgsmål inden rejsen.
Vær godt forberedt. LÆS MERE

Anmeldelser og udtalelser for rejser til Island med ISLANDSREJSER

Tryghed frem for alt!

Vi har i mange mange år brugt den samme, og i vores øjne klart den bedste samarbejdspartner i Island på dette område. Højt serviceniveau og biler der bare er i orden! Det er jo vores kunders ferie det gælder, så tryghed er for os (og selvfølgelig for jer) altafgørende. En AutoCamper van med ISLANDSREJSER er en pakkerejse når man samtidig køber flybilletter gennem os – med den tryghed dette også giver jer.

Hvor må man campe?

Camper Van og autocamper kør-selv ferie og bilferie i Island med ISLANDSREJSERDer kan campes på en af de mange gode og billige campingpladser over hele landet. Det er ikke længere tilladt at campere frit i naturen. Evt. kan man spørge om lov til at overnatte på en privat grund. Vi vejleder jer selvfølgelig med at finde frem til de mange campingpladser der er findes rundt i Island.

Camper Van og autocamper kør-selv ferie og bilferie i Island med ISLANDSREJSERI får gratis shuttle-bus fra Keflavik lufthavn til udleveringsstedet for jeres AutoCamper van. Og det samme gælder retur til lufthavnen, når I har afleveret camperen igen.

Island passer ganske enkelt perfekt til en AutoCamper van, og er et godt valg for naturelskere af alle slags.
.

..

Ofte stillede spørgsmål om kør-selv ferie i Island

Herunder finder I en række ofte stille spørgsmål, relateret til vores Camper Van i Island.
Denne liste vil sandsynligvis blive udvidet, når der opstår flere relevante spørgsmål/svar der vil være egnet til listen.

HVOR GAMMEL SKAL MAN VÆRE FOR AT LEJE EN CAMPER VAN?

Man skal være fyldt 20 år og have haft kørekort i mindst et år.

ER DER EN ØVRE ALDERSGRÆNSE FOR AT LEJE CAMPER VAN?

Der er ingen øvre aldersgrænse for leje af Camper Van. Man skal blot have et gyldigt kørekort.

KREDITKORT ELLER DEBETKORT VED MODTAGELSE AF BILEN?

Når man lejer bil rundt i verden – og dermed også i Island, skal lejeren af bilen vise et kreditkort. Udlejningsfirmaet noterer oplysningerne fra dette i deres system som deres sikkerhed for bilen. Det er standard procedure.

Det er vigtigt, at det er et kreditkort og ikke et debetkort – et debetkort godtages ikke.
Visa Dankort accepteres også hos vores samarbejdspartner i Island.

MÅ JEG BRUGE MIN KØREKORT-APP I ISLAND?

Kørekort-appen kan kun bruges som gyldigt kørekort i Danmark.
Husk derfor dit fysiske kørekort, når du rejser til udlandet.

ER DER FRI KILOMETER?

Der er fri kilometer når man lejer Campeer Van. Så man må køre lige så mange kilometer som man ønsker – det er med i prisen.
Benzin/Diesel er ikke med i prisen.

HVAD MED PLANLÆGNING AF RUTEN?

En Camper Van-ferie er en ferie på egen hånd og med plads til at være impulsiv. Det er netop charmen ved denne ferieform. Derfor er der ikke en ruteplan med når man booker en Camper Van ferie. Hvis man alligevel ønsker en idé om hvor langt man typisk kan komme omkring på de antal dage man har til rådighed, anbefaler vi at I tager et kig på vores kør-selv ferie ruter. Her kan I få et glimrende indtryk af hvad I kan nå. Her kan I også under rutebeskrivelserne på de enkelte ture, få et indtryk af hvad der er at se på ruten.

HVOR MODTAGER MAN CAMPEREN?

Efter man har modtaget sin bagage i lufthavnen, går men hen til et “Meeting Point” som vi informerer om – det er nemt at finde.
Her bliver man guidet til den shuttle der kører jer til vores samarbejdspartner ikke langt fra lufthavnen.
Her ordnes formalia og alt den nødvendige information der er brug for, inden I sætter jer i bilen og drager på en eventyrlig rejse rundt i storslåede Island.

HVOR RETURNERER MAN CAMPEREN?

Bilen returneres hos vores samarbejdspartner tæt ved lufthavnen – dette informerer vi nærmere om.
Herfra køres I den korte vej til lufthavnen med deres shutte-bus.

ER DER VARME PÅ OM NATTEN?

Alle Camper Vans har indbygget et Webasto-varmeanlæg der er nemt at betjene. Et anlæg med meget høj sikkerhed så man trygt og effektivt kan opvarme soverummet om natten.

SKAL MAN HAVE SOVEPOSE MED?

På ingen måde. Her er sørget for alt – både dyner, hovedpuder og sengetøj – det hele er med i prisen.

HVAD MED GRYDE, BESTIK OG ALT DET DER...?

Det hele er med – gasblus, gryde, pande, kedel, knive, gafler, skeer, palet, viskestykke, klude….ALT! Se mere om dette under de forskellige campere.

HVAD MED VAND?

Der er en stor vandtank med i bilen som nemt fyldes op når der er behov for det.

KAN MAN KØLE MADEN OG DRIKKEVARER?

Der er en fin køler med i camperen så man kan holde maden og drikkevarer kolde. Se mere under gallerierne for de enkelte Camper Vans.

ER DET TOILET I EN CAMPER VAN?

Der er ikke indbygget toilet i en Camper Van. Der kan lejes et transportabelt toilet med hvis det ønskes.

MÅ MAN SIDDE I BAGKASSEN UNDER KØRSEL?

I 5-personers camperne er der sikkerhedsseler til sæder i bagkassen så man må sidde der under kørsel. 

MÅ MAN KØRE OFF-ROAD I ISLAND?

Det er ikke tilladt at køre off-road i Island. Man værner om den uberørte natur og er meget restriktiv omkring dette. Off-road skal ikke forveksles med diverse højlandsveje og grusveje. Hvis disse er offentlig veje, må man gerne køre her, hvis man har et egnet køretøj til dette.

BEHØVER MAN EN 4-HJULSTRÆKKER I ISLAND?

Man kan sagtens tage på en god Camper Van ferie i Island i en almindelig camper uden 4-hjulstræk. Vejene er generelt rigtig gode. Ønsker man derimod at køre på højlandsvejene, kræver både loven og forholdene at man kører i en 4-hjulstrækker (4WD). Højlandsvejene er indikeret med foran vejnummeret – eksempelvis Kjölur-ruten (vej F35).
En 4-hjulstrækker, kontra en almindelig bil, giver dog generelt mere frihed til spændende afstikkere af de ofte grusbelagte mindre sideveje væk fra alfarvej – simpelthen fordi bilen er mere rubust til formålet. 

KAN MAN FÅ EKSTRA CHAUFFØR MED I CAMPER-LEJEN?

Som udgangspunkt er der én fører af bilen med i lejeprisen. Ønsker I mere end én fører af bilen kan dette tilkøbes.
Forespørg evt. om dette hvis I ønsker et tilbud på en Camper Van-ferie.

HVAD HVIS DER ER BRUG FOR SERVICE PÅ CAMPEREN UNDERVEJS?

Har man brug for assistance, har vores samarbejdspartner en telefonlinje åben Fireogtyve/Syv. Her har de et dedikeret servicenummer som er oplyst i manualen man får med. De har kontakter rundt omkring i Island, og hvis problemet er med det udstyr eller den autocamper, der er leveret, er denne service naturligvis gratis.

Den tegnede forsikring er afgørende for hvad der er inkluderet i forhold til assistance, hvis man eksempelvis har et fladt dæk, som er lejers ansvar at reparere, så tøv ikke med at ringe, uanset hvad. Vores samarbejdspartner kan stadig hjælpe jer med at finde værkstedet til at få repareret dækket, hjælpe jer med at finde den lokale assistance, der er tilgængelig, eller endda hjælpe jer med at finde jeres placering, så I kan bestille assistance.

Så tøv ikke med at ringe til vores mangeårige samarbejdspartner hvis der er problemer. De er meget erfarne i at finde løsninger. Hvis man ønsker den fulde tryghed her, kan man overveje forsikringen “Super Service Roadside Assistance” som kan tegnes ved udleveringen af camperen eller gennem os.

HVAD MED FORSIKRING AF BILEN?

Bilforsikring kan være lidt af en jungle af finde rundt i. Vores samarbejdspartner prøver at gøre det enkelt. Her er et overblik over de forskellige forsikringstyper. De aktuelle priser og nedskrivninger får I oplyst ved en forespørgsel:

CDW forsikring (Collision Damage Waiver):

Denne basisforsikring er inkluderet i prisen. Den forsikring reducerer dit økonomiske ansvar for skader på køretøjet, dets dele og tilbehør, undtagen undervogn, dæk, tyveri, forsøg på tyveri eller hærværk, forudsat at køretøjet bruges i overensstemmelse med vilkårene og betingelserne i lejeaftalen.
CDW fritager dig ikke for selvrisiko.

Premium forsikring 
Denne forsikring nedsætter selvrisikoen for CDW forsikring. Det samme gælder for stenslag og forsikring af dæk. Sand og Aske er 0-risiko.

NUL risiko forsikringspakke (anbefales)
SCDW med 0-risiko / Sand og Aske med 0-risiko / Stenslag-grus med 0-risiko / Dækforsikring med 0-risiko.

Super Service Roadside Assistance (vejhjælp)
Hvis du sidder fast, punkterer, dræner batterierne, farer vild eller har brug for hjælp uden for service-/lejeaftalen, dækker denne forsikring hele udgiften for den nødvendige assistance. Denne forsikring og Nul-risiko-forsikringspakken er tilsammen den fulde tryghed.

KAN MAN LEJE BARNESTOL MED BILEN?

Ja, man kan fint leje en barnestole med på Camper Van-ferie i Island. Der er flere modeller at vælge imellem – alle til samme pris. Den eller disse bestilles blot gennem os. En stol kan også tilkøbes ved modtagelse af bilen.

HVAD MED GPS?

I får en tablet med sammen med jeres Camper Van. Denne kan også bruges som GPS.

Den bedste og mest opdaterede GPS i dag er Google Maps, der fungerer glimrende til formålet. 
Sørg for at have data i Island med i jeres mobilabonnement – det tilbyder de fleste teleselskaber i dag. I Island er det i øvrigt nemt at finde vej uden brug af GPS. I selve Reykjavik er det bekvemt at have en GPS ved hånden.
Husk evt. at tage en mobil-holder med sugekop, med hjemmefra.

SKAL MAN HAVE STORT KØREKORT FOR AT KØRE CAMPER VAN?

Man skal ikke have stort kørekort for at køre en lejet Camper Van – uanset størrelse – dette klares med et almindeligt kørekort.

ER CAMPEREN FULDT TANKET VED MODTAGELSE?

Jeres Camper Van vil altid være fuldt tanket, når man modtager den.
Den skal ligeledes afleveres med fyldt tank. Der er gode muligheder for at tanke på vej til afleveringsstedet tæt ved lufthavnen.

ER DET NEMT AT FINDE TANKSTATIONER I ISLAND?

Der er gode muligheder for at tanke camperen rundt i Island. Større eller mindre tankstationer findes rundt i byerne – mange også med mulighed for at købe mad, snacks og drikkevarer. På de større tankstationer tilbydes ofte også adgang til gratis bilvask, som man klarer med en slange med en stang og en kost for enden, hvor vandet kommer ud gennem selve “kosten”. Nemt at arbejde med.

Island har følgende mærker tankstationer:

  • Atlantsolía
  • ÓB
  • Olís
  • Orkan
  • N1

Der vil være områder hvor man skal være forberedt på længere stræk uden mulighed for at tanke – bl.a. på højlandsvejene og nogle lava-områder ved sydkysten. Dette kan man få et glimrende indtryk af på Google-kortet herunder:

FINDES DER EN GOD VEJ-RELATERET HJEMMESIDE I ISLAND?

Her anbefaler vi www.road.is der er en altid opdateret vej-relateret hjemmeside. De har også Web Cams der viser den aktuelle status på vejene rundt i Island. Dette er specielt vigtigt at holde øje med, når man kører i vinter-halvåret.

En anden god hjemmeside er www.safetravel.is der har masser af relevant information, både før og under jeres Camper Van-ferie i Island.

DEN ENE ELLER DEN ANDEN VEJ RUNDT PÅ EN RUNDREJSE?

Hvilken vej man ønsker at foretage en rundrejse i Island er ganske enkelt en smags sag. Vi kan ikke finde noget der retfærdiggør hverken med- eller mod uret som en valgt rute. Det kan således være de personlige planer, der afgør valget af retning for rundrejsen i Island. I får samme oplevelse på en rundtur, ligegyldigt om det er med eller mod uret.

KOSTER SEVÆRDIGHEDERNE NOGET I ISLAND?

Den fantastiske natur i Island er ganske gratis at opleve. Her kører eller går man blot hen og lader sig bjergtage.
Aktuelt koster det lidt at parkere ved Thingvellir og Seljalandsfoss.

Man skal skelne mellem seværdigheder og aktiviteter. Seværdighederne er naturen i sig selv. Aktiviteterne – rideture, geotermiske bade (dem frit i naturen undtaget), snescooter osv. koster selvfølgelig penge 😉

HVORFOR BETALER DET SIG AT VÆRE I GOD TID MED EN BESTILLING?

Det betaler sig at være i god tid af forskellige grunde:

Ledige Camper Vans

Camper Vans i Island er populære, derfor anbefaler vi at I er i god tid med at booke for at sikre jer at vi kan få den ønskede bil.

Flybilletter

Det er rutefly man flyver med til Island. Her gælder det at flyselskabet sælger de første pladser billigere end de sidste. Så jo tidligere man booker sin flybillet, jo billigere er den generelt. Mange benytter sig af, at vi som rejsebureau har mulighed for at lave en uforpligtende reservation af flybilletter – en reservation der fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris. Den eller disse kan frit annulleres igen og vi kan holde dem til typisk en måned før afrejse, før de skal udstedes.
Læs mere om flybilletter.

 

HVAD GØR MAN I FORHOLD TIL MAD UNDERVEJS?

I alle modellerne af Camper Vans er der køkken, så maden er på den måde ikke et problem. Der vil også i mange områder være muligheder for spisesteder rundt på ruten. Hvis man kører i ubebeoede eller tyndt befolkede områder, er det en god idé at forberede sig inden.
Da der også er køler i camperen, er det nem at forberede sig med indkøb af mad til turen.

SKAL MAN BOOKE AKTIVITETER PÅ FORHÅND?

Generelt er det en god idé, at vi booker de ønskede aktiviteter for jer på forhånd, ifm jeres Camper Van-ferie i Island.
Man kan ikke forvente, at der er plads på en hvalsafari, ridetur, gletsjervandring, river rafting m.v…. hvis man impulsivt ønsker at booke en sådan undervejs.
Hvis man booker gennem os, står vi for en evt. refundering, hvis der er forhold der gør, at operatøren i Island ikke kan gennemføre turen.
Vi er i øvrigt ikke et fordyrende mellemled – det er en service vi yder for vores Camper Van-kunder.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk