Vælg en side

Besøge Island - hvorfor?

Latrabjarg fugleklipper ved Vestfjordene - foto: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Besøge Island – hvorfor?

 Hvad har Island egentlig at byde på? Er det mon et besøg værd?… hos os er der ikke skyggen at tvivl. 

Skal du Hvorfor rejse til Island? - Her er Reynisfjara.besøge Island…

…fordi landet byder på en storslået og uberørt natur med masser af facetter. Her venter nye unikke naturoplevelser ligger rundt om hvert et hjørne. Der er en stor variation af enorme mosbegroede lavamarker og flade og frodige sletter og flodlejer. Som kontrast er de store og majestætiske bjergområder i et væld af farver og former, hvor det altid skiftende lys, i et væk maler nye billeder af landskabet.

Island byder på en overflod af smukke og enorme vandfald – oftest beliggende så de er nemt tilgængelige… Her kan blandt mange nævnes ikoniske vandfald som Skogafoss og Selajlandsfoss ved sydkysten. Gullfoss i Den Gyldne Cirkel og Dettifoss (det kraftigste i Europa) og Godafoss med nord. Dynjandi langt oppe ved Vestfjordene eller det meget høje Glymur lidt længere gemt væk i det vestlige Island. Glymur passer perfekt til en skøn hiking-tur. Vandfaldene finder man overalt i Island, og mange af dem har end ikke kendte navne. Disse er blot nogle naturlige mesterværker, der dannes i forbindelse med gletsjerne eller sneen højt oppe i bjergene.

Hvorfor rejse til Island? Vulkanen Hekla i det sydlige Island

Skal du besøge Island…

…fordi Island byder på gletsjere der samtidig gemmer på spændende og kraftfulde vulkaner liggende langt under iskappen. Eksempelvis Vatnajökull, den største gletsjer i Europa (på størrelse med Sjælland). Gletsjeren har høje bjerge og det højeste punkt i Island (Hvannadalshnúkur – 2.110 m).  Her finder man de aktive vulkaner som Bardarbunga, Grimsvötn (den mest aktive vulkan i Island) som de mest kendte. Langjökull, der bl.a. har en vulkan af samme navn. Myrdalsjökull med den berygtede vulkan, Katla. Eyjafjallajökull, der navngiver både gletsjeren og den i nyere tid nok mest omtalte vulkan ifm askeskyen i 2010.

Og så selvfølgelig Hekla, som godt nok ikke er en gletsjer-vulkan. Men denne meget aktive og smukke vulkan har i høj grad gjort sig fortjent til nærmest mytisk status i Island.

Strokkur ved Geysir geotermiske område

Skal du besøge Island…

…fordi landet byder på masser af spændende geotermisk aktivitet der i høj grad præger landskabet på mange forskellige måder. Det syder og bobler og damper mange steder voldsomt op fra den kogende undergrund. Ikke så langt fra Reykjavik finder man allerede det første geotermisk meget aktive område. Byen Hveragerdi kaldes for den geotermiske landsby. Her kan man vandre i de omkringliggende bjerge og komme helt tæt på de geotermiske områder. Og allierer man sig med en guide, kan man få en uforglemmelig oplevelse i Hengill-området og under kyndig vejledning bade i sjældent besøgte søer.

Af andre kendte geotermiske områder kan nævnes Namaskard ved Myvatn og områder på Reykjanes-halvøen. Og selvfølgelig Geysir geotermiske område med den meget aktive gejser, Strokkur. Dette for bare at nævne ganske få steder, hvor undergrunden spiller en stor rolle.

En undergrund de i Island nyder godt af og som giver meget billig energi til opvarmning af husene rundt omkring i landet. Og en undergrund der flere steder giver energi til kæmpe store drivhuse. Islændingene kan således selv kan dyrke deres grønsager – året rund vel og mærke.

Geotermisk spa i Island - Myvatn Nature Baths

Skal du besøge Island…

…fordi Island byder på pragtfulde geotermiske bademuligheder frister med skønne badeoplevelser. Muligheder hvor man hele året kan forkæle kroppen med dejligt varmt vand i smukke naturbade.  Nogle af dem er gemt rundt omkring i naturen og andre mere kommercielt styret. Disse er dog stadig dragende på enhver der kommer til Island. Alle kender Blue Lagoon, det luksuriøse spa tæt ved lufthavnen, men glem ikke steder som Myvatn Naturbade. Du finder også Secret Lagoon geotermiske område, Fontana Spa, Krauma eller Seljavallalaug i bjergene. Men selvfølgelig også de mange hot tubs man finder ifm hotellerne rundt i landet. Overse heller ikke de lokale svimmingpools hvor man kan møde de lokale i en skøn variant af bademuligheder.

Den charmerende søpapegøje eller lunde

Skal du besøge Island…

…fordi Island byder på spændende dyreliv med et væld af fugle der kan ses, ofte i store kolonier ved kysterne eller bjergene. Ikke mindst de fascinerende og charmerende søpapegøjer – eller lunde (lundí på islandsk), som er et mere korrekt navn. De findes jævnt fordelt i kolonier langs kysterne eller rundt på øerne omkring Island. Faktisk er der mellem 8 og 13 millioner af de smukke søpapegøjer i Island i ynglesæsonen. Mange rejser til Island nærmest alene af den grund.

Benyt dig af muligheden for at opleve havets giganter, hvalerne, helt tæt på… Her finder man adskillige hvalarter, med vågehval og pukkelhval som de mest almindelige, men der ses også jævnligt spækhugger, finhval og den gigantiske blåhval. Der er masser af mulighed for at komme på hvalsafari rundt i landet.

Eller hvad med at kigge efter polarræve, specielt koncentreret ved de fjerntliggende Vestfjorde med naturreservatet Hornstrandir som et hotspot. Rensdyr der lever i flokke ved Østfjordene. Sæler, der lever hele vejen rundt om Island med Vestfjordene som bedste spot – her ses sågar også hvalros med jævne mellemrum. De mange arktiske terner der fascinerer med sine suveræne flyveegenskaber. De mange kulsorte ravne…suler…alk…sneugler…eller hvad med den hvidhalede og mægtige havørn – eller den ernorme koncentration af andefugle ved Myvatn-søen…

Islandske heste - altid et bekendskab værd

Skal du besøge Island…

…fordi Island bare er stedet du vil opleve at ride på den måske mest charmerende, fortrolige og seje hesterace der findes – den islandske hest. Intet slår at ride på disse skønne heste i deres absolut rette element – nemlig Island! Det er netop her de stortrives og hvor klimaet passer perfekt for dem. Når man rider på den, har den en nærmest magisk evne til at læse sin rytter, og ikke mindst til at finde fodfæste i et terræn man ikke troede muligt. I sandheden et skønt dyr og indbegrebet af Island! Landet byder på masser af mulighed for helt autentiske rideture i fantastiske landskaber.

Eller hvad med de utallige flokke af får der findes overalt i Island. Det er nærmest umuligt ikke at møde små flokke af får på selv en mindre køretur ude i landet. Også på vandreture i bjergene støder man på fårene, der ofter nysgerrigt betragter én på passende afstand.

Eller er det lystfiskeriet…

…der gør at du rejser til Island – og ikke mindst laksefiskeriet der er aldeles verdensklasse i Island… Har man blot én gang mærket den enorme kraft fra en islandsk Atlanterhavs-laks for enden af en fluestang eller spinnestang er man solgt! Ørred- og røding-fiskeriet kan også i høj grad anbefales og kan dyrkes adskillige steder på øen. Havfriskeriet byder ligeledes på spændende oplevelser.

Eller er det muligheden for at prøve kræfter med river rafting på elven – snescooter på gletsjere – dykke og snorkle i det reneste vand i verden – køre ATV eller Super Jeep – komme ind i en udslukt vulkan…underjordiske grotter eller is-grotter…vandre på en gletsjer…hike i bjergene…en sejltur mellem isbjerge… eller blot sidde i timevis og betragte en søpapegøje i et væk hente føde til sine sultne unger, mens man indånder den rene luft og nyder stilheden og udsigten ud over Nordatlanten…

De nye vikinger i Island følger fodboldlandsholdet

Skal du besøge Island…

…fordi det er en befolkning der byder dig velkommen i alle egne af landet. Et folk hvor mange stadig tror på alfer, trolde og elverfolk, og med en rig og farverig folklore. Denne ret lille befolkning på ca. 350.000 mennesker, i et land der er 2½ gange større end Danmark, fordeler sig på den lidt specielle måde, at ⅔ bor i Reykjavik og omegn.

Man vil finde at livet leves meget forskelligt fra de mest øde egne i øst, nord og ikke mindst ved de tyndt befolkede Vestfjorde – til den meget dynamiske og nærmest flamboyante livsstil man mange steder finder i hovedstaden, Reykjavik – en by der ofte betegnes som en mellemting mellen en provinsby og New York. Har man været der, giver det absolut mening. Og Reykjavik byder på et væld af kulturelle muligheder – og ikke mindst nogle rigtig skønne restauranter og caféer og muligheder for shopping.

Nå ja, nordlyset… men vi kunne blive ved… med utallige spørgsmål om dette skønne land, langt deroppe i Nordatlanten – med den fiskeste luft, det reneste vand og den fredeligste befolkning i verden – så fredeligt at Island i mere end 10 år er nr. 1 på Global Peace Index

Så hvorfor besøge Island?

Ja, for os hos ISLANDSREJSER er det indlysende – men vi har jo også tabt vores hjerter til Island – vores andet hjemland.

Mette, Lars og Jannie
ISLANDSREJSER

.
Læs i øvrigt om turisme i Island HER.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk