Hvalsafari

Kom tæt på havets giganter!

Hvalsafari i Island – mød havets giganter

Hvalsafari er en rigtig populær aktivitet i Island. Her har du muligheden for at komme helt tæt på havets mægtige giganter. Du kan samtidig blive klogere på hvalernes univers gennem de dygtige guider på bådene. Det er ikke uden grund en meget populær aktivitet da mulighederne for en tur er mange for at deltage på disse.

Hvalsafari i Nord-island

Hvis man er på kør-selv ferie kan vi varmt anbefale turene i Nord-Island hvor der er chancer for at opleve flest hvalarter – inkl. mulighed for de gigantiske blåhvaler og finhvaler. Men også arter som kaskelot og de nok mest udbredte arter, pukkelhval og vågehvaler. Ofte ser man også delfiner og marsvin, som vi jo kender fra vores egne farvande.

Hvalsafari på Snæfellsnæs-halvøen

Snæfellsnes-halvøen er også en spændende mulighed når I er rundt på jeres kør-selv ferie. Her er turene kendt for, oftere end andre steder, at byde på syn af de spektakulære spækhuggere.

Hvalsafari fra Reykjavik

Turene fra Reykjavik kan selvfølgelig også varmt anbefales – og her er afgangene mange. Fra bådene kan man også på havet flere steder observere søpapegøjer i deres evige jagt efter mad til de altid sultne unger. Tag en kikkert med!

Alle disse ture rundt i Island er rigtig velorganiserede og der er sørges for at det er bekvemt. På bådene kan man, hvis der er behov for det, låne en rigtig varm heldragt der beskytter godt mod vind og vejr.

Ønsker man at komme tættest muligt på hvalerne kan man komme med en såkaldt rib-båd.

Som supplement til en hvalsafari, og hvis I er i Reykjavik, kan vi varmt anbefale at besøge det spænden center, Whales of Iceland. Her finder i halerne i modeller af 1:1 størrelse. Her er der også nogle meget spændende interaktive muligheder der gør jer klogere på hvalernes liv.