Vælg en side

Nordlys i Island

Nordlys over det sydlige Island - foto: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Nordlys og Island – en perfekt kombination

Nordlys i Island - aktiviteter med ISLANDSREJSERMange drages af nordlyset – og ikke uden grund. Har man først oplevet det, må man bare opleve det igen!

Nordlyset (aurora borealis) er et storslået mesterværk skabt af naturen selv. Videnskaben bag aurora er et samspil mellem solvind og Jordens magnetfelter. En kollision mellem ladede partikler fra Jordens magnetosfære og øvre atmosfære. Partiklerne stammer fra solen og kommer til vores atmosfære med sol-vinde. Kollisioner i Jordens atmosfære af de elektrisk ladede partikler optræder således som synligt lys – det vi over Island kender som nordlyset. Det varierer fra røde til grønne farver, men mest almindelige er de grønne nuancer.

Hvornår er bedste tid at opleve nordlyset?

Aurora borealis, det nordlige polare lys, kan opleves fra september til midt april – i yderperioderne oftest frem mod midnat. Det kan sågar nogle gange observeres i august når natten bliver mørk nok. Vi kan ikke fremhæve en måned frem for en anden til at opleve dette smukke syn. Vejret i Island spiller også en rolle. De bedste odds har man på kolde eller kølige aftner/nætter da der her oftest er færre skyer på himlen – kulden er ikke en faktor i sig selv. Søg ud i områder så langt væk fra byens lys som muligt. Til tider er nordlyset så kraftigt at selv ikke lyset i Reykjavik kan blænde for det smukke syn.
I princippet er det nordlys i Island året rundt – der skal blot være mørkt nok til at observere det smukke syn. Nordlyset kan være en flygtig størrelse. Det handler ofte om tålmodighed, for det kan dukke op fra nærmest ingenting, så mange begår den fejl ikke at have tålmodighed og gøre lidt forarbejde.

Kan man forestille sig en bedre kombination end nordlys observeret fra et geotermisk bad. Kig nærmere på turen herunder.