Vælg en side

Beljandi vandfaldet

En overraskelse mod øst - Beljandi

Beljandi vandfaldet, helt med øst i Island er et virkeligt smukt og fredfyldt vandfald at besøge. Det findes i forbindelse med elven Breiddalsá der er beliggende i Breiddalur-dalen. Det er forholdsvis nem at besøge Beljandi vandfaldet når man er på en kør-selv ferie langs ringvejen eller ved østfjordene. En ekstra bonus kan være at også besøge det nærliggende vandfald, Flögufoss.

Beljandi vandfaldet er karakteristisk ved ikke at være specielt høj, men til gengæld usædvanligt bredt. Vandet her er dejlig klart kildevand der holder vandet helt rent, i modsætning til en gletsjerelv der tager farve af sand, småsten of aflejringer. Så her møder man et syn af det glimtende klare vand der i et væk flyder mellem basaltklipper og vegetation. Beljandi er placeret i lavland mit i denne dal, så bjernene danne en smuk baggrund for hele scenariet i disse fredfyldte omgivelser.
Man får helt automatisk lyst til at fotografere Beljandi vandfaldet, der blødt falder ned i den store fiskefyldte pool i elven. Her kan man få nogle smukke billeder med lang eksponering – så husk et kamerastativ 😉

Brug Google maps

Beljandi vandfaldet er let tilgængeligt fra ringvejen i Island. Hvis man kører fra syd fra Breiddalsvík, skal man dreje ad vej 1 til vej 966 i Breiddalur ved kirken og Heydalir-gården. Men meget nemmere… skriv Beljandi i Google Maps og lad dig guide til denne smukke naturoplevelse i det østlige Island – det fortryder du ikke! Man finder en fin parkeringsplads ved vandfaldet hvorfra man går den sidste vej ved vandfaldet.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Beljandi, Island

Lad dig inspirere

SMUKT SCENARIE

Beljandi vandfaldet er rammet smukt ind med bjergene i baggrunden. Et oplagt område til en hike langs elven.

SE LAKSEN SPRINGE

Hvis man væbner sig med tålmodighed og indstiller øjnene, kan man være heldig at se flere laks eller ørreder forsøge at passere vandfaldet fra den store pool foran Beljandi.

FLÖGUFOSS

I samme område som Beljandi finder man det smukke Flögufoss vandfald. Det ligge kun ca. 10 min. kørsel længere væk. Skriv det i Google Maps og bliv guidet derhen.

ET SMUKT BONUSVANDFALD - FLÖGUFOSS

Når man besøger Beljandi vandfaldet kan det i høj grad anbefales også at tage en tur forbi det høje slanke Flögufoss vandfald. Det er rammet smukt ind bed en fascinerende klippebaggrund. Længere bag ved vandfaldet kan man betragte nogle høje takkede bjerge det giver associationer til trolde og elverfolk, som der findes mange historier om i den rige islandske folklore.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Beljandi

Beljandi

Et ikke så kendt, men alligevel særdeles smukt bredt vandfald i det skønne Øst-Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.