Vælg en side

Aldeyjarfoss vandfaldet

Vulkansk natur og Aldayjarfoss

Aldayjarfoss vandfaldet er et af de vandfald ikke så mange kommer forbi – desværre – eller måske heldigvis. For når du står ved så storslået en naturoplevelse alene, som vi her hos ISLANDSREJSER har gjort, føler man sig enormt heldig ved at kunne have en sådan oplevelse for sig selv. Det er ganske enkelt eksotisk for en dansker med vores egen sparsomme natur til sammenligning! Når du er på kør-selv ferie i Island – og hvis du elsker vandfald, som vi gør, så er det her en af de oplevelser vi anbefaler at passe ind på bilferien. Det er nemlig indbegrebet af det uberørte og vilde Island!

Det er køreturen værd…

– også selvom det “koster” en køretur ind i det nordlige højland på omkring 40 km hver vej. Og da det jo er Island, er turen derind også en oplevelse. Når man kører ad Ringvej 1 lidt øst for Akureyri, møder man vej 842 der går mod syd ind til det nordlige højland i ca. 35 km. Man kan også vælge at køre ad den parallelle vej 844 på den anden side af elven og så krydse vandet efter 23-24 km. På et tidspunkt møder man den nordlige del af Sprengisandur-højlandsvejen der hedder F26. Disse sidste ca. 5 km kræver således at man har en 4-hjulstrukket bil – så vær opmærksom på dette inden I starten turen derind. Vores Land Cruiser havde ingen problemer det sidste stykke. Og her dukker denne rå og fascinerende vulkanske natur pludselig op, med det smukke vandfald som kronen på værket. Her er smukke basaltklipper over alt og danner smukt rammen om Aldayjerfoss vandfaldet. Man kan nemt vandre rundt og se det hele fra flere vinkler – og man kan komme helt tæt på.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Aldayjarfoss, Island

Lad dig inspirere

BASALSØJLER OVER ALT

Aldayjarfoss vandfaldet og de rå vulkanske omgivelser byder på masser af smukke basaltsøjleklipper.

DEN LÆNGERE KØRETUR VÆRD!

For at komme til Aldayjarfoss skal man ad grusveje ca. 40 km hver vej. Er det turen værd? JA!

EN SAND PERLE TÆT PÅ!

Når man besøger Aldayjarfoss bør man også besøge Hrafnabjargafoss der ligger kun godt 3 km længere væk. En sand perle af et bonus-vandfald!

En perle af et bonusvandfald - Hrafnabjargafoss

Når man besøger Aldayjerfoss vandfaldet ligger der en naturperle lige rundt om hjørnet. Et bonus-vandfald som man let kan overse når man besøger Aldayjerfoss. Men det skal man ikke! Kun ca. 3 km herfra ligger nemlig det også storslåede vandfald Hrafnabjargafoss. Vejen hertil er fin, men vi anbefaler at droppe køreturen helt ned til vandfaldet og i stedet parkere når vejen bliver lidt for udfordrende ved dækkene på bilen. Gåturen til sidst er kun på nogle få hundrede meter. Og sikke et smukt syn der venter her, hvor vi også var helt alene. Rå lavalandskaber og adskillige fald kendetegner Hrafnabjargafoss, hvor man kan vandre i hele området og nyde denne naturperle fra alle vinkler.

Tæt ved Hrafnabjargafoss finder man søen Isholsvatn – en 5,2 km² stor aflang sø med en dybde på 39 meter. Søen ligger lige syd for gården Myri i Bardardalur. Her kan man i øvrigt lystfiske efter både bækørred og den smukke røding (arctic char).

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Aldayjarfoss

Aldyjarfoss

Buldrende vandfald i rå vulkansk natur i det nordislandske højland.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.