Vælg en side

Det Nordlige højland

5 dage / 4 nætter - 5 ridedage

Rideferie i Nordisland

Rideferie i Nordisland i særdeles smukke omgivelser. Nyd rideturen i den spektakulære natur i det nordlige højland. 

Det nordlige Island byder på særdeles varierede landskaber. I rider på gamle stier helt tilbage fra vikingetiden. I har en flok løse heste med jer, så I kan skifte heste undervejs. I kommer gennem højlandet med græsmarker, hvor der går får og heste. Nyd freden i højlandet og der vil sikkert også være historiefortælling og sang, efter fantastiske oplevelser med hestene.

Rideferie i Nordisland og uforglemmelige naturoplevelser

Ruten byder på perfekte tölt-områder og highlights som elven Vatnsdalsá, de smukke kløfter Álkugil og Vatnsdalsárgil samt højlands ørkenen Stóri Sandur. Oplev de grønne græsarealer ved Vatnsdalsá og overnatning i bjerghytten ved Öndvegi. 


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Dag 1: Reykjavik – Vatnsdalur – Haukagil

I bliver hentet på BSI bus station i Reykjavik kl. 08:30 og herefter kører i til gården, Hvammur, som ligger i Nordisland. I bliver taget godt i mod af gårdens team og får tilbudt en let frokost, før I går i stalden og får tildelt en hest. Rideturen starter gennem Vatndalur dalen, som er formet af vand, gletsjere og vulkansk aktivitet – Det er én af Islands smukkeste. I får hurtigt en fornemmelse af hvor fedt det er at ride med en stor flok løse heste. Efter en dejlig ridetur på omkring 17 km. bliver hestene sat ved gården Haukagil og I bliver kørt tilbage til Hvammur, hvor der venter en dejlig middag. Om aftenen kan I nyde godt af gården hottub.
Indkvartering: Hvammur gæstehus (i egen sovepose). 

Dag 2: Haukagil – Álkugil canion – Öndvegi

Morgenmaden nydes på gården, før I bliver kørt hen til hestene. I starter dagens ridetur op ad bakken Vididalstunguheidi og videre ind i højlandets frie marker. I rider langs kløftem Álkugil. hvor I har udsigten til vandfaldet, der falder smukt ned over klippeformationerne. I krydser elven Álka og fortsætter syd på, hvor I finder jeres hytte for de næste to nætter. Rideturen er ca. på 35. km.
Indkvartering: Öndvegi hytte (i egen sovepose). Begrænset telefondækning.

Dag 3: Grettishæð – Det øde højland på Stóri Sandur – Öndvegi

Efter morgenmaden sadler I hestene op og rider afsted. I dag rider I på den samme hest hele dagen, og resten af flokken bliver ved hytten. Turen er lidt mere fleksibel og I kan observere og nyde landskabet på en anden måde. I rider sydpå mod en af islands største gletsjere, Langjökull. På bjerget Grettishæð, holder I pause med medbragte madpakker mens hestene hviler. Grettishæð er placeret på den nordlige del af en af de største højlandsørkner Stóri Sandur. Her finder I stort set ikke andet end sand og sten – måske lidt mos her og der. På vejen tilbage til hytten rider I langs elven, Þjófakvísl. Rideturen er på ca. 20 km. 
Indkvartering: Öndvegi hytte (i egen sovepose). Begrænset telefondækning.

Dag 4: Strangakvísl – Lestarmannavad – Vatnsdalsárgil – Forsæludalur – Hvammur

I dag rider I fra hytten og mod øst gennem store og uberørte områder. I rider langs elven Strangakvísl og ender ved Vatndalsá. Dette er elven, der også løber gennem dalen ved gården Hvammur. Herfra fortsætter I til højlandsvejen Kjölur, som er den mest brugte højlandsvej mellem nord og syd. Når I rider ned til dalen, rider I langs kløften Vatnsdalsárgil, og her kan I også nyde udsigten til et par vandfald. Hestene bliver på Forsæludalur Farm, der er den første gård I når til i dette området. I overnatter på Hvammur Gæstehus. Her er der også en hot tub der byder på dejlig afslapning efter dagens ridt. Rideturen er på ca. 32. km.
Indkvartering: Hvammur gæstehus (i egen sovepose).

Dag 5: Grimstunga – Vatnsdalá – Hvammur – Reykjavik

I dag rider I i dalen ved Vatndalsá og I krydser også elven flere gange undervejs. Turen indbyder til tölt på de bløde stier. De løse heste bliver redet langs vejen, mens I fortsætter gennem dalen hen til Hvammur. I bliver budt på kaffe, før det er tid til at sige farvel og køre mod Reykjavik. I ankommer til Reykjavik omkring kl. 19:30. Rideturen i dag er på ca. 20 km.  

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

 

Hvammur-gården ligger i smukke Vatnsdalur, kendt fra de gamle sagaer. Her er finder man også den berømte laksefiskerflod Vatnsdalsá. 
Det er et dejligt sted med et spa i haven med udsigt over elven. 

 • Antal værelser: 6
 • Antal senge: 2-4 i hvert værelse
 • Udendørs spa/jacuzzi: Ja
 • Antal brusere: 2
 • GSM-forbindelse: Ja
 • WiFi: Ja
 • Opredte senge: Ja
 • Antal toiletter: 3

Öndvegi hytte

Her bor man i det islandske højland – midt ude i ingenmandsland. I kan være heldige at møde nogle får, men ellers har I området helt for jer selv. 

Antal værelser: 15
Antal senge: 2 i hvert værelse
Udendørs hot tub: Nej
Antal brusere: 4
Mobildækning: Nej
WiFi: Nej
Antal toiletter: 6

 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes

7. – 11. juli 2024 og 23. – 27. juli 2024

Varighed: 5 dage/4 nætter (5 ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Bjerghytte og i gæstehus i egen sovepose

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: kr. 17.850,-
Pr. barn (10 – 12 år) kr. 13.390,

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk