NORTHERN TRAIL

6 dage / 5 nætter

Rideferie i Nordisland

Rideferie i Nordisland i særdeles smukke omgivelser – ikke mindst området ved Myvatn. Denne rute blev nomineret af Sunday Times som en af de 10 bedste ruter i verden. Oplev seværdighederne ved søen Myvatn og se Europas kraftigste vandfald, Dettifoss!

Kåret til top 10 rute i verden

Det nordlige Island byder på smukke seværdigheder og særdeles varierede landskaber. Denne tur går fra Bjarnastadir-gården nær Husavik til Myvatn-området, kendt for sine vulkanske landskaber og rige fugleliv. Ásbyrgi dalen, Dettifoss, Europas kraftigste vandfald og de spændende klippeformationer ved Hljodaklettar er blot nogle af seværdighederne I oplever på jeres ridetur på Island – en rideferie i særklasse!
Der er også mulighed for at komme med på en spændende hvalsafari (et frivilligt tilkøb).

Rideferie i Nordisland og uforglemmelige naturoplevelser

Ruten byder på perfekte tölt-områder og highlights som  Jökulsárgljúfur Nationalpark, det mægtige Dettifoss vandfald og Ásbyrgi dalen. Oplev de grønne græsarealer ved Gæsafjöll-bjergene og overnatning i bjerghytte ved Theistareykir. Oplev områder med sprækker der vidner om jordskælv og vulkansk aktivitet – og ikke mindst søen Myvatn, hvor store geotermiske områder og spektakulære lavadannelser vidner om den kraftfulde energi lige under jeres fødder. Der er mulighed for at bade i det mineralrige blå-hvide geotermiske vand i Myvatn naturbade.


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Fly fra Reykjavik til Husavik + transport videre til hestefarmen tur/retur. Inklusiv opsamling på hotel/busstoppested i Reykjavik.
 • Under turen tilbydes helpension. Menuen består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly til og fra Island tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik lufthavn tur/retur (I ankommer til Keflavik internationale lufthavn med fly fra Danmark). Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornuftig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Mandag: Reykjavik – Husavik – Asbyrgi – Dettifoss – Bjarnastadir

I afhentes mellem kl. 6:30 og 7:30 fra forskellige afhentningssteder i Reykjavik (se www.busstop.is). Vær klar fra det tidligste afhentningspunkt i dit/jeres ridetøj. Hav jeres pas og billet klar da I herfra køres til indenrigslufthavnen for at blive fløjet til Husavik – og herfra videre til Bjarnastadir-gården hvor I bydes velkommen med en god frokost. Jeres rideferie i Nordisland starter herefter med en introduktion til de skønne islandske heste.

Dette er en dag hvor der allerede er skønne naturoplevelser ved ​​nationalparken Jökulsárgljúfur. I skal på en sightseeingtur med bus til Europas kraftigste vandfald, nemlig storslåede Dettifoss. I ser også og den berømte Ásbyrgi-kløft der er en bred hesteskoformet kløft med lodrette klippe op til 100 m høje. Overnatning på Bjarnastadir-gården.
Ridedistance: ca. 20 km.

Tirsdag: Bjarnastadir – Kelduhverfi – Theistareykir bjerghytte

Efter en god omgang morgenmad kører I til Kelduhverfi og starter turen derfra. I rider ind i bjergene og ser det smukke landskab ved Öxafjordfjorden. I rider til det geotermiske område ved Theistareykir. Overnatning er ved Theistareykir bjerghytte.
Ridedistance: ca. 35 km.

Onsdag: Theistareykir – Laxárdalur

På jeres skønne rideferie i Nordisland starter I med at ride fra Theistareykir-området til Halldorstadir i Laxárdal. I rider over det uberørte rå landskab og gennem det geotermiske område og videre gennem lavemarker op til ørkenområdet Hólasandur. Derefter rider I ned til Laxárdalur og over lakseelven Laxá til Halldórstadir. I rider derefter til Bjarnastadir-gården hvor I overnatter. Her venter også et skøn geotermisk bad, godt for de ømme muskler.
Ridedistance: ca. 35 km.

Torsdag: Laxárdalur

I sadler op igen og rider gennem en sort sandørken langs den farverige Laxárdalur med den smukke lakserige elv, Laxá. I oplever de stadigt skiftende kontraster i den islandske natur. I stopper ved den meget specielle Hraunsrétt – dannet af lava. I rider til Skógarhlíd, hvor I forlader hestene, inden I går tilbage til Bjarnastadir-gården, hvor I overnatter. I har denne dag mulighed for at nyde et dejligt varmt bad i Myvatn naturbade – en udendørs lagune med geotermisk vand.
Ridedistance: ca. 30 km.

Fredag: Geldingadalur – Reykjaheidi

I dag fører jeres rideferie i Nordisland jer gennem Geldingadalur-dalen og Reykjaheidi-sletten. På et tidspunkt vil I praktisk talt krydse kontinentalpladerne mellem Nordamerika og Europa (den Midtatlantiske højderyg). Det er et fascinerende område med dybe jordskælvssprækker, flerfarvede bjerge og geotermisk aktivitet. Den megen vulkanske aktivitet i området vidner om at Island stadig er ved at dannes. I rider ind i Öxarfjördur til Bjarnastadir-gården, hvor en varme udendørs hot tub venter, og hvor I tilbringer jeres sidste nat.
Ridedistance: ca. 40 km.

Lørdag: Bjarnastadir – Husavik (hvalsafari – valgfrit) – Reykjavik

Efter morgenmaden kørers I til Husavik med bus. Her venter muligheden for en spændende hvalsafari for de interesserede. (Pris pr. person ca. 600 DKK). Vil man ikke på hvalsfari kan man nyde byens swimmingpool med dets hot tubs eller bare gå en tur i denne smukke by. Jeres rideferie i Nordisland slutter med at I flyver tilbage til Reykjavik indenrigslufthavn og herfra til jeres hotel i Reykjavik.

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

 

Bjarnastadir-gården

Bjarnastadir-gården, der er hjem for Halldór Olgeirsson og Elín Maríusdóttir er beliggende ved Kerlingaskógur tæt på gletsjerelven Jökulsá á Fjöllum og det mægtige vandfald Dettifoss. Nyd en fantastisk udsigt over Öxarfjörd og den berømte Skjálfta-sø, som blev dannet efter et for omkring 30 år siden. Halldór og Elín er både har både hesteopdræt og fåreavl. De vil byde jer velkomne med åbne arme, og deres varme og gæstfrihed er mageløs.

Antal senge: 23
Udendørs hot tub: Ja
Antal brusere: 4
Mobildækning: Ja
WiFi: Ja

Theistareykir bjerghytte

Theistareykir er et spændende geotermisk område, med farverige boblende mudderpools, smukke bjerge, bakker og lavamarker. Bjerghytten er dejlig varm året rundt på grund af områdets geotermiske aktivitet. Området er fantastisk til vandrere og dem, der ønsker at nyde den rå og uberørte natur.

Antal værelser: 1
Antal senge: 30 (i egen sovepose)
Udendørs hot tub: Nej
Antal brusere: 0
Mobildækning: Nej
WiFi: Nej
Antal toiletter: 2

 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
:
27. juni – 2. 2022
1. – 6. august | 8. – 13. august | 15. – 20. august | 22. – 27. august 2022
Varighed: 6 dage/5 nætter (5 ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Sovesal i egen sovepose

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur
(inkl. indenrigsfly)

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: kr. 17.025,-
23. – 28. august: Kr. 16.200,-

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER 
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk