Vælg en side

Varme kilder Island

Geotermiske bade

Varme kilder Island

Geotermiske bade og varme kilder – indbegrebet af Island! Island har bare det hele – og én af de ting, rigtig mange sætter stor pris på, er det varme vand i den islandske undergrund. De varme kilder i Island forkæler os besøgende med nogle særdeles lækre geotermiske bade rundt i landet. Hvem drømmer ikke om at slappe af i det skønne varme vand – oven i købet i smukke omgivelser i den islandske natur.

Islands beliggenhed på den midtatlantiske ryg, en tektonisk pladegrænse, gør, at der er rigelig geotermisk aktivitet. Dette resulterer i en bred vifte af varme kilder over hele Island. Det mest berømte geotermiske bad er Blue Lagoon – men mange andre har også masser af skønne badeoplevelser at byde på – eksempelvis Sky Lagoon, Secret Lagoon, Hvammsvik geotermiske bade, Forest Lagoon, Myvatn Naturebade, Fontana Spa, Vök Baths, Geo Sea, Krauma, Krosslaug og mange flere…

Disse skønne varme kilder og geotermiske bade i Island kan nemt passes ind på en af vores mange KØR-SELV-FERIER.
Dem finder du HER.

Varme kilder Island - Secret Lagoon geotermiske bade

Secret Lagoon

Varme kilder Island - Husafell Canyon Baths geotermiske bade

Husafell Canyon Baths

Varme kilder Island - Forest Lagoon geotermiske bade

Forest Lagoon

Varme kilder Island - Krauma geotermiske bade

Krauma

Varme kilder Island - Fontana Spa geotermiske bade

Fontana Spa

Varme kilder Island - Vök Baths geotermiske bade

Vök Baths

Varme kilder Island - Myvatn Nature Baths geotermiske bade

Myvatn Naturbade

Varme kilder Island - Geosea geotermiske bade

Geosea

Den geotermiske undergrund

Island er kendt for sine righoldige geotermiske energiressourcer, og anvendelsen af geotermisk energi spiller en betydelig rolle i landets energiproduktion. Den geotermisk aktivitet i Island er tæt knyttet til landets beliggenhed på den midtatlantiske ryg, en tektonisk pladegrænse.

Lidt fakta…
Island har talrige geotermiske reservoirer under overfladen på grund af den tektoniske aktivitet i undergrunden. Disse reservoirer indeholder varmt vand og damp, genereret af Jordens indre varme.

Udnyttelse til energi
Island udnytter geotermisk energi til elektricitetsproduktion og opvarmning. Geotermiske kraftværker udvinder damp og varmt vand fra reservoirerne og omdanner det til elektricitet. Landet har adskillige geotermiske kraftværker, hvor de største er placeret nær hovedstaden, Reykjavik.
Udover elektricitetsproduktion anvendes geotermisk energi i stor udstrækning til opvarmning. Mange hjem, virksomheder og endda udendørs svømmebassiner på Island opvarmes ved hjælp af geotermisk energi. Det berømt geotermisk spa, Blue Lagoon i Island, er en særdeles populær turistattraktion. De varme, mineralrige lyseblå vand stammer fra et nærliggende geotermisk kraftværk.

Miljømæssige fordele
Geotermisk energi anses for at være en vedvarende og miljøvenlig energikilde. Islands afhængighed af geotermisk energi har bidraget til en reduktion i brugen af fossile brændstoffer til elektricitet og opvarmning og gør det til et grønt energialternativ.
Der udføres løbende forskning og udforskning for at identificere nye geotermiske reservoirer og forbedre effektiviteten af eksisterende geotermiske kraftværker.

Islands engagement i at udnytte sine geotermiske ressourcer har ikke kun sikret en bæredygtig energikilde, men har også bidraget til landets økonomiske udvikling og reduceret afhængigheden af importeret fossilt brændstof. Succesen med geotermisk energi i Island fungerer som en model for andre regioner, der søger at udnytte ren og bæredygtig energi fra Jordens naturlige processer.

Blue Lagoon er mere end blot et lækker spa:

Blue Lagoon guide med ISLANDSREJSER