Landmannalaugar

9 dage / 8 nætter

Island på hesteryg

Island på hesteryg på islandske heste kan ikke gøres meget bedre end denne skønne rideferie. Den er velegnet til erfarne og øvede ryttere der vil på et ægte rideeventyr langt oppe i det islandske højland.

Turen inkluderer nogle skønne lange dage, som også vil have nogle spændende udfordringer som du vil være stolt over at have oplevet og gennemført. En oplevelse du aldrig glemmer! På turen vil I opleve den mangfoldige natur i Island og muligheden for at prøve flere forskellige heste. Højdepunktet er det geotermiske hot-spot Landmannalaugar. Et spektakulært område, berømt for sine flerfarvede bjerge i grønt, rødt og gult og en naturlig varm kilde, hvor I kan få et skønt bad i naturen.

Om Landmannalaugar og området

Landmannalaugar-området er et af de mest kendte højlandsområder i Island. Området er også kendt for vulkanen Torfajökull med et krater på omkring 130 km2 – det største i Island. Sidste vulkanudbrud i Landmannalaugar-området var tilbage omkring året 1477.  Her dannedes Laugahraun-lavaområdet ved Landmannalaugar. Bjergene i området er dannet af rhyolit, og i kombination med den geotermiske varme påvirker det farverne i klipperne, hvilket gør dem ekstremt farverige.
En rideferie i Island på hesteryg kan ikke gøres meget smukkere end denne spændende tur og rute.


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

1: Ankomst

I bliver hentet i Reykjavik på BSI-stationen kl. 17.00. Derfra kører I langs den islandske sydkyst til Skálakot. Her spiser I en dejlig middag. Herefter er der mulighed for at slappe af i stedets hot tub inden I går i seng.
Indkvartering: Skálakot sovesal (i egen sovepose). Faciliteter: delt badeværelse / bruser, hot tub, WiFi.

2. Skálakot – Fljótshlíd

I starter dagen med en god omgang morgenmad Skálakot. Før I begiver jer ud på en uforglemmelig rideferie i Island på hesteryg i højlandet, vil jeres guider fortælle jer alt hvad der er brug for at vide om at ride med en flok løse heste. Alle dagene vil I nemlig altid have løse heste med jer og foretage flere stop på vejen hvor I skifter til en frisk hest.

I rider fra Skálakot langs bjergene i Eyjafjöll og passerer det smukke vandfald Seljalandsfoss, videre til “Gamla brú” der er en gammel bro over elven Markarfljót, hvor I stopper for at spise frokosten. Efter frokostpausen krydser I den gamle bro på vej mod Fljótshlíd i i bakkerne ved på gletsjeren og vulkanen Tindfjallajökull. Vi passerer det ensomme bjerg, Stóri Dímon, og afslutter jeres ridedag i Eyvindarmúli hvor hestene får hvile for natten. I kører tilbage til Skálakot til aftensmad og overnatning.
Ridedistance: 30 km
Indkvartering: Skálakot sovesal (i egen sovepose). Faciliteter: delt badeværelse / bruser, hot tub, WiFi.

3. Fljótshlíd – Emstrur

I dag bliver der for alvor skruet op for jeres eventyr i Island på hesteryg! Efter en dejlig morgenmad og hvor alle har pakket deres ting til turen, kører I til det sted, hvor I forlod hestene dagen før. Herfra begynder den spænede ridetur ind til højlandet. Vejen går mellem de to gletsjere, Eyjafjallajökull på højre side og Tindfjallajökull på venstre side.
Med en storslået udsigt over Thorsmörk-dalen og bjergområdet i Fljótshlíd, begynder I langsomt jeres ridt længere og højere ind til bjergene. Frokostpausen er i den smukke dal, Hellisvellir. Herefter fortsætter I med at klatre og passere det specielt udseende bjerg Einhyrningur (enhjørningen), før I tager mod Emstrur, hvor I skal overnatter i en hyggelig bjerghytte.
Ridedistance: 35 km
Indkvartering: Bjerghytte (i egen sovepose). Intet varmt vand, begrænset elektricitet, begrænset telefondækning.

4. Emstrur – Hólaskjól

Denne dag vil være dagen med flest kilometer af alle dagene i Island hesteryg. Men da I oftest rider over forholdsvis flade stier der er perfekte til tölt, vil det ikke være den dag hvor I tilbringer de fleste timer i sadlen. Fra Emstrur rider I over den 30 kilometer lange sorte sandørken, Mælifellssandur, smukt beliggende mellem de to gletsjere, Myrdalsjökull og Torfajökull. Ca. halvvejs over sandområdet passerer I det smukke grønne bjerg Mælifell. Landskabet ligner nærmest noget fra en anden planet – en storslået oplevelse i Island på hesteryg på en godt töltende islænder i sit rette element!
Efter det sorte sandområde ved Mælifellssandur krydser I elven Hólmsá og følger en grusvej. I vil opleve at omgivelserne langsomt at blive grønnere og mere kuperede igen. I afslutter dagen med at ride gennem en storslået dal, før I når bjerghytten Hólaskjól, hvor I skal overnatte.
Ridedistance: 60 km
Indkvartering: Bjerghytte (i egen sovepose). Brusere, elektricitet, begrænset telefondækning, WiFi.

5. Hólaskjól – Landmannalaugar

I dag rider I ind til Landmannalaugar! På vej gør I hold ved den vulkanske kløft Eldgjá, ​​der her blev dannet af det meget store vulkanudbrud i år 938 f.Kr. Kløften er ca. 40 km lang.
Efter dette stop rider I højere op til bjergene, hvor der er endnu et stop, før I rider ned igen til dalen, hvor I spiser jeres frokost. Efter frokost vi I møde det første farverige bjerge der vidner om at I er på vej til Landmannalaugar-området. Nu skal I blot krydse en stor elv, og så er I der! I efterlader hestene i Landmannalaugar for natten, mens I tager en kort køretur til Landmannahellir (30 min). Her skal I tilbringe de næste to nætter.
Ridedistance: 38 km
Indkvartering: Bjerghytte (i egen sovepose). Bruser, ingen elektricitet, begrænset telefondækning.

6: Landmannalaugar – Landmannahellir

Efter morgenmaden starter I dagen med at køre tilbage til Landmannalaugar  hvor I genforenes med hestene til en ny skøn dag i Island på hesteryg. I tager det roligt om morgenen, hvor alle får tid til en kort vandretur eller et bad i den skønne geotermiske pool. Ved middagstid samles I til frokost, og derefter er det tid til at komme i sadlen igen! Stadig inde i det smukke Landmannalaugar rider I rundt om Frostastadavatn-søen og tage en pause i dalen Dómadalur, før I rider videre til Landmannahellir – det samme sted, hvor I overnattede natten før.
Ridedistance: 20 km
Indkvartering: Bjerghytte (i egen sovepose). Bruser, ingen elektricitet, begrænset telefondækning.

7: Landmannahellir – Emstrur

Dagen starter med en tidlig og god morgenmad, for dette vil være den længste dag i Island på hesteryg. Fra Landmannahellir rider I over Pokahryggur og op i ca. 1000 meter over havets overflade. Hvis vejret er godt, er udsigten fantastisk, og I vil kunne se fra havet på sydkysten til de store gletsjere Langjökull og Hofsjökull, som ligger centralt i højlandet i Island. I rider ned gennem dalen Reykjadalur, kendt for den dampende geotermiske aktivitet der kommer op fra jorden. Her tager I en pause for at skifte heste. I rider videre langs mindre fåre-spor omkring bjerget Laufafell til en dal, hvor I møder bilen til frokost. Efter frokost rider I til den smukke sø Álftavatn, hvor I holder endnu en pause, før bilen forlader jer igen inden I fortsætter gennem de smukke bjerge ned til Krókur, og gennem fantastiske dale helt tilbage til hytten Emstrur, hvor vi også overnattede efter vores anden dag i Island på hesteryg. Efter denne lange ridedag venter en velfortjent middag på jer.
Ridedistance: 60 km
Indkvartering: Bjerghytte (i egen sovepose). Intet varmt vand, begrænset elektricitet, begrænset telefondækning.

8: Emstrur – Skálakot

Fra Emstrur rider I helt tilbage til Skálakot, hvor jeres rideferie startede. Denne gang oplever vi den smukke ruten tilbage fra et andet perspektiv.
Hestene vil være villige og glade for at gå hjem, så det gør det ret nemt at ride. Sidst på dagen venter en dejlig varm geotermisk opvarmet hot tub på jer – og selvfølgelig en rigtig god middag.
Ridedistance: 62 km
Indkvartering: Skálakot sovesal (i egen sovepose). Faciliteter: delt badeværelse / bruser, hot tub, WiFi.

9: Afgang

I nyder en sidste omgang morgenmad sammen på jeres rideferie i Island på hesteryg på de skønne islandske heste – før I siger farvel og køres tilbage til Reykjavik. I bliver I afleveret ved BSI-busstation omkring kl. 12.00.

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

Skálakot sovesal og bjerghytter.

Overnatninger er i egen sovepose.

Faciliteter:

 • Delt badeværelse / bruser
 • Hot tub
 • WiFi

Nætterne på Skálakot kan opgradere til et et hotelværelse.
Forhør nærmere om den mulighed.

 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

 

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
:
Forhør om dette!

Varighed: 9 dage/8 nætter (7 hele ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Skálakot sovesal og bjerghytter (i egen sovepose)

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra BSI stationen i Reykjavik kl. 17:00
Retur: Fra Skálakot til BSI stationen i Reykjavik med ankomst kl. 12:00

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - minimumsalder
Minimumsalder: 10 år

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: Kr. 20.700,-
Pr. barn mellem 10 og 14 år: 10% rabat

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER 
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk