Vælg en side

Thorsmörk

5 dage / 4 nætter

Rideferie Island – Thorsmörk

Rideferie Island og storslåede Thorsmörk – en helt igennem autentisk oplevelse på islandske heste i deres rette element!

Denne skønne og populære tur er tilbudt i mange år efterhånden – og ikke uden grund! De dygtige guider kender derfor området rigtig godt, og de vil kunne fortælle jer masser af historier fra og om området. 

Om Thorsmörk

Thorsmörk er en spektakulær vulkansk dannet dal i det sydlige Island. Stedet fylder meget i den islandske bevidsthed da naturen her er helt egenartet. Her er masser af variation fra store gletsjerelve i lavlandet til stejle bjerge og kløfter med vandfald, grønne bakker og træer. Dalen i Thorsmörk er omgivet af gletsjere, og er det perfekte sted til at ride på de skønne islandske heste!
Rideferie Island Thorsmörk – storslået!


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Dag 1: Ankomst

I bliver hentet i Reykjavik mellem kl. 17:30 – 18:00. Derfra kører I til byen Hveragerdi, hvor I bliver indkvarteret på Guesthouse Eldhestar. 

Dag 2: Hveragerdi – Torfastadir

Fra Eldhestar skal I med bus til gården Torfastadir i Sydisland. Det er I møder hestene og rideturen starter. I rider til elven Markarfljót med udsigt til gletsjere og bjerge. Når I når til sten bjerget Dímon, krydser I den gamle bro henover Markarfljót til gården Stóru-Mörk. 
(ca. 22 – 25 km ridetur – 4 timer)
Indkvartering: Delte hytter (i egen sovepose). Faciliteter: delt badeværelse / bruser, hot tub, WiFi.

Dag 3: Stóra-Mörk – Thorsmörk

Rideferie Island – Thorsmörk – det er i dag det sker! I skal ride med en flok løse heste ind i naturreservatet ved Thorsmörk. I udnytter at I har løse heste med jer og skifter til friske heste undervejs. I rider langs elven og i lavasten fra det vulkanske udbrud i 2010. Når I kommer til dalen ved Thormörk, vil I opleve at have udsigt til hele tre gletsjere, nemlig Eyjafjallajökull, Tindafjallajökull og Mýrdalsjökull. I overnatter i hytter ved Básar. 
(Ca. 25 km – 5 – 6 timer)

Dag 4: Thorsmörk – Stóra-Mörk

Dagen begynder med lidt sightseeing i området bl.a. til kløften Stakkholtsgjá og herefter skal I på dagens ridt, hvor I følger gårsdagens rute ud af dalen. I rider hen over det øde grønne område og tilbage gennem dalen og ned langs elven Markarfljót til I ender på gården ved Stóra-Mörk, hvor I igen skal overnatte. 
(ca. 30 km – 6 timer)

Dag 5: Stóra-Mörk – Torfastadir – Reykjavik

Efter morgenmaden sadler I op, og rider ad gode stier langs elven og følger en gammel vej gennem det grønne landskab ved Fljótshlid – turen ender ved Torfastadir. Omkring kl. 15:00 bliver I kørt til Eldhestar og efter et kort ophold her, fortsætter I til Reykjavik hvor I ankommer ca. kl. 17:30. (Ridetur ca. 25 km – 4 – 5 timer)

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

Guesthouse Eldhestar og Bjerghytte

Overnatninger er i egen sovepose.

Faciliteter:

 • Delt badeværelse / bruser

 

 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
:
28. maj – 1. juni | 5. – 9. juni | 18. – 22. juni
27. juni – 1. juli | 16 – 20. juli | 28. juli – 1. august
7. – 11. august |14. – 18. august
26. august – 30. september | 3. – 7. september
ALLE DATOER ER UDSOLGTE TIL 2024

Varighed: 5 dage/4 nætter (4 hele ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Guesthouse og bjerghytter (i egen sovepose)

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra BSI stationen i Reykjavik

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Lettere øvede til øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - minimumsalder
Minimumsalder: 12 år

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: Kr. 14.215,-
Pr. barn 12 – 14 år: kr. 11.370,-

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk