Thorsmörk klassisk

6 dage / 5 nætter

Rideferie Island – Thorsmörk

Rideferie Island og storslåede Thorsmörk – en helt igennem autentisk oplevelse på islandske heste i deres rette element!

Denne skønne og populære tur er tilbudt i mange år efterhånden – og ikke uden grund! De dygtige guider kender derfor området rigtig godt, og de vil kunne fortælle jer masser af historier fra og om området. Denne rideferie er perfekt for jer der gerne vil prøve en fleredags ridetur der er lidt mere luksuriøs og afslappet end de fleste.

Om Thorsmörk

Thorsmörk er en spektakulær vulkansk dannet dal i det sydlige Island. Stedet fylder meget i den islandske bevidsthed da naturen her er helt egenartet. Her er masser af variation fra store gletsjerelve i lavlandet til stejle bjerge og kløfter med vandfald, grønne bakker og træer. Dalen i Thorsmörk er omgivet af gletsjere, og er det perfekte sted til at ride på de skønne islandske heste!
Rideferie Island Thorsmörk – storslået!


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Dag 1: Ankomst

I bliver hentet i Reykjavik på BSI-stationen kl. 17.00. Derfra kører I langs den islandske sydkyst til Skálakot. Her spiser I en dejlig middag. Herefter er der mulighed for at slappe af i stedets hot tub inden I går i seng.
Indkvartering: Sovesal (i egen sovepose). Faciliteter: delt badeværelse / bruser, hot tub, WiFi.

Dag 2: Op til gletsjeren og ned til stranden

På den første ridedag skal I ud på 2 dejlige rideture – begge på omkring tre timer. Dagen er perfekt til at blive fortrolig med hestene og nyde de smukke omgivelser på gården. Mellem rideturene spiser I frokost på gården. På morgenturen rider mod bjergene for at mødes med den mægtige Eyjafjallajökull. På dagens anden ridetur tager I ned til den berømte sorte strand ved Atlanterhavet. Dette terræn er perfekt til at tölt!

Efter skøn aftensmad venter stedets geotermisk opvarmede hot tub på jer så I kan slapper af i musklerne efter de første rideture.
Rideferie Island – forkælelse!
Indkvartering: Sovesal (i egen sovepose). Faciliteter: delt badeværelse / bruser, hot tub, WiFi.

Dag 3: Til Thorsmörk

Rideferie Island – Thorsmörk – det er i dag det sker! I skal ride med en flok løse løbende heste ind i naturreservatet ved Thorsmörk. I udnytter at I har løse heste med jer og skifter til friske heste undervejs. Ruten tager jer omkring bjerget Eyjafjöll og passerer det berømte vandfald Seljalandsfoss hvor man kan gå bagom selve vandfaldet. I fortsætter på gode ridestier og forlader langsomt civilisationen.

I vil vi krydse nogle små elve, inden I slipper hestene og bliver kørt over den store elv, Krossá. Guiderne sørger for at hestene kommer godt over elven – og snart når I til Husadalur, hvor I har en middagsbuffet i restauranten og et velfortjent hvil. Her er der også mulighed for at nyde et varmt bad i stedets hot tub eller en tur i saunaen.
Ridedistance: 40 km
Indkvartering: Delte hytter (i egen sovepose). Faciliteter: Hot tub, sauna, brusere og badeværelse (delt), bar / restaurant, WiFi.

Dag 4: Rundt i Thorsmörk

Efter morgenmaden rider I i det område, der kaldes Almenningar – et område, hvor fårene græsser om sommeren. Området er smukt med fantastisk udsigt over bjergene og gletsjerne i godt vejr. Undervejs bliver der fortalt masser af historier om området, og I hører om navnene på bjerge, elvene og gletsjerne som I ser. Efter denne cirka 4 timers ridetur går turen tilbage til Húsadalur til en frokost og et hvil.

Når I er ladet op igen, sadler I nogle friske heste til en ridetur ind i den storslåede kløft, Stakkholtsgjá. Dette område er ofte blevet brugt som film-location, og når man ser det ved man hvorfor! Denne anden ridetur er lidt kortere og tager cirka to timer. Herefter tager I tilbage til Húsadalur for at få et godt måltid, og senere et varmt bad i hot tub eller en tur i sauna.
Indkvartering: Delte hytter (i egen sovepose). Faciliteter: Hot tub, sauna, brusere og badeværelse (delt), bar / restaurant, WiFi.

Dag 5: Tilbage til gården

I dag rider I hestene hjem igen. Efter en god omgang morgenmad rider I over elven Krossá og rider tilbage gennem de smukke landskab som på den tredje dag – denne gang set fra et nyt perspektiv. Hestene vil være villige og glade for at gå hjem, så det gør det ret nemt at ride. Sidst på dagen venter en dejlig varm geotermisk opvarmet hot tub på jer – og selvfølgelig en rigtig god middag.
Ridedistance: 40 km
Indkvartering: Sovesal (i egen sovepose). Faciliteter: delt badeværelse / bruser, hot tub, WiFi.

Dag 6: Tilbage til Reykjavik

I nyder en sidste omgang morgenmad sammen inden det er tid til afsked med guider og hestene. Rideferie Island og Thorsmörk – der er mange indtryk der skal fordøjes.
I køres tilbage til Reykjavik hvor I bliver afleveret ved BSI busstation omkring kl. 12.00.

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

Skálakot sovesal og bjerghytter.

Overnatninger er i egen sovepose.

Faciliteter:

 • Delt badeværelse / bruser
 • Hot tub
 • WiFi

Nætterne på Skálakot kan opgradere til et et hotelværelse.
Forhør nærmere om den mulighed.

 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

Bestil din rejse til Island med eksperterne fra ISLANDSREJSER

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
:
Forhør om dette!

Varighed: 6 dage/5 nætter (4 hele ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Sovesal og bjerghytter (i egen sovepose)

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra BSI stationen i Reykjavik kl. 17:00
Retur: Fra Skálakot til BSI stationen i Reykjavik med ankomst kl. 12:00

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Lettere øvede til øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - minimumsalder
Minimumsalder: 10 år

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: Kr. 11.850,-
Pr. barn 10 – 14 år: 10% rabat

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Ida Lund - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER
Det er oftest Mette, Jannie eller Ida der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk