Vælg en side

Hestesamling

5 dage / 4 nætter

Hestesamling på islandske heste

Hestesamling på islandske heste er en af de årlige begivenheder i Island, mange inkarnerede ryttere drømmer om at deltage i. 

Prøv at forestille dig hundreder af frie og forventningsfulde heste, der er på vej ned fra deres sommer-græsarealer for at blive genforenet med deres ejere. En skøn blanding af hopper og deres føl og unge heste og vallakker der spændte krydser det rå og uspolerede terræn – men som alligevel endnu ikke er helt villige til at opgive deres frihed inden vinterens begyndelse.

Det er tid til hestesamling på islandske heste – og en rideferie du aldrig glemmer. 

Fra Vatnsdalur-området rider I gennem smukke dale og bjerge til Laxárdalur. Her mødes I med flere lokale ryttere, der har samlet hestene i bjergene. Hestene hyrdes ned fra bjergene til Skrapatungurétts lokale hestefold.

Når denne årlige opgave og begivenhed er afsluttet, fejrer lokalbefolkningen det med en særlig runde-up-dans eller ”réttardansleikur”.
I er selvfølgelig indbudt til festlighederne. Jeres hestesamling på islandske heste fortsætter næste dag, når hestene bliver sorteret ved folden. 

Når du deltager i en hestesamling på islandske heste i Island oplever du den ægte vare! Nyd samtidig det omskiftelige vejr i disse fantastiske omgivelser. Du anbefales derfor at klæde dig rigtigt på og medbringe langt uld-undertøj, gode uldsokker og handsker. Det er også godt at have noget hurtig energi ved hånden som eksempelvis chokolade eller en müslibar – for en varm rytter er en glad rytter.

Det er den kompetente og dygtige Haukur, der er guide på denne tur.


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, sadeltaske, ridehjelm.

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornuftig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan, da vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Torsdag: Reykjavík – Hvammur – Vatnsdalur – Stóra-Giljá

I bliver hentet ved BSI Busterminal kl. 07:30. Herfra er der transport med bus fra Reykjavik til Hvammur-hestefarmen. Her mødes I med guider og heste. Turen starter gennem Vatnsdalur. Denne smukke dal er kendt fra fra Vatnsdæla-Sagaen.
Første del af jeres rideferie, hestesamling på islandske heste, starter med, at I rider på den østlige side af Vatnsdalur, forbi Hvammsfoss-vandfaldet, der er omgivet af smukke basaltklipper. Hestene hviler tæt på Stóra-Giljá gård, hvorefter I bliver kørt tilbage til Hvammur-gården, hvor I skal overnatte. 
Ridedistance: ca. 15 km

Fredag: Stóra-Giljá – Björnsólfsstadir – Hvammur

Efter gensynsglæden med hestene begynder I jeres tur langs bredden af ​​søen Húnavatn og følger den berømte lakse-elv, Laxá á Ásum og fortsætter til landsbyen Blönduós. Her krydser I gletsjer-elven Blandá over en bro og fortsætter til Björnsólfsstadir-gården i Langadalur. Denne gård tilhører Haukur’s bedstefar, der er kendt for sin levende historiefortælling og sin imødekommende og varme personlighed. Overnatning på Hvammur-gården.
Ridedistance: ca. 25 km

Lørdag: Hestesamling på islandske heste i Laxárdalur – Skrapatungurétt

I mødes igen med de forventningsfulde heste på Strjúgsstadir-gården. I dag vil I møde de lokale, der er på vej ned fra bjergene, hvor de allerede har brugt nogen tid på at samle hestene i deres sommer-græsarealer. I vil møde hundreder af heste på vej fra højlandet, og I deltager med at hyrde dem til hestesamlingsstedet Skrapatungurétt. I kan slet ikke lade være med at deltage i de lokales sange, der fejrer denne store årlige efterårsbegivenhed.
Ridedistance: ca. 30 km

Valgfrit (ikke inkluderet i prisen): “Stódréttardansleikur” – dans på Blönduós, hvor alle fejrer endnu en succesrig hestesamling på islandske heste.

Søndag: Sortering af hestene og ridetur til Blöndues

I starter dagen ved hestesamlingsstedet, Skrapatungurétt, hvor hestene bliver fordelt og sorteret. I oplever spændingen og kan nyde synet af de smukke islandske heste, mens I deltager i denne store begivenhed. Når hestene er sorteret, rider I den sidste tur.
Middagen er på Hvammur-gården, hvor I deler jeres personlige oplevelser fra dette eventyr og hestesamling på islandske heste.
Ridedistance: ca. 25 km

Mandag: Tilbage mod Syd – Reykjavik

Det er tid til afsked med det nordlige Island for at blive transporteret tilbage til Reykjavik. Ankomst ca. kl. 13:00.

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten, hvis det er nødvendigt –

 

 

Hvammur-gården ligger i smukke Vatnsdalur, kendt fra de gamle sagaer. Her er finder man også den berømte laksefiskerflod Vatnsdalsá. Gården blev renoveret for 4 år siden og har et spa i haven med udsigt over elven.

 • Antal værelser: 6
 • Antal senge: 2-4 i hvert værelse
 • Udendørs spa/jacuzzi: Ja
 • Antal brusere: 2
 • GSM-forbindelse: Ja
 • WiFi: Ja
 • Opredte senge: Ja
 • Antal toiletter: 3
 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur.
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter, da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/rengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40° C) eller tør-renses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tør-renses (ridestøvler, ridehjelm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jeres ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccinerede og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer, der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

 

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
:
12. – 16. september 2024
Varighed: 5 dage/4 nætter (4 ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Opredte senge i delte værelser

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: Kr. 15.795,

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk