Vælg en side

FÅRESAMLING

5 dage / 4 nætter

Fåresamling på islandske heste

En fantastisk rideferie og fåresamling på islandske heste i Hvammur. Her vil I på hesteryg sammen med Haukur og hans fårefarmere i nord-Island samle tusindvis af får ind fra bjergene.

Tag med på en spændende og afvekslende rideferie og efterårseventyr i det nordvestlige Island. Det starter med skøn udsigt over bjergene fra den smukke Húnaflói-fjord og ind i det spændende højland med en storslået udsigt mod de to store gletsjere; Hofsjökull og Langjökull

Autentisk oplevelse!

I vil møde fårebønder på vej tilbage til “civilisationen” efter deres mange dage i sadlen, hyrdene en stor flok får. Det er et unikt og uforglemmeligt syn at se 14.000 får, efterfulgt af ca. 30 hyrder og omkring 100 skønne islandske heste – og hyrdehundene ikke at forglemme. Her drives fårene hjem igen efter at de har tilbragt sommeren oppe i højlandet. Fåresamling på islandske heste når det er bedst! Både heste, hyrder og hundene kan føle glæden og spændingen, da dette er deres sidste dag og alle er på vej hjem. Du kan sikkert ikke modstå fristelsen for også at deltage i deres sang og livsglæde.

En naturlig del af gruppen

Når du deltager i denne fåresamling på islandske heste oplever du den ægte stemning! Du vil være en naturlig del af ​​gruppen – kyndigt vejledt selvfølgelig. Nyd de lange dage udenfor i det islandske vejr som kan være skiftende. Naturen i Island har i efteråret mange farver og typer af vejr. Så længe man er klædt på til vejret er det ganske enkelt fantastisk. Medbring langt uld-undertøj og masser af uldsokker og handsker. Det er også godt at have noget “hurtig energi” som fx chokolade med. En varm rytter er en glad rytter!


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Torsdag: Hvammur – Vatnsdalsá – Kárdalstunga

I bliver hentet kl. 08.30 på BSI Busstation. Ankomst til Hvammur-gården er omkring middag, hvor der venter en dejlig lokal frokost. Når I har mødt hestene, begynder jeres tur gennem den smukke Vatnsdalur der er kendt fra Vatnsdælir Sagaen. Her møder I også jeres guide, Haukur, der i øvrigt er en god historiefortæller – både nutidige og historiske. Ruten løber langs floden Vatnsdalsá, som skal krydses flere gange. I afslutter jeres ridetur dybt inde i dalen, hvor hestene får et hvil. Herefter går turen tilbage til Hvammur hvor I nyder et velfortjent måltid og slapper af i stedets hot tub.
Tid på hesteryg: 3 – 4 timer

Fredag: Kárdalstunga – Audkúluheidi -Sléttárdalur – Audkúlurétt

Fåresamling på islandske heste er en skøn autentisk oplevelse! I kører fra Kárdalstunga og ind i højlandet der byder på en fantastisk udsigt over gletsjerne. Her vil I møde fårebønder, der er på vej tilbage efter en indsamling med mange dage i sadlen og en stor flok får. Det er et storslået syn at møde tusindvis af får og ca. 100 heste på vej hjem igen efter de har tilbragt sommeren op i højlandet. Glæden fra alle vil være smittende når de er på vej hjem til civilisationen igen. I afslutter dagen ved Audkúlurétt-fårefolden, hvor I forlader fårene og hestene og kører tilbage til Hvammur gård til en hyggelig aften.
Tid på hesteryg: 8 – 9 timer

Lørdag: Audkúlurétt – Reykir – Húnavatn – Thingeyrar – Sveinsstadir

I kører fra Hvammur-gården til Audkúlurétt-fårefolden, hvor en række mennesker er dukket op for at hjælpe fåreavlerne med at sortere deres får. I kan også give en hjælpende hånd til Haukur’s bedstefar, der både er fåre- og hestebonde på Rödull gård.
Audkúlurétt er den største fårefold i Island (og muligvis i verden) med op til 14.000 får. Her mærker man for alvor den islandske sjæl og kultur. Det bliver ikke mere autentisk end dette! Når jeres arbejde er afsluttet ved folden, fortsætter I med jeres ridetur. I rider fra gården Reykir over søen Húnavatn. I oplever også den bemærkelsesværdige stenkirke ved Thingeyrar, der blev bygget i 1877. Efter dette kulturelle stop fortsætter I turen på lavlandet over til Sveinsstadir gård, hvor hestene får hvile natten over.
Tid på hesteryg: 6 – 7 timer

Valgfrit (ikke inkluderet i prisen): ,, Réttardansleikur ”- dans i et nærliggende forsamlingshus, hvor alle slapper af efter dagens oplevelser og fejrer endnu en succesrig og autentisk fåresamling på islandske heste. 

Søndag: Sveinsstadir – Hóp-søen – Thingeyrar

Så blev det jeres sidste ridedag, og selvfølgelig afslutter I turen med stil! I rider fra Sveinsstadir mod søen Hóp, der er en af ​​de største søer i Island. På vejen passerer I det historiske sted, Thristapar, hvor den sidste henrettelse i Island fandt sted tilbage i 1830. I fortsætter herefter langs lagunen Hóp. Det sorte sand ved stranden er perfekt til tölt, hvor I mærker hestenes begejstring, når de løber i det lave vand. Den skønne udsigt og den pulserende bevægelse fra hestene giver en dejlig følelse af frihed. I tilbringer den sidste aften på Hvammur-gården og nyder god mad – og selvfølgelig synger I – og der deles underholdende historier.
Tid på hesteryg: 6 – 7 timer

Mandag: Tilbage til Syd-Island – Reykjavík

Efter en god gang morgenmad siger I farvel efter jeres spændende tur, fåresamling på islandske heste. Nyd den smukke natur i Island på jeres tur tilbage til Reykjavik.

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

 

Hvammur-gården ligger i smukke Vatnsdalur, kendt fra de gamle sagaer. Her er finder man også den berømte laksefiskerflod Vatnsdalsá. Gården blev renoveret for 4 år siden og har et spa i haven med udsigt over elven.

 • Antal værelser: 6
 • Antal senge: 2-4 i hvert værelse
 • Udendørs spa/jacuzzi: Ja
 • Antal brusere: 2
 • GSM-forbindelse: Ja
 • WiFi: Ja
 • Opredte senge: Ja
 • Antal toiletter: 3
 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

 

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
:
5. – 9. september 2023
Varighed: 5 dage/4 nætter (4 ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Opredte senge i delte værelser

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: Kr. 12.675,-

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk