Naturens gaver og nordlys

grupperejsesamarbejdspartner - 5 dage / 4 nætter

Pakkerejse og grupperejse med Thingvellir i vinterdragt - Foto: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Mange afgange! – se datoer længere ned på siden

Pakkerejse og grupperejse i nordlyssæsonen!

En skøn og prisvenlig guidet pakkerejse og grupperejse (engelsktalende guide) hvor I oplever den storslåede islandske natur. I kommer rundt om den storslåede Snæfellsnes-halvø med de fantastiske landskaber – ikke mindst den 1446 m høje ikoniske gletsjervulkan Snæfellsjökull, kendt som indgangen til jordens indre fra Jules Vernes “Rejsen til jordens indre”.

Oplev de lokale traditioner, fx at smage fermenteret haj, møde Vikinge heste og nyde hjemmelavet skyr på et gård-mejeri. Smag friskfanget fisk og skaldyr ud på havet, – og ikke mindst seværdighederne Geysir, Gullfoss og Thingvellir i  Den Gyldne Cirkel – krydret med et skønt geotermisk bad i det nye lækre badested Krauma. Prikken over i’et er de gode muligheder for at opleve de dansende nordlys over den islandske aftenhimmel på denne spændende pakkerejse og grupperejse.

SE PRISER, AFGANGE M.M. LÆNGERE NEDE.

Highlights fra turen:

 • Nordlysjagt på optimale observationslokationer
 • Besøg det nye Krauma geotermiske badested
 • Sejltur på Breidafjordur (UNESCO-nomineret) hvor I smager “Viking Sushi”
 • Gå mellem kontinentalpladerne i Thingvellir Nationalpark (på UNESCO verdensarvlisten)
 • Besøg Snæfellsjökull Nationalpark med den storslåede gletsjer
 • Smag hjemmelavet skyr, yoghurt og is på et lokalt gård-mejeri
 • Fridheimar drivhus-café
Pakkerejse og grupperejse med ISLANDSREJSER nordlyssæsonen - og i den prisvenlige ende!

Når du trykker på FORESPØRG/BESTIL kommer du til vores formular med en let forståelig vejledning.

Priser og afgange


PRISER PR. PERSON

MELLEMKLASSE-udgaven:
I dobbeltværelse, kr. 6.330,- pr. person
I enkeltværelse, kr. 7.570,- pr. person
…………………………………………………………….
KOMFORT- udgaven:
I dobbeltværelse, kr. 6.920,- pr. person
I enkeltværelse, kr. 8.940,- pr. person

 


BØRNEPRISER:
Børn på 6-11 år får 25% rabat i dobbeltværelse delt med 2 voksne.
Børn på 12 år betaler fuld pris som voksne.AFGANGE:

8. marts 2019 – KOMFORT – Ledige pladser 
22. marts 2019 – KOMFORT – Ledige pladser 
29. marts 2019 – KOMFORT – Ledige pladser 


5. april 2019 – KOMFORT – Ledige pladser 
12. april 2019 – KOMFORT – UDSOLGT ALLE AFGANGE ER GARANTERET.

Fotos fra ruten (galleri)

.
KLIK på billederne for fuld størrelse..
.

Rutebeskrivelse
DAG 1: Ankomst og overnatning på hotel i Reykjavik.

Jeres pakkerejse og grupperejse starter med ankomst til Keflavik internationale lufthavn.
Transport til hotellet gøres nemt og bekvemt med FlyBus hvor I bliver kørt til jeres første hotel (ikke med i prisen og bør bookes på forhånd). Det booker vi gerne for jer.
Læs nærmere HER.

.
.


DAG 2: Reykjavik – Reykholt – Borgarnes

Oplev den farverige hovedstad Reykjavik med en sightseeing tur rundt i byens energiske centrum. I kommer bl.a. forbi den imponerende Harpa koncerthal og parlamentet ved den travle Austurvöllur plads. I kører også forbi byens vigtigste vartegn, Hallgrimskirken, som kan ses over det meste af byen. Kirken er inspireret af de karakteristiske basaltsøjler. I vil besøge det spændende nordlys museum – her vil I få mulighed for at lære mere om det fascinerende nordlys.
Det bliver en god blanding af gammelt og nyt, og med den skandinaviske charme bevaret i de farverige bygninger i den gamle bymidte, og det moderne kvarter ved havnen.

Turen fortsætter fra Reykjavik mod nordvest via tunnelen gennem Hvalfjordur. Her kommer I til byen Akranes, hvor I skal besøge det lokale museum, der har en omfattende samling indenfor geologi og sø-historie. Bagefter klatrer I op i et fyrtårn for at nyde en spektakulær udsigt over den vilde kyst.

Herefter fører jeres pakkerejse og grupperejse jer videre til de boblende varme kilder ved Deildartunguhver, Europas mest kraftige varme kilder. Kilderne giver varme til de fleste hjem og virksomheder i området. Her er der planlagt et badestop ved det nye geotermisk badested Krauma. I Reykholt hører I en masse om den islandske kultur, da stedet er hjemsted for den kendte islandske saga-forfatter Snorri Sturluson. Dagen slutter med en naturoplevelse ved de usædvanligt smukke og unikke vandfald Hraunfoss og Barnafoss, som hver har en mystisk hemmelighed at afsløre.

Om aftenen har I en førsteklassesposition for at se nordlys, da I er et godt stykke væk fra byens lys. De gamle vikinger troede at nordlyset var valkyrier, der red hen over himlen. Muligheden for at se nordlys afhænger selvfølgelig af skydækket.

Overnatning i Borgarnes-området


DAG 3: Stykkisholmur – Snæfellsnes – Borgarnes

I kører fra hotellet til den dejlige by Stykkisholmur, hvorfra I skal på en eventyrlig sejltur i Breidafjordur bugten (UNESCO-nomineret). Her vil I opleve tusindvis af små øer og undervejs prøvesmage “Viking Sushi” (et udsnit fra havet med bl.a. jakobsmuslinger, søpindsvin og krabber, der bliver trukket på båden lige fra det forfriskende islandske farvand).

Efter sejlturen går turen rundt langs den forrevne kystlinje af Snæfellsnes-halvøen. Her møder I små fiskerlandsbyer som Grundarfjordur med det kendte Kirkjufell bjerg. Og i de omkringliggende fjorde vrimler det med sild, spækhuggere og andre hvaler. I kommer forbi byen Hellnar, der har mindre end ti faste beboere og den maleriske havnelandsby Arnarstapi, hvor man kan gå blandt de søjleformede basaltklipper ved kysten. Snæfellsnes-halvøen byder på en forbløffende variation i landskabet – fra mosdækkede lavamarker og stenede strande til imponerende klipper og den smukke Snæfellsjökull gletsjer-vulkan, som sidst brød ud i 250 e.Kr.

Om aftenen vil I igen jagte det smukke nordlys, hvis vejrforholdene tillader dette.

Overnatning i Borgarnes-området


DAG 4: Thingvellir Nationalpark – Gullfoss – Geysir – Reykjavik

Islands Gyldne Cirkel byder på de tre mest berømte naturattraktioner. På denne pakkerejse og grupperejse skal I opleve det smukke og dramatiske vandfald Gullfoss og det geotermiske område Geysir med kogende mudderhuller og den eksploderende gejser Strokkur, der ca. hvert 5. – 8. minut spyr en høj vandsøjle op i luften. Og I skal besøge Thingvellir Nationalpark, som er opført på UNESCO’s verdensarvliste. Her startede vikingerne de første forsamlinger i år 930, og det er i dag verdens ældste parlament. Ved Thingvellir skal I også opleve, hvor de nordamerikanske og europæiske kontinentale plader mødes.

I løbet af dagen får I også mulighed for at besøge Fridheimar, en spændende drivhuscafé og hestefarm.

Efter en oplevelsesrig dag  går turen til Reykjavik, hvor aftenen er til fri afbenyttelse.

Overnatning i Reykjavik.


DAG 5: Hjemrejse

Så er det tid til at flyve tilbage over Nordatlanten efter en dejlig pakkerejse og grupperejse i Island (med mindre du har booket en eller flere dage ekstra på hotel i Reykjavik). Igen med FlyBus (ikke med i prisen) som blot bookes i receptionen aftenen før.

Inkluderet/ikke inkluderet

Inkluderet i prisen:

 • 2 nætter i Reykjavik, inkl. morgenmad
 • 2 nætter ude i landet, inkl. morgenmad
 • 2 x 1 hovedret på hoteller på ruten (dag 2+3)
 • Guidet bustur fra dag 2 til slutningen af ​​dag 4
 • Entré til Aurora Centre i Reykjavik (dag 2)
 • Entré til Museumcenter i Akranes (dag 2)
 • Entré til Krauma Geothermal Baths inkl. håndklæde (dag 2)
 • Guidet nordlysjagt
 • Special “Nordlys-vækning” om natten (en frivillig mulighed på hotellerne ude i landet)
 • Nordlys-jagt-sæt (lommelygte, tæppe og termokande med varm chokolade)
 • Bådtur med  smagning af Viking-sushi (dag 3)
 • Stop ved Fridheimar greenhouse og besøg i hestestaldene der (dag 4)

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur
 • Transport til/fra lufthavnen (det booker vi gerne). Se nærmere HER
 • Frokost og visse middage, undtagen morgenmad
 • Valgfrie ture og aktiviteter
 • Drikkevarer
Gode råd og anbefalinger


VÆR GERNE I GOD TID MED JERES BESTILLING
Det betaler sig ofte at være i god tid med bestilling/booking af jeres kør-selv ferie til Island. Jo før vi kan gå igang, jo mere har vi at vælge imellem i forhold til jeres ønsker.
Selv om Island er et stor land, er landskabet ikke plastret til med hoteller rundt i landet – ikke mindst for at værne om naturen og de smukke landskaber. Vi har forhåndsbooket en masse værelser rundt i Island, men vi kan ved en bestilling sent på sæsonen være lidt udfordret  – derfor anbefaler vi at være i god tid.
Vi plejer dog at finde en god løsning også ved en senere bestilling 🙂

Bookingtidspunktet har ligeledes indflydelse på prisen på flybilletter. Se mere herunder.


VEDR. FLYBILLETTER

Flybilletter og priser på disse kan til tider være en indviklet affære. Flyselskaberne er i hård konkurrence med hinanden og skilter ikke nødvendigvis med priser inkl. baggage – den kommer ofte oveni den pris man først ser – også via søgesider som Momondo og lignende. Vær også opmærksom om det er direkte fly I ser priser på!

Det er en fordel at være i god tid med booking af flybilletter. De først bookede flysæder er væsentligt billigere end de sidste bookede da der flyves med rutefly til Island – så her gælder udbud og efterspørgsels-princippet.

Den helt store forskel på at købe flybilletter selv eller gennem os er, at vi som rejsebureau kan fastfryse den dagsaktuelle pris ved en uforpligtendereservation. Ofte kan vi holde en reservation længe inden billetten skal udstedes – og skulle uheldet være ude, (sygdom eller lign.) kan vi i den periode frit annullere igen. Den mulighed har man desværre ikke, hvis man køber billetten selv.

Personlig betjening – her sammensætter vi de bedst mulige flyvetider og priser i forhold til jeres rejse. I er dækket af Rejsegarantifonden (som vi selvfølgelig er medlem af) da det således bliver en pakkerejse (kræves at fly + overnatning er købt som samlet pakke).


Kig forbi vores side “NYTTIG VIDEN” – her er masser af brugbar information til vedr. turen til Island.
Se siden HER.

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Rejser til Island - tag en snak med Mette fra ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk