FRA VEST MOD ØST

GRUPPEREJSE - 7 DAGE / 6 NÆTTER
Glanni vandfaldet - Foto: Lars Viberg - ISLANDSREJSER

Denne tur tilbydes ikke i vinteren 2020/2021

Gyldne Cirkel – sydkysten og Snæfellsnes – grupperejse

Denne guidede grupperejse er en fantastisk kombination af absolut favoritsteder man skal opleve i Island. I kommer til at opleve det smukke vestlige Island med den storslåede Snæfellsnes-halvø, Den Gyldne Cirkel med Geysir, Gullfoss og Thingvellir. Videre langs sydkysten med de ikoniske vandfald, Sejlalandsfoss og mægtige Skogafoss – og videre til den største gletsjer i Eruopa, Vatnajökull med den smukke gletsjerlagune, Jökullsárlón.

I spiser lækre lokale retter, besøger spændende lavagrotter, bader i geotermiske Blue Lagoon, hører lokale historier – og selvfølgelig skal I på nordlysjagt!

Se den fulde beskrivelse under RUTEBESKRIVELSE længere nede på siden.

SE PRISER, AFGANGE M.M. LÆNGERE NEDE.

Highlights fra Reykjavik og naturen:

 • Nordlysjagt de optimale steder på ruten
 • Besøg til Snæfellnes-halvøen
 • Besøg i en lavagrotte ved foden af Snæfellsness gletsjer-vulkan
 • Besøge Den Gyldne Cirkel med Geysir, Gullfoss og Thingvellir
 • Opleve de storslåede seværdigheder ved  sydkysten
 • Kom tæt på isbjergene ved Jökullsárlón gletsjerlagune
 • Bad i det geotermiske luksus-spa, Blue Lagoon
 • Erfaren og dygtige lokale guide
 • Mindre gruppe – max 24 personer

 

Flybilletter til Island med Icelandair

Gyldne Cirkel - Sydkysten og Snæfellsnes - grupperejse i Island med ISLANDSREJSER

Når du trykker på FORESPØRG/BESTIL kommer du til vores formular med en let forståelig vejledning.

...https://www.islandsrejser.dk/wp-login.php

Priser og afgange


PRISER PR. PERSON

Vær opmærksom på at priserne ikke inkl. fly.
Der flyves med rutefly til/fra Island, derfor varierer prisen i forhold til bestillingstidspunktet.
Det betaler sig oftest at være i god tid.

I dobbeltværelse, kr. 12.280,- pr. person
I enkeltværelse, kr. 15.470,- pr. person
I triple-værelse, kr. 11.880,- pr. person
…………………………………………………………….

BØRNEPRISER:
Børn på 6-11 år får 25% rabat i dobbeltværelse delt med 2 voksne.
Børn på 12 år betaler fuld pris som voksne.AFGANGE:

Disse ture bliver desværre ikke gennemført i vinteren 2020/2021 grundet covid-19ALLE AFGANGE ER GARANTERET.

Rutebeskrivelse
DAG 1: Ankomst til Island

Efter en flyvetur over Nordatlanten på ca. 3 timer er I klar til at tage hul på jeres Gyldne Cirkel – sydkysten og Snæfellsnes grupperejse. Transport til hotellet gøres nemt og bekvemt med FlyBus hvor I bliver kørt til døren (ikke med i prisen og bør bookes på forhånd). Det booker vi gerne for jer. Læs nærmere HER.

Når I ankommer med jeres FlyBus til hovedstaden, Reykjavik, er der check-in på hotellet. Hvis I ankommer tidligt på dagen, har I mulighed for at udforske Reykjavik, der er en spændende hovedstad med masser af muligheder. Aftensmad er på egen hånd, og Reykjavik byder på mange gode restauranter og caféer.

Om aftenen, omkring kl. 18, vil der være et informationsmøde på hotellet vedr. den spændende Gyldne Cirkel – sydkysten og Snæfellsnes grupperejse der venter jer.

Inkluderet i dagen:

 • Infomøde på hotellet

Overnatning i Reykjavik.
.


Kør-selv ferie i Island - SnæfellsjökullDAG 2: Snæfellsnes-halvøen

Dag 2 starter med dejlig morgenmad på hotellet hvorefter I mødes med jeres lokale guide og chauffør. Herefter går turen mod nordvest gennem en undersøisk tunnel under Hvalfjordur på vejen mod til den kuperede kystlinje ved Snæfellsnes-halvøen – en halvø der også er kendt som ”Island i en nøddeskal”. Her vil I opleve et storslået og meget varieret naturlandskab. Som kronen på værket ser I gletsjervulkanen Snæfellsjökull der majestætisk tårner sig op i den yderste vestlige del af halvøen.

I vil besøge de charmerende fiskerbyer der ligger langs den nordlige halvø. På turen vil I også se Islands mest fotograferede bjerg, Kirkjufell, og den omkringliggende fjord, der byder på alt fra sild til spækhuggere. I den nærliggende landsby, Grundarfjordur, møder I en lokal som i hans eget hjem vil fortælle spændende og sjove historier og fakta om islændingene.

Herefter fortsætter rejsen langs kysten, hvor der undervejs vil være nogle stops hvor der er mulighed for at se de smukke basalt-formationer og de bløde bølger fra Nordatlanten. En af eftermiddagens spændende besøg er ved Vatnshellir, en 8000 år gammel lava-grotte, ved foden af Snæfellsjökull-gletsjeren, hvor en guide vil vise jer denne en af naturens mesterværker. Herefter går turen til Borgarfjordur, et naturskønt og historisk område i Vest-Island.

Hvis vejrforholdende tillader det, vil der være mulighed for (med jeres guide) at gå på nordlysjagt i området omkring jeres hotel. Tillader vejret det ikke, kommer der andre muligheder i løbet af jeres tur (hvis vejret tillader det).

Inkluderet i dagen:

 • Morgenmad
 • Middag (1-retters)
 • Lokal historiefortæller i Grundarfjordur
 • Guidet besøg til Vatnshellir lavagrotte, inkl. sikkerhedsudstyr
 • Guidet nordlysjagt (hvis forholdene tillader det)

Middag og overnatning i Vest-Island.


Strokkur gejseren ved Geysir geotermiske områdeDAG 3: Den Gyldne Cirkel med Thingvellir, Gullfoss og Geysir

Efter morgenmad tager I afsted på den berømte Gyldne Cirkel rute. Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for tre top-attraktioner i området.

Thingvellir

I starter med et spændende besøg til nationalparken Thingvellir (er på Unesco verdensarvslisten). Thingvellir Nationalpark er intet mindre end et geologisk mesterværk. Oplev hvordan kontinentalpladerne mellem Nordamerika og Europa mødes (og skilles). Jeres guide vil her fortælle om nogle af de vigtige ting som er sket igennem Islands historie. For hundreder af år siden samledes landmænd, høvdinge og købmænd fra alle hjørner af Island ved Thingvellir for at mødes og lave love, bilægge stridigheder og arrangere alliancer og hilse på gamle venner. Det blev starten på det islandske Alting det blev etableret i år 930.

Gullfoss

Turen er nu kommet til at opleve et af de smukkeste og største vandfald i Island (og det siger ikke så lidt) det berømte Gullfoss-vandfald. Her finder I adskillige gode vandrestier, som fører jer til forskellige udsigter over det dobbeltsidede vandfald. I løbet af vinteren fryser vandfaldet nogle gange til, hvilket skaber nogle meget smukke formationer.

Geysir

Næste stop – kun ca. 10 km fra Gullfoss – kommer I til Geysir geotermiske område. I dette meget geotermisk aktive område er det et væld af kogende mudderhuller, dampende farverige småsøer og bække og ikke mindst den verdensberømte Strokkur – en yderst aktiv gejser der med 5 – 8 minutters mellemrum sender en op til 40 meter høj vandsøjle op i luften. Tag en tur rundt i dette egenartede område og mærk hvordan undergrunden i Island fascinerer og forundrer.

Inkluderet i dagen:

 • Morgenmad
 • Middag (1-retters)
 • Geotermisk bag brød ved Laugarvatn Fontana Spa
 • Guidet nordlysjagt (hvis forholdene tillader det)

Middage og overnatning i Flúdir/Hella området.


Skogafoss det smukke vandfald i IslandDAG 4: LAVAE-centre – Seljalandsfoss – Skogafoss – Eldhraun – Sydøst-Island

Efter gårsdagens besøg til Gyldne Cirkel starter I dagen med morgenmad på hotellet. Herefter går turen langs den smukke islandske sydkyst. Området er et af de vigtigste landbrugsområder og I vil komme forbi typiske islandske landbrug, ofte med islandske heste på markerne. Alt efter vejret, vil i kunne få et glimt af vulkanen Hekla, Islands mest aktive vulkan. På sydkysten besøger I LAVA Centrer –  en interaktiv, højteknologisk udstilling, som viser vulkansk aktivitet, jordskæv og skabelsen af Island i løbet af millioner af år. Nyd både udstillingen og se en interessant film om vulkaner i LAVA Centers biograf.

Når I kører med bussen videre, kan I se gletsjer-vulkanen Eyjafjallajökull, hvis spektakulære udbrud i 2010 stoppede flytrafikken over Europa. Herefter vil I stoppe ved to spektakulære vandfald med hver deres særpræg – Seljalandsfoss og Skogafoss.

Skogafoss og Seljalandsfoss

To af de mest kendte vandfald i Island er Seljalandsfoss og Skogafoss. Begge spektakulære vandfald med hvert sit karakteristika.  Seljalandsfoss er mest kendt for at det her er muligt at gå bagom selve vandfaldet og se det hele indefra og ud.
Skogafoss er ikke uden grund et af landets mest fotograferede vandfald. Et mægtigt ikonisk vandfald der er brugt i et væld af film gennem tiden. Her kan man også tage de ca. 500 trin op langs vandfaldet og set det hele fra oven. Storslået!

Herefter fortsætter turen videre over Eldhraun – et nærmest surrealistisk lavalandskab, der blev skabt ved Laki-vulkanens udbrud tilbage i 1783. Det største kendte udbrud i Islands historie og et af de største på jorden siden sidste istid.

På jeres vej videre og længere og længere væk fra Gyldne Cirkel, vil I begynde at kunne se den største gletsjer i Europa, menlig den mægtige Vatnajökull i det sydøstlige Island. En gletsjer der er på størrelse med Sjælland!

Inkluderet i dagen:

 • Morgenmad
 • Middag (1-retters)
 • Besøg på LAVA Centre og film om vulkanerne

Middag og overnatning i Sydøst-Island.


Jökulsárlón gletsjer-laguneDAG 5: Gletsjerlagune – Vatnajökull Nationalpark – Vik

Efter morgenmad på jeres hotel skal I opleve det sydlige område af Vatnajökull Nationalpark – opkaldt efter gletsjeren af samme navn. Hele parken breder sig over næsten 14% af Islands landmasse og betragtes derfor som den største nationalpark i Vesteuropa.

Jökulsárlón

Dagen starter med et besøg et af de mest spektakulære steder i Island, nemlig Jökulsárlón gletsjerlagune hvor I kan nyde et bjergtagende syn af isbjerge, flydende i det dybe glacialvand – alle kælvende fra Vatnajökull-gletsjeren. I vil sandsynligvis også opleve sæler svømme rundt i det kolde vand. Området har ligeledes et rigt fugleliv – ikke mindst tusindvis af arktiske terner.

I området finder i også den kendte Diamond Beach hvor krystalklare isklumper i forskellige størrelser ligger på det sorte sand, før de forsvinder i havet. Husk kameraet til at forevige dette smukke syn!

Skaftafell

Herefter vil jeres dag fortsætte med et besøg i nationalparkens berømte Skaftafell-område, et smukt og spændende område som er skabt af vulkansk aktivitet og de evigt vandrende gletsjere. Dette er hjem for Svinafellsjökull, en af de smukkeste gletsjertunger fra Vatnajökull. Her er der i øvrigt optaget flere scener fra storfilmen Interstellar.

Efterfølgende tager I tilbage mod vest. Her passerer i store sand-deltaer, skabt af gletsjere. Vejen fører jer til charmerende Vik, Islands sydligste landsby. Her vil I besøge Reynisfjara strand, hvor I kan tage en vandretur på den berømte sorte sandstrand (små sorte sten). Her vil I opleve de smukke basaltklippeformationer og bølgerne fra Atlanterhavet – og ikke mindst klippeformationerne (Reynisdrangar) der står ude i vandet.

Inkluderet i dagen:

 • Morgenmad
 • Middag (1-retters)

Middag og overnatning i Vik.


Blue Lagoon geotermiske spa i IslandDAG 6: Reykjanes-halvøen – Blue Lagoon – Reykjavik

Nyd morgenmad på hotellet inden bussen tager jer ad den smukke kystvej, som fører jer til Reykjanes-halvøen. Reykjanes blev udpeget som en UNESCO Geopark i 2015 på grund af områdets mange interessante geotermiske og vulkanske karakteristika. Det er et fantastisk sted at udforske. På vejen besøger i Strandarkirkja, en smuk trækirke, som er meget typisk for landdistrikterne i Island. Den lille kirke er bygget direkte ind i kysten, med en fantastisk udsigt over de turbulente bølgers møde med vulkanske klipper og det sorte sand.

Herfra kører I videre til søen Kleifarvatn der er en delvis geotermisk sø, beliggende i fascinerende og nærmest månelignende omgivelser. Nær søens sydlige ende ligger Krysuvik, hvor kraftige dampstråler og svovlholdige dampe stiger op fra de mange geotermiske åbninger til undergrunden. Her vil i se mange små varme kilder, farverige mudderhuller, kogende pools og andre former for geotermiske aktivitet.

Geotermisk aktivitet og Blue Lagoon

I fortsætter under lave bjerge, langs kysten, med stop ved kantede klipper stigende fra havet. Dette er hjemsted for Grindavik, en by med en stor fiskeriflåde. Efter frokoststop i Grindavik, fortsætter turen til den verdensberømte Blue Lagoon. Midt på en stor lavamark, finder I den geotermiske spa en lagune fyldt med varmt mineralrigt havvand, der giver den ultimative afslapning med Islands rå natur omkring jer. Her kan I nyde det lækre varme vand i unikke naturomgivelser.

Herefter går turen tilbage til Reykjavik, hvor I kan tilbringe aftenen på egen hånd, aftensmad denne dag vil også være på egen hånd.

Inkluderet i dagen:

 • Morgenmad
 • Adgang til Blue Lagoon inkl. ansigtsmaske, håndklæde og drink

Middag og overnatning i Reykjavik.


DAG 7: Hjemrejse

Morgenmad på hotellet. Bemærk venligst at dette kan være en let morgenmad, hvis I skal med en tidlig afgang. Vi anbefaler, at I tager fra jeres hotel senest tre timer før jeres fly-afgang.

Efter en dejlig kombination af Gyldne Cirkel, sydkysten og Snæfellsnes er det tid til at komme hjem og fordøje alle de mange indtryk fra smukke Island.

Fotos fra ruten (galleri)
Inkluderet/ikke inkluderet

Inkluderet i prisen:

 • Informationsmøde på dag 1
 • Lokal guide (engelsktalende) fra dag 2 til 6

 • 2 nætter på hotel i Reykjavik of 4 nætter på hotel ude i landet – med eget bad/toilet på værelset

 • Morgenmad (ikke på ankomstdagen)

 • 4 1-retters middag med kaffe/the på dag 2 til 5

 • Besøg hos lokal historiefortæller i Grundarfjordur på dag 2
 • Guidet besøg i Vatnshellir Lava Cave på dag 2
 • Geotermisk bage-oplevelse ved Laugarvatn på dag 3
 • Adgang til LAVA Canter inkl. vulkan-film på dag 4 
 • Blue Lagoon inkl. adgang og håndklæde, silica ansigtsmaske og en drink efter eget valg
 • Guidet nordlysjagt på udvalgte aftner
 • Spændende foto-stop

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur
 • Lufthavnstransport tur/retur
 • Morgenmad på ankomstdagen
 • Måltider på nær morgenmad og 4 x 1-retters middage
 • Valgfrie aktiviteter
 • Rejseforsikring (anbefales)
Gode råd og anbefalinger


VÆR GERNE I GOD TID MED JERES BESTILLING
Det betaler sig ofte at være i god tid med bestilling/booking af jeres kør-selv ferie til Island. Jo før vi kan gå igang, jo mere har vi at vælge imellem i forhold til jeres ønsker.
Selv om Island er et stor land, er landskabet ikke plastret til med hoteller rundt i landet – ikke mindst for at værne om naturen og de smukke landskaber. Vi har forhåndsbooket en masse værelser rundt i Island, men vi kan ved en bestilling sent på sæsonen være lidt udfordret  – derfor anbefaler vi at være i god tid.
Vi plejer dog at finde en god løsning også ved en senere bestilling 🙂

Bookingtidspunktet har ligeledes indflydelse på prisen på flybilletter. Se mere herunder.
 


VEDR. FLYBILLETTER

Flybilletter og priser på disse kan til tider være en indviklet affære. Flyselskaberne er i hård konkurrence med hinanden og skilter ikke nødvendigvis med priser inkl. baggage – den kommer ofte oveni den pris man først ser – også via søgesider som Momondo og lignende. Vær også opmærksom om det er direkte fly I ser priser på!

Det er en fordel at være i god tid med booking af flybilletter. De først bookede flysæder er væsentligt billigere end de sidste bookede da der flyves med rutefly til Island – så her gælder udbud og efterspørgsels-princippet.

Den helt store forskel på at købe flybilletter selv eller gennem os er, at vi som rejsebureau kan fastfryse den dagsaktuelle pris ved en uforpligtendereservation. Ofte kan vi holde en reservation længe inden billetten skal udstedes – og skulle uheldet være ude, (sygdom eller lign.) kan vi i den periode frit annullere igen. Den mulighed har man desværre ikke, hvis man køber billetten selv.

Personlig betjening – her sammensætter vi de bedst mulige flyvetider og priser i forhold til jeres rejse. I er dækket af Rejsegarantifonden (som vi selvfølgelig er medlem af) da det således bliver en pakkerejse (kræves at fly + overnatning er købt som samlet pakke).


Kig forbi vores side “NYTTIG VIDEN” – her er masser af brugbar information til vedr. turen til Island.
Se siden HER.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER 
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk