INDREJSEREGLER

Kør-selv ferie, bilferie og rejser til Island med ISLANDSREJSERDe kommende indrejseregler til Island

13. maj 2021:
Som det pr. 20. april 2021 fremgår på den islandske regerings hjemmeside vil der fra 1. juni være mindre strenge grænseforanstaltninger for lande, der er defineret som områder med lav risiko. Aktuelt er Danmark et lav-risiko-land.

Hvad betyder så “mindre strenge grænseforanstaltninger”? Vi ville ønske, at vi kunne være helt konkret vedr. dette. Men vi afventer en klar udmelding fra Island.
De forhåndsmeldinger vi har fået er, at man som dansker kan rejse ind i Island uden karantæne pr. 1. juni ved at medbringe en PCR-test (max. 72 timer gammel) og en PCR-test der foretages i Keflavik lufthavn ved ankomst. Dette er ikke officielt bekræftet.

Ovenstående gælder besøgende fra Schengen-området, EØS, EFTA og EU, hvis hjemlandet er defineret som lavrisiko (som Danmark er).
Aktuelt skal alle børn (født fra 2005 og yngre) også medbringe test hjemmefra + testes ved ankomst.

Ovenstående drejer sig om rejsevejledningerne fra Islands side – ikke fra dansk side (de kan ses længere nede på denne side).

  • Vi ved ikke mere end der står her på siden.
  • Når vi ved mere opdateres det omgående her på siden.

Vi ville ønske at vi kunne melde mere konkret ud end ovenstående. Desværre er vi i en periode, hvor meget er ved at falde på plads i forhold til indrejsereglerne i Island.


Kør-selv ferie, bilferie og rejser til Island med ISLANDSREJSERDe aktuelt gældende indrejseregler til Island

  • Man skal medbringe en negativ PCR-test (lavet indenfor 72 timer).
  • Der bliver ved ankomsten lavet endnu en PCR-test, efterfulgt af 5 dages karantæne og en ny test. Er disse negative, kan man frit bevæge sig rundt i Island.
  • Man kan nu frit rejse ind i Island hvis man kan fremlægge bevis på en færdig covid-vaccination eller hvis man har haft corona.

De aktuelt gældende 5 dages karantæne ved indrejse i Island er således årsagen til at Udenrigsministeriet i Danmark har kategoriseret Island “Orange”. Det er ikke på baggrund af smittetallet i Island, da dette er meget lavt.


Kør-selv ferie, bilferie og rejser til Island med ISLANDSREJSERDe danske rejsevejledninger gældende for rejser til Island

Udenrigsministeriet i Danmark har pr. 21. april 2021 opdateret deres indrejseregler – også til Island.
Her fraråder man fortsat ikke-nødvendige rejser til landet. Dette er grundet reglen om 5 dages karantæne, som Island aktuelt har (læs nærmere længere oppe på siden).

Hvis forhåndsmeldingerne fra Island holder stik, kan man pr. 1 juni rejse ind i landet uden karantæne ved at medbringe en frisk (72 timer) PCR-test og en ny (gratis) PCR-test, der laves i Keflavik lufthavn. Sker dette forventer vi, at Udenrigsministeriet i Danmark ikke længere fraråder rejser til Island pr. 1. juni.

Genåbning af rejser – fase III – gældende fra 14. maj:

  • Smittegrænsen for at åbne flere såkaldte gule og orange lande/regioner i EU- og Schengenlandene hæves. Det betyder, at flere lande og regioner bliver gule og at flere rejsende dermed undgår isolation efter indrejse i Danmark.
  • Kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål afskaffes for alle udlændinge med fast bopæl i orange EU- og Schengenlande. Det betyder, at bl.a. turister fra EU- og Schengenlande vil kunne indrejse.
  • Kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner afskaffes.

Et land vil således være kategoriseret GUL hvis insidenstallet ikke overstiger 50 smittede pr. 100.000/7 dage.
ISLAND er aktuelt (pr. 13. maj) 16,1/100.000 – altså et insidenstal på 16,1 og aktuelt kategoriseret GUL i forhold til indrejse til Danmark.

Læs i øvrig om smittesituationen i Europa HER.


Corona covid og rejser til Island med ISLANDSREJSERHvis man er færdigvaccineret…

…eller har dannet antistoffer (har haft corona) kan man som dansker allerede nu rejse ind i Island uden karantæne.

Når man ankommer til Keflavik lufthavn med bevis på en færdigvaccination eller bevis på at have dannet antistoffer (har haft corona), skal man rutinemæssigt PCR-testes før man således har frit lejde til indrejse.

Dette har Udenrigsministeriet i DK noteret under rejsevejledningen til Island. Vi forventer at dette således gør, at man som vaccineret kan tegne en rejseforsikring hos sit forsikringsselskab.

Gouda Rejseforsikring har fuld corona-dækning – også for ikke-vaccinerede.
.

Vi erfarer nu at også flere andre forsikringsselskaber har corona-dækning. Sandsynligvis da man nu på Udenrigsministeriets hjemmeside, under Generel anbefaling, skriver:
“Færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år samt tidligere smittede med fast bopæl i Danmark er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes til orange lande og regioner. De kan derfor rejse. Vær dog fortsat opmærksom på lokale indrejserestriktioner”.


Rejser til Island med ISLANDSREJSERRejseforsikring

Sørg for at få styr på hvordan I er dækket hos jeres forsikringselskab.

Vi kan formidle en rejseforsikring til jer – og vi er ikke et fordyrende mellemled. Vi bruger Gouda Rejseforsikring som, selv i perioden hvor Udenrigsministeriet fraråder alle rejser, forsikrer jer – også i forhold til Corona. Kontakt os for at høre nærmere.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette fra ISLANDSREJSER - kontakt osJannie fra ISLANDSREJSER - kontakt os
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor lidt nord for Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

+52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk