Island åbner igen!

Rejser til Island igen

Vi er glade for at man fra Danmarks og Udenrigsministeriets side fjerner Island fra lande hvortil man fraråder rejser. Det træder i kraft d. 15. juni. Det falder sammen med nedenstående meddelelse om grænseåbning fra Islands side. Så vi er særdeles glade for at vi igen kan sende vores kunder til det mest fantastiske sted vi kender – Island  🙂

Som en følge af denne udvikling oplever vi en større efterspørgsel efter Island end normalt. Hvis I ønsker at booke en rejse til Island vil vi bede jer om at kigger forbi en info-side inden en forespørgsel, via linket HER.


Rejser til Island med ISLANDSREJSER  Island åbner grænsen

Island åbner grænsen for indrejse uden karantæne senest d. 15. juni. Indrejse uden karantæne tillades hvis man er corona-fri.

Ved annonceringen af åbningen meddelte man oprindeligt fra islandsk side, at man som rejsende skulle vise en aktuel attest, der beviste at man var corona-fri. Det har de pr. d. 8. juni ændret.

8. juni: Nye regler for indrejse til Island

Indrejsebetingelserne til Island er fra de islandske myndigheders side pr. 8. juni ændret. Således at man ved ankomsten til Keflavik lufthavn i Island skal covid-19-testes. Testes man positiv skal man, som reglerne hele tiden har været, 14 dage i karantæne (på Islands regning).
Man skal ligeledes udfylde en forhåndsregistreringsformular før afrejse til Island. Den finder I via linket HER.
OBS! Denne formular kan først udfyldes 72 timer før afrejsen.
Vær her opmærksom at man ikke skal vælge at lade Google oversætte formularsiden – det er vores erfaring, at det giver problemer med formularen.

1. juli: Testen i Island koster ISK 11000 (530 DKK) hvis man betaler på stedet. Prisen er ISK 9000 (430 DKK) hvis man betaler på forhånd når man udfylder forhåndsregistreringsformularen. Børn født i 2005 eller senere skal ikke testes.

Vi håber stadig at man går tilbage til, at man fra Danmark blot skal medbringe en gyldig attest der viser at man er corona-fri – men vi ved det i skrivende stund ikke og vil opdatere her på siden.

Alle detaljer fra de islandske myndigheder vedr. de nye indrejsebetingelser kan læses via linket, HER.

Her fra ISLANDSREJSER anbefaler vi meget at man lader sig teste så tæt på afrejse som muligt.

Coronatest via det offentlige

Dette er muligt for alle – og vi anbefalet denne test. Vi har selv testet det og det fungerer upåklageligt via denne side: coronaprover.dk
Book testen så tæt på afrejse som muligt.

Test hos Airport Doctor i Kastrup lufthavn

Her tilbyder de en antistof-test – og senere også en PCR test (mund/næseskrab) der kun tester om man aktuelt er smittet.
Ifølge Airport Doctor viser deres antistof-test om man er smittet eller ej, såvel som en PCR test. Deres maskine er den samme som står på de danske sygehuse og ikke at forveksle med billige test som kan købes på apotekerne. Prisen er aktuelt kr. 249,- for en test.
Airport Doctor har åben hele døgnet og kommer med resultatet indenfor 1 time. Her modtager man således et certifikat med resultatet.


Rejser til Island med ISLANDSREJSERI lufthavnen

Pr. 15. juni skal der bæres mundbind i alle lufthavne. Dette er en international aftale for at reducere risiko for coronasmitte og et tiltag vi hilser velkommen. Samtidig anbefales en afstand på 1,5 meter når man færdes i lufthavnen. Mundbild skal ligeledes bæres i flyet.

Vælge det rette mundbind

Kirurgisk mundbind skal bæres i lufthavnen fra det øjeblik, man træder ind i terminalerne, er ombord på flyet, og indtil man forlader terminalerne efter ankomst

  • Bæring af kirurgisk mundbind er gyldig fra den 15. juni 2020
  • Det er dit eget ansvar at medbringe kirurgisk mundbind
  • Ekstra kirurgisk mundbind kan købes i Kastrup Lufthavn i 7-Eleven før sikkerhedskontrollen mellem Terminal 2 og 3
  • Børn under 6 år, og personer med gyldig medicinsk forklaring behøver ikke bære mundbind
  • Ved sikkerhedskontrollen og paskontrollen kan man af sikkerhedsmæssige årsager blive bedt om at tage mundbindet af
  • Retningslinjerne gælder frem til og med den 29. august 2020

Se alle retningslinjer hos CPH – Kastrup lufthavn, HER.


Rejser til Island med ISLANDSREJSERRejseforsikring

Sørg for at få styr på hvordan I er dækket hos jeres forsikringselskab. Vores samarbejdspartner, GOUDA REJSEFORSIKRING skriver:
“Den 15. juni 2020 ændrer Udenrigsministeriet rejsevejledningen for Norge, Tyskland og Island. Fra denne dato fraråder Udenrigsministeriet ikke længere indrejse i disse lande, og landene bliver dermed “gule”.

Forsikringen dækker efter de normale betingelser – og omfatter således også corona-relaterede skader og sygdomstilfælde, når du rejser til et grønt eller gult område”.

Sig til hvis vi skal formidle en rejseforsikring – vi er ikke et fordyrende mellemled.


Rejser til Island med ISLANDSREJSERCORONA / COVID-19 i Island

Man har testet massivt i Island og de kendte få tilfælde er alle isoleret og under kontrol – så Island er meget tæt på at have bekæmpet COVID-19 i landet – i øvrigt på linje med Færøerne.

Den 25. maj hævede Island sit offentlige forsamlingsforbud fra 50 til 100 mennesker.


Rejser til Island med ISLANDSREJSER ICELANDAIR safe travels

Icelandair og lufthavnen tager det alvorligt. Læs her om Icelandair SAFE TRAVELS.
.

Corona og fly

Kan man blive smittet med coronavirus i et fly? Det spørgsmål dukker op med jævne mellemrum.

Her refererer vi til et svar fra pressechef, Kristoffer Meinert hos SAS, til Teknologiens Mediehus på ing.dk da det er gældende for fly generelt.
På spørgsmålet svarer han:

Al luft i kabinen på et Airbus-fly bliver i gennemsnit udskiftet hvert tredje minut, selv hvis man medregner filtreret og recirkuleret luft. Det er et langt højere niveau, end hvad man oplever i andre indendørsmiljøer og giver passagerne 80 gange mere ilt, end de har brug for for at kunne trække vejret.

Luften i kabinen er en blanding af frisk luft fra uden for flyet og recirkuleret luft, der har passeret gennem filtre, kaldet HEPA (High Efficiency Particulate Arrestors)-filtre, der kan fange mikroskopiske bakterier og vira med en effektivitet på over 99,99 procent.

Disse filtre er blevet testet til at sikre den luftkvalitet, der er påkrævet på f.eks. en operationsstue på et hospital og fanger vira som MERS og SARS-CoV-2 med ekstrem høj effektivitet.

Der er ikke noget luft fra hverken flyets toiletter, lastrum eller køkken, der bliver recirkuleret. Helt generelt bliver mindre end halvdelen af luften i kabinen genbrugt, ligesom den recirkulerede luft ikke kommer direkte tilbage ind i kabinen uden at være blevet blandet med mindst 50 procent ‘ny’ frisk luft.

Jeg kan derfor sige, at jeg ikke har kendskab til sygdom, der er blevet spredt på fly på grund af ventilationsluften. Smitte kan formentlig stadig ske ved, hvis man sidder tæt på en smittet, der hoster og nyser, men det vil ikke sprede sig til hele kabinen.
Jeg vil helst ikke sige, at det aldrig kunne ske, men det er ingen stor risiko, da vi har foretaget disse grundige foranstaltninger


Mange hilsner fra
Mette, Jannie, Lars og Mia
ISLANDSREJSER

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette fra ISLANDSREJSER - kontakt osJannie fra ISLANDSREJSER - kontakt os
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk