INDREJSEREGLER

Nye indrejseregler til Island der træder i kraft d. 19. august

Der er kommet opdaterede indrejseregler til Island, der også vil berøre besøgende fra Danmark.

Der er fra myndighedernes side i Island besluttet, at man i en periode (som vi desværre ikke kender længden af) vil teste alle indrejsende for Covid-19 ved ankomsten i lufthavnen. Den mere drastiske ændring er, at man straks efter testen skal i karantæne i 5 til 6 dage, hvorefter man igen skal testes.

Vi orienterer vores berørte kunder direkte, når vi har alle detaljer på plads.

Vi følger selvsagt nøje med i denne nye udvikling, der er en konsekvens af det øgede smittetryk vi oplever, bl.a. her i Danmark.
Vi krydser fingre for at denne skærpelse ikke trækker ud. Men med disse aktuelle ændringer kan vi ikke forsvare at sende kunder til Island – og hvem ville være interesseret i at starte ferien med karantæne i 5 dage – ingen. Så vi beklager rigtig meget disse, i vores øjne ikke særligt gennemtænkte tiltag, og de konsekvenser det har for de af vores kunder der bliver berørt af dette.

Vores håb er, at man fra dansk side snart igen kommer ned på et smitteniveau, der giver grønt lys for indrejser i Island.

Læs mere her: www.covid.is/categories/tourists-travelling-to-iceland


Opdaterede rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet pr. 18/8 (med deres egne ord):

Island opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, men vi fraråder fra den 19. august kl. 00:00 alle ikke-nødvendige rejser til Island, fordi der er indført 5 dages karantæne med yderst begrænset bevægelsesfrihed for personer, der rejser til Island fra Danmark. Hvis du allerede opholder dig i Island, kan du blive i Island


Det er ikke nemt at være rejsebureau i disse tider…

…først var det den store nedlukning i det tidlige forår – så kom åbningen til Island midt i juni, hvor Island var en af få destinationer, man frit kunne rejse til – og nu denne, for os helt uforståelige og aldeles ulogiske stramning fra Islands side. Vi forstår godt, at man skal stramme op, men vi havde håbet på en mere hensynsfuld løsning med samme effekt – eksempelvis en test hjemmefra, kombineret med en test ved ankomsten til Island – det havde givet mening.

Vi refunderer selvfølgelig vores berørte kunder der ikke ønsker at ombooke – lige som vi gjorde det ved den “store” nedlukning i foråret.


Inden afrejsen

Inden afrejsen til Island skal man udfylde en forhåndsregistreringsformular. Formularen finder I via linket HER.
OBS! Denne formular kan først udfyldes 72 timer før afrejsen.

Vær her opmærksom at man ikke skal vælge at lade Google oversætte formularsiden – det er vores erfaring, at det giver problemer med formularen.

Alle detaljer fra de islandske myndigheder vedr. de nye indrejsebetingelser kan læses via linket, HER.

Her fra ISLANDSREJSER anbefaler vi at man viser samfundssind og lader sig teste inden afrejsen til Island – også selvom det ikke er et krav. Statens gratis test kan bookes via denne side: coronaprover.dk
Man kan også vælge at lade sig teste hos Airport Doctor. Prisen er aktuelt kr. 249,- for en test. Airport Doctor har åben hele døgnet og kommer med resultatet indenfor 1 time.


Rejser til Island med ISLANDSREJSERI lufthavnen

Pr. 15. juni skal der bæres mundbind i alle lufthavne. Dette er en international aftale for at reducere risiko for coronasmitte og et tiltag vi hilser velkommen. Samtidig anbefales en afstand på 1,5 meter når man færdes i lufthavnen. Mundbild skal ligeledes bæres i flyet.

Vælge det rette mundbind

Kirurgisk mundbind skal bæres i lufthavnen fra det øjeblik, man træder ind i terminalerne, er ombord på flyet, og indtil man forlader terminalerne efter ankomst

  • Bæring af kirurgisk mundbind er gyldig fra den 15. juni 2020
  • Det er dit eget ansvar at medbringe kirurgisk mundbind
  • Ekstra kirurgisk mundbind kan købes i Kastrup Lufthavn i 7-Eleven før sikkerhedskontrollen mellem Terminal 2 og 3
  • Børn under 6 år, og personer med gyldig medicinsk forklaring behøver ikke bære mundbind
  • Ved sikkerhedskontrollen og paskontrollen kan man af sikkerhedsmæssige årsager blive bedt om at tage mundbindet af
  • Retningslinjerne gælder frem til og med den 29. august 2020

Se alle retningslinjer hos CPH – Kastrup lufthavn, HER.


Rejser til Island med ISLANDSREJSERRejseforsikring

Sørg for at få styr på hvordan I er dækket hos jeres forsikringselskab. Vores samarbejdspartner, GOUDA REJSEFORSIKRING skriver:
“Den 15. juni 2020 ændrer Udenrigsministeriet rejsevejledningen for Norge, Tyskland og Island. Fra denne dato fraråder Udenrigsministeriet ikke længere indrejse i disse lande, og landene bliver dermed “gule”.

Forsikringen dækker efter de normale betingelser – og omfatter således også corona-relaterede skader og sygdomstilfælde, når du rejser til et grønt eller gult område”.

Sig til hvis vi skal formidle en rejseforsikring – vi er ikke et fordyrende mellemled.


Rejser til Island med ISLANDSREJSER ICELANDAIR safe travels

Icelandair og lufthavnen tager det alvorligt. Læs her om Icelandair SAFE TRAVELS.
.

Corona og fly

Kan man blive smittet med coronavirus i et fly? Det spørgsmål dukker op med jævne mellemrum.

Her refererer vi til et svar fra pressechef, Kristoffer Meinert hos SAS, til Teknologiens Mediehus på ing.dk da det er gældende for fly generelt.
På spørgsmålet svarer han:

Al luft i kabinen på et Airbus-fly bliver i gennemsnit udskiftet hvert tredje minut, selv hvis man medregner filtreret og recirkuleret luft. Det er et langt højere niveau, end hvad man oplever i andre indendørsmiljøer og giver passagerne 80 gange mere ilt, end de har brug for for at kunne trække vejret.

Luften i kabinen er en blanding af frisk luft fra uden for flyet og recirkuleret luft, der har passeret gennem filtre, kaldet HEPA (High Efficiency Particulate Arrestors)-filtre, der kan fange mikroskopiske bakterier og vira med en effektivitet på over 99,99 procent.

Disse filtre er blevet testet til at sikre den luftkvalitet, der er påkrævet på f.eks. en operationsstue på et hospital og fanger vira som MERS og SARS-CoV-2 med ekstrem høj effektivitet.

Der er ikke noget luft fra hverken flyets toiletter, lastrum eller køkken, der bliver recirkuleret. Helt generelt bliver mindre end halvdelen af luften i kabinen genbrugt, ligesom den recirkulerede luft ikke kommer direkte tilbage ind i kabinen uden at være blevet blandet med mindst 50 procent ‘ny’ frisk luft.

Jeg kan derfor sige, at jeg ikke har kendskab til sygdom, der er blevet spredt på fly på grund af ventilationsluften. Smitte kan formentlig stadig ske ved, hvis man sidder tæt på en smittet, der hoster og nyser, men det vil ikke sprede sig til hele kabinen.
Jeg vil helst ikke sige, at det aldrig kunne ske, men det er ingen stor risiko, da vi har foretaget disse grundige foranstaltninger


Mange hilsner fra
Mette, Jannie, Lars og Mia
ISLANDSREJSER

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette fra ISLANDSREJSER - kontakt osJannie fra ISLANDSREJSER - kontakt os
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk