Corona

Corona | Covid-19

Her hos ISLANDSREJSER er vi selvfølgelig også ramt af, at regeringen og udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser – og dermed er også vores kunder ramt. 
Den foreløbige dato for denne tilstand er frem til 10. maj, og vi har selvfølgelig kontakt til alle vores kunder der har bestilt rejse i den periode, for enten at ombooke eller evt. aflyse.
Selvom denne tilstand er problematisk for både os og vores kunder, kommer bekæmpelsen af coronavirus i forreste række. Det støtter vi selvfølgelig 100% op om og følger således udviklingen tæt.
 
Her i tiden efter de drastiske tiltag i vores samfund, er der mange overskrifter i medierne der tolkes på. Det har bl.a. være overskrifter om at “kunderne får ikke deres penge tilbage” og “rejsebranchen går konkurs”. Og mange læser desværre ikke ned i artiklen. Disse overskrifter er opstået som følge af en pressemeddelelse fra Danmarks Rejsebureau Forening, der er ude i et politisk pres på regeringen i forhold til nogle hjælpepakker til rejsebranchen. Udmeldinger der af pressen – specielt den mere kulørte del – har skabt nogle aldeles misvisende overskrifter. 
 
Vi vil gerne understrege to ting. 
Vi er medlem af Rejsegarantifonden der er sat i verden for at sikre kunderne deres penge hvis et rejsebureau går konkurs.
I (vores kunder) er dækket af Pakkerejseloven der sikrer jer at I får jeres penge retur hvis en rejse ikke gennemføres.
De to ting tilsammen sikrer kunderne 100%, så vær tryg ved det.
 
Med den sikkerhed i hånden kan I have tillid til os – og samtidig vil vi understrege at vi her hos ISLANDSREJSER, der har eksisteret i snart 10 år nu, også har et sundt fundament at stå imod med. Så en konkurs hos os kommer ganske enkelt ikke til at ske.
 
Når det er sagt vil vi ikke lægge skjul på, at sådan en krise ikke er sjov for os (og for branchen generelt).
Vi er et familiefirma, og ISLANDSREJSER er vores hjerteblod. Der er rigtig mange timers arbejde med hver enkelt kunde, fra den første kontakt… tilbud…mellemliggende mails og telefonsamtaler – og til de afsluttende rejsedokumenter til eksempelvis en kør-selv ferie, med en udførlig rejsebeskrivelse dag for dag, booking af aktiviteter osv… Mange har været til et møde (eller to) på kontoret over en kop kaffe og rigtig mange har også været forbi til vores gratis foredrag/infomøde hen over vinteren. Vi laver årsmagasiner, gratis kort med highlights i Island… og meget mere…

Så vores håb er, at vores kunder viser tålmodighed i den her fase og ikke bare farer ud i aflysninger af turene der ligger hen i det senere forår og sommeren. Vi er allerede i gang med rettidig omhu omkring ombooking af ture, der ligger lige på den anden side af regeringens foreløbige skæringsdato for flyvninger. Det vil kunderne snart opdage.

Vi har stadig god tid og vi har nu forhandlet os til væsentligt kortere aflysningsfrister hos vores samarbejdspartnere i Island. Og vi har meget vanskeligt ved at forestille os, at turene i det sene forår eller sommeren ikke kan gennemføres.
Og hav i mente at I gennem pakkerejseloven er sikret 100% hvis en rejse ikke kan gennemføres. Vores opgave her er blot at de flyttes eller aflyses i tide så vi ikke lider tab – igen, I lider ikke tab.
 
Lige nu oplever vi også kunder der tøver med at betale sidste rate af deres rejse i frygt for at de ikke får deres penge tilbage. Begrundelse er typisk med ordene  “vores rejseforsikring (afbestillingsforsikring) vil ikke dække…” Det er ikke jeres forsikringsselskab der er i spil, det er Pakkerejseloven.
 
Så vær tryg – lovgivningen er med jer. Vi kan bare gentage det tidligere om både Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden. Der er ingen risiko. Oven i det er vi medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og har en udvidet ansvarsforsikring – begge ting vi ikke er forpligtet til, men det har vi valgt. 

Kort sagt er I sikret på kryds og tværs – i modsætning til dem der selv har booket rejser, for her er de ikke dækket på samme måde. Så vær glad for at I har brugt et rejsebureau 😉

At vi sådan går ud og skriver ovenstående ord vidner om meget specielle tider lige nu, men vi synes det er vigtig for os at give os til kende om hvem vi er og hvad vi står for her hos ISLANDSREJSER – og ikke mindst hvad jeres rettigheder er.

Corona i Island

Island har rigtig godt styr på situationen, hvilket selvfølgelig også er mere overskueligt med kun 350.000 indbyggere, hvor de ca. 2/3 bor i Reykjavik-området. Læs evt. artiklen HER.
Island modtager meget gerne rejsende fra Danmark – og vores samarbejdere i Island spørger dagligt om vi vil sende gæster til dem. Så vi venter blot på at der her fra Danmark åbnes op, så I og vi igen kan besøge Island. Det vil vi være helt trygge ved – ja, faktisk det sted hvor vi ville føle os mest trygge i forhold til corona lige nu.

 
De bedste hilsner fra
Mette og Lars Viberg
ISLANDSREJSER
 
PS. Pas på hinanden derude og lad os sammen komme på fode igen!
– og vores telefon og mail er stadig åben 🙂

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette fra ISLANDSREJSER - kontakt osJannie fra ISLANDSREJSER - kontakt os
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau, med kontor i Aarhus
– drevet med stor kærlighed og kendskab til Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk