Vælg en side

vulkanen hengill

Storslåede landskaber og hengill

Hengill er et vulkansk bjergområde beliggende kendt for sin geotermiske aktivitet og naturskønhed. Det ligger i den sydvestlige del af Island, cirka 30 kilometer øst for hovedstaden, Reykjavik. Her gemmer vulkanen af samme navn, Hengill, sig. Hengill er en stratovulkan, hvilket betyder, at den er sammensat af lag af størknet lava, aske og vulkansk materiale. På trods af sin aktive natur menes det, at det sidste udbrud i området fandt sted for omkring 2.000 år siden.

Geotermisk aktivitet

Bjergområdet er kendt for sin betydelige geotermiske aktivitet. Der findes varme kilder, dampudslip og geotermiske kraftværker overalt i området. Ved at udnytte denne geotermiske energi genererer Island en betydelig del af sin elektricitet og leverer varmt vand til opvarmningsformål.

Hiking

Hengill byder på fremragende muligheder for vandrere og friluftsinteresserede. Landskabet er karakteriseret ved udfordrende lavamarker, grønne dale og fantastiske geotermiske områder. Der er flere godt markerede vandrestier, der giver besøgende mulighed for at udforske de unikke geologiske træk og opleve Islands vulkanske landskaber.

Geotermiske bade

Der findes flere varme kilder og geotermiske bade i Hengill-området, hvor besøgende kan slappe af og nyde de varme farvande i smukke omgivelser. Den mest berømte er Reykjadalur Hot Springs, der kan nås ved at vandre fra byen Hveragerdi.

Væk fra det hele

Hengill og dets omgivelser værdsættes af både lokale og turister og tilbyder en chance for at opleve Islands dynamiske geologi og dykke ned i de naturlige geotermiske vidundere. Husk at respektere den skrøbelige natur og følge retningslinjer for at bevare dette uberørte område for kommende generationer. Vi anbefaler at man besøger området med en dygtig guide.

Hengill, Island

  • Beliggenhed: Syd-Island
  • Koordinater: 64° 11′ 0″ N, 21° 19′ 58″ W
  • Vulkantype: Stratovulkan
  • Samlet højde: 803 m.
  • Relativ højde: 538 m.
  • Seneste udbrud: ca. 2.000 år siden
  • Bjergkæde: Hengill-bjergkæden

Lad dig inspirere

ET PARADIS FOR HIKERE

Området ved Hengill er et storslået naturområde at hike i. Det anbefales at man booker en tur med guide, da området ikke er uden risiko at færdes i. Se vores guidede ture under vores aktiviteter.

GEOTERMISK SLARAFFENLAND

Da Hengill-vulkanen stadig er en aktiv vulkan, er der masser af geotermisk aktivitet i området.

MAN HAR OFTEST OMRÅDET FOR SIG SELV

Sidst vi besøgte området ved Hengill, var det eneste, vi mødte, disse får, der varmede sig ved en geotermisk sø.

EN HEMMELIG VARM SØ

Når man færdes i området med en guide, kan man bade i en varm sø. Dette bør kun ske med guide, da det ellers kan være farligt!

Hengill- det perfekte Hiking-område

Som nævnt i beskrivelsen øverst er Hengill et fantastisk hiking-område. Hos os rangerer det i top 3 over hikingområder i Island.

Vi foretrækker klart at besøge området med en kyndig guide. Her bruger vi ganske enkelt de bedste, der kender området som deres egen baghave.

Sidst vi var på en hike gik vi i dette storslåede og særdeles geotermisk aktive område en hel dag. Det eneste, vi mødte hele dagen, var en flok nysgerrige får. Det skal med, at dette smukke naturområde kun ligger ca. 30 km fra hovedstaden, Reykjavik. Længere behøver du ikke komme væk, før du har det hele for dig selv.

Det er virkelig spændende at hike i et så geotermisk aktivt område som Hengill. Her kommer man helt ind til kernen af, hvad Islands DNA er.

Vores guide kørte os ind i området i en Super Jeep ad nogle udfordrende veje, hvis man kan kalde dem det. Så vi anbefaler på ingen måde, at man begiver sig derind i en lejet bil – slet ikke.

Book en guidet tur og få en oplevelse for livet i et landskab, man næsten ikke kan forestille sig, før man selv har prøvet det.

Husk badetøjet, for her er der mulighed for at bade i hemmelige laguner. Her sætter man pris på at blive guidet til et passende sted, hvor temperaturen passer den dag, man besøger stedet. Vores guide medbragte i øvrigt også æg, som blev kogt i en geotermisk kilde og blev nydt med en anderledes frokost i lavamarkerne omgivet af dampende sprækker.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Hengill

Hengill

Stor vulkan i et storslået landskab. Hikers paradise.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.