Vælg en side

VULKANEN SNÆFELLSJöKULL

Juvelen på Snæfellsnes - Snæfellsjökull

Snæfellsjökull er en storslået og smuk gletscherklædt stratovulkan beliggende på den vestlige spids af Snæfellsnes-halvøen. Interesserer man sig for luteratur, kender man muligvis Snæfellsjökull fra Jules Vernes roman “Rejsen til Jordens Indre”  hvor vulkanen således er indgangen til “Jordens Indre”. Snæfellsjökulls gletscherklædte top ligger i en højde på cirka 1.446 meter over havets overflade. Snæfellsjökull er også kendt som juvelen på Snæfellsnes-halvøen og kan ses på lang afstand – både fra lufthavnen på Reykjanes-halvøen og oppe fra Latrabjarg ved Vestfjordene.

Geologisk betydning

Snæfellsjökull er en af Islands mest ikoniske vulkaner, og den er en del af det større Snæfellsnes vulkanske område. Bjerget er resultatet af talrige vulkanske udbrud gennem århundrederne.

Dækket af gletsjer

Som navnet antyder, er Snæfellsjökull toppet af en gletsjer (jökull på islandsk). Ishatten dækker kalderaen (krateret) og toppen af vulkanen. Desværre er Snæfellsjökull som mange gletsjere rundt om i verden udsat for tilbagetrækning og aftagende størrelse på grund af global opvarmning og klimaændringer.

Snæfellsjökull Nationalpark

Vulkanen og det omkringliggende område udgør Snæfellsjökull Nationalpark, der blev etableret i 2001. Parken omfatter forskelligartede landskaber, herunder lavafelter, kystklipper og unikke geologiske formationer.

Beliggenhed og adgang

Snæfellsjökull er let tilgængelig fra Reykjavik, Islands hovedstad. herfra er der små 200 km og knap 3 timer i bil. Det er en populær turistdestination, og mange besøgende kommer for at udforske gletsjeren, vandre ad stierne og beundre det storslåede naturskønhed i området.

Kulturel og litterær forbindelse

Snæfellsjökull har stor betydning i islandsk kultur og mytologi. Som tidligere nævnt har Jules Vernes roman “Rejsen til Jordens Indre” bidraget til at hæve dens globale omdømme. Vulkanens mystiske og overjordiske udseende har inspireret talrige kunstnere, forfattere og eventyrere gennem historien.

Udendørs aktiviteter

Området omkring Snæfellsjökull tilbyder forskellige udendørs aktiviteter som vandreture, isklatring og snescooterkørsel. Det er dog vigtigt at bemærke, at gletsjerens forhold ændrer sig konstant, så det er nødvendigt at tage de nødvendige forholdsregler og konsultere lokale myndigheder eller erfarne guider, inden man forsøger nogen aktiviteter på gletsjeren.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Snæfellsjökull, Island

Lad dig inspirere

KIRKJUFELL - ISLANDS MEST FOTOGRAFEREDE BJERG

Det smukke bjerg, Kirkjufell - her fotograferet med vandfaldene i forgrunden.

KLIPPEKYST OG FUGLELIV

Snæfellsnes-halvøen har masser af smuk klippekyst og en rigt fugleliv.

TROLDEN BARDUR VOGTER HER

Ved den spændende kyststrækning ved Arnarstapi, vogter den store stentrold, Bardur.

MASSER AF ARKTISKE TERNER

På Snæfellsnes-havløen er der store kolonier af arktiske terner.

Island i en nøddeskal - Snæfellsnes-halvøen

Mange betegner Snæfellsnes-halvøen som “Island i en nøddeskal”. Det skyldes, at man her kan opleve stort set alt det, der er kernen af, hvad Island har at byde på. Vulkaner, gletsjere, geotermiske områder, høje bjerge, klippekyster og sandstrande, rigt fugleliv, hvaler… ja, selve det, vi generelt forbinder med naturoplevelser i Island.

Her er nogle highlights

Snæfellsjökull: Denne ikoniske vulkan rejser sig 1.446 meter over havets overflade og er dækket af en gletsjer, hvilket skaber et imponerende syn. Den blev internationalt kendt som indgangen til Jordens indre i Jules Vernes roman “Rejsen til Jordens Indre.”

Naturskønhed: Snæfellsnes er kendt for sine forskelligartede og betagende naturlandskaber. Fra vulkanske kratere, lavamarker og kystklipper til sort sandstrande og maleriske fjorde er der ingen mangel på smukke scenerier at udforske.

Dyreliv: Regionen er hjemsted for forskellige dyrearter, herunder søfugle, sæler og hvaler. Det er et populært sted for fuglekiggeri, især under ynglesæsonen, hvor kolonier af søfugle kan observeres langs kystlinjen.

Arnarstapi og Hellnar: Disse to kystlandsbyer byder på charmerende fiskeomgivelser og imponerende klipper, hvilket gør dem til fremragende udgangspunkter for vandreture langs kysten.

Kirkjufell: Ofte kaldet “Kirkjufell-fjeldet”, er Kirkjufell et karakteristisk, kegleformet bjerg, der ligger nær byen Grundarfjördur. Det er et af de mest fotograferede vartegn i Island og har været med i populære tv-serier som “Game of Thrones”.

Små fiskerlandsbyer: Snæfellsnes er spækket med små fiskerlandsbyer, der giver et indblik i Islands traditionelle kultur og livsstil. Ved at udforske disse landsbyer kan besøgende opleve den ægte charme i det landlige Island.

Udendørsaktiviteter: Regionen tilbyder en bred vifte af udendørsaktiviteter som vandreture, ridning, fuglekiggeri og endda gletsjerture. Det er et fremragende rejsemål for natur-entusiaster og eventyrlystne folk.

Vatnshellir-hulen: Beliggende nær Snæfellsjökull er Vatnshellir-hulen en gammel lava-tunnel, der kan udforskes med guidede ture, og som tilbyder et underjordisk eventyr.

At besøge Snæfellsnes giver mulighed for at opleve Islands naturskønhed og unikke landskaber samtidig med at man nedsænker sig i landets rige historie og kultur. Det er et populært rejsemål for turister, der ønsker at tage væk fra de mest besøgte områder og udforske Islands mindre kendte regioner.

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Eyjafjallajökull

Eyjafjallajökull

Juvelen på Snæfellsnes-halvøen.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.