Vælg en side

vulkanen Bardarbunga

Det fedeste vulkannavn - Bardarbunga

Bardarbunga er en kraftfuld stratovulkan, hvilket betyder, at den har en kegleformet struktur opbygget af størknet lava, aske og vulkansk bjergart. Samtidig ligger vulkanen under gletsjeren i den nordlige del af Vatnajökull. Bardarbunga er beliggende i den centrale del af Island, i Vatnajökull National Park, der er kendt for sine spektakulære gletsjere og vulkansk aktivitet. Vulkanen er godt 2000 meter høj og har et stort krater, en enorm skålformet fordybning i toppen, med en diameter på cirka 10 kilometer.

Seneste aktiviteter

Bardarbunga har været aktiv i de seneste år, med en betydelig udbrudsperiode i 2014. Udbruddet fandt sted nord for gletsjeren i området ved Holuhraun. Dette udbrud varede i hele seks måneder og havde stor indvirkning på det omkringliggende område. Det resulterede i dannelse af et kæmpe lavafelt på størrelse med Ærø og forårsagede jordskælv med en styrke op til 5,7 på Richterskalaen.

Lærerigt

Disse seneste aktiviteter har hjulpet forskere med at opnå en bedre forståelse af de vulkanske processer, der foregår under jordoverfladen. Det har også ført til øget overvågning og forskning i Bardarbunga med det formål at få en bedre forståelse af de potentielle farer og risici, det indebærer.

Konsekvenser for miljøet og samfundet

Udbruddene fra Bardarbunga kan have betydelige konsekvenser både for miljøet og samfundet. Den frigivne vulkanske aske kan sprede sig over store afstande og påvirke luftkvaliteten negativt. Det kan potentielt også medføre forstyrrelser i lufttrafikken, ligesom udbruddet fra Eyjafjallajökull-vulkanen i 2010.

Bardarbunga, Island

  • Beliggenhed: Det centrale højland, Island
  • Koordinater: 64° 41′ 1″ N, 17° 31′ 15″ W
  • Vulkantype: Subgletsjer-stratovulkan
  • Samlet højde: 2009 m.
  • Relativ højde: 550 m.
  • Seneste udbrud: 27. februar 2015
  • Bjergkæde/gletsjer: Vatnajökull-gletsjeren

Lad dig inspirere

JÖKULSÁRLÓN GLETSJERLAGUNE

Den storslåede gletsjerlagune, Jökulsárlón, er en uforglemmelig naturoplevelse. Her kan man krydre oplevelsen med en sejltur mellem isbjergene.

DIAMOND BEACH

Isbjergene ved Jökulsárlón flyder ud i havet, hvor de senere kan ses på den sorte sandstrand i mindre stykker. Her glimter iskrystallerne kontrastfyldt som diamanter i det sorte lavasand.

GLETSJERTUNGE-SAFARI

Svinafellsjökull her på billedet er en af de mange gletsjertunger fra den mægtige Vatnajökullgletsjer. Her kan man komme helt tæt på gletsjeren. En storslået oplevelse!

Bárdarbunga - en del af Vatnajökull-gletsjeren

Ligesom andre vulkaner ligger Bardarbunga gemt i den store gletsjer, Vatnajökull. Her finder man også Grimsvötn, der er den mest aktive vulkan i Island, Kverkfjöll i den nordlige del af gletsjeren, Thordarhyrna i den vestlige del, Esjufjöll centralt og Øræfajökull helt mod syd.

Jökulsárlón

Når man er på kør-selv ferie i Island, byder Vatnajökull på mange storslåede oplevelser. Den mest kendte er den store og spektakulære gletsjerlagune, Jökulsárlón. Her kælver en gletsjertunge fra Vatnajökull ud i lagunen, hvor isbjerge i alle mulige størrelser og former langsomt flyder med åbningen til havet. Et storslået syn der bare skal opleves. Her kan man også forkæle sig selv med en sejltur mellem isbjergene.

Diamond Beach

Når de mange isbjerge flyder ud i havet, bliver de af bølgerne slået til mindre stykker. Disse smukke iskrystaller flyder op på den sorte strand, hvor de kontrastfyldt glimter i det sorte sand. Så husk også at besøge stranden på den sydlige side af lagunen – det er et virkeligt smukt syn, der appellerer til masser af billeder.

Gletsjertunge-safari

En alt for overset oplevelse er at komme tæt på de mange gletsjertunger, som Vatnajökull har at byde på. Her kan man få naturoplevelser i verdensklasse. Her hos ISLANDSREJSER kan vi slet ikke holde os fra disse oplevelser. En af de nemmeste gletsjertunger at besøge er Svinafellsjökull. Her kan man parkere bilen forholdsvis tæt på og gå de cirka 10 minutter hen til gletsjertungen. Andre gletsjertunger skal man vandre til, men det er det hele værd! Vi guider vores kunder til dette i forbindelse med deres kør-selv ferie ruter.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Bardarbunga

Bardarbunga

Bardarbunga er en stor gletsjervulkan i Vatnajökull-gletsjeren.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.