Vælg en side

Vulkanen Grimsvötn

Islands mest aktive vulkan - Grimsvötn

Vulkanen Grimsvötn er den mest aktive vulkan i Island. Denne gletsjervulkan ligger under isen i den største gletsjer i Island, Vatnajökull – en kæmpe gletsjer på størrelse med Sjælland. Vatnajökull og Grimsvötn ligger i sydøstlige Island. Grimsvötn har med jævne mellemrum haft udbrud i moderne tid – i gennemsnit hvert 5-10 år, hvor det sidste var tilbage i 2011.

Grimsvötn har haft nogle af de kraftigste og mest eksplosive udbrud i Islands historie. Disse udbrud producerer store mængder aske og gasser, hvilket kan have betydelige konsekvenser for både miljøet og flytrafikken. Denne aktive vulkan monitoreres selvfølgelig nøje af videnskabsfolk – som mange andre af vulkanerne i Island. På grund af vulkanens beliggenhed dybt inde i Vatnajökull-gletsjeren anses Grimsvötn ikke for at udgøre en trussel mod befolkningen på Island.

Island er kendt for sin høje vulkanske aktivitet, da landet ligger midt på den midtatlantiske ryg og er således et vulkansk hotspot. Vulkanerne i Island udgør selve landets DNA og er til evig fascination for både befolkningen og turister, der besøger landet. Ikke mindst nyder alle godt af den geotermiske aktivitet, vulkanerne medvirker til, for hvem har ikke lyst til at lade kroppen sænke ned i et lækkert naturligt opvarmet spa.

Grimsvötn, Island

Lad dig inspirere

SPEKTAKULÆRT SYN

Det sidste udbrud, tilbage i 2011 set fra fly. Her får man et indtryk af de kolossale kræfter.

NEDE I VATNAJÖKULL-GLETSJEREN

Grimsvötn er en gletsjervulkan, som mange andre vulkaner i Island. Den ligger under isen i den største gletsjer i Island, Vatnajökull (på størrelse med Sjælland).

FLOT FILM

En flot film af Jon E Gustafsson (ArtioFilms.com) fra udbruddet i 2011.

Hvad er en Gletsjervulkan

En gletsjer-vulkan er en vulkan, der er placeret under en gletsjer og den tykke iskappe. Når en gletsjer-vulkan er i udbrud, kan den således smelte isen og forårsage en voldsomme eller katastrofale oversvømmelse. Dette kaldes en jökulhlaup, som betyder “gletsjer-gennembrud” på islandsk.

Udbruddet fra en gletsjervulkan vulkan kan være mere eksplosiv typer vulkaner – eksempelvis en stratovulkan. Dette er på grund af mødet mellem den varme lava og koldt is eller vand vand, hvilket kan forårsage enorme damp-eksplosioner. En sådan eksplotion kan også skabe en askesky, som kan være farlige for flytrafikken – som vi kender det fra Eyjafjallajökull tilbage i 2010.

Andre eksempler på gletsjer-vulkaner i Island inkluderer Katla, Bardarbunga, Eyjafjallajökull og Öræfajökull.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Grimsvötn

Grimsvötn

Grimsvötn er den mest aktive vulkan i Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.