Vulkanen Eyjafjallajökull

Vulkanen vi ikke glemmer - Eyjafjallajökull

Vulkanen Eyjafjallajökull ligger gemt i gletsjeren med samme navn. Den ligger i det sydlige Island og er nabo til vulkanen Katla, som ligger i Myrdalsjökull-gletsjeren der næsten smelter sammen med Eyjafjallajökull-gletsjeren.

Mange tror fejlagtigt, at vulkanen Eyjafjallajökull er en såkaldt gletsjervulkan, men dette er ikke korrekt. Det er en stratovulkan, der er opbygget af flere lag af aske, lava og bjergarter. På trods af, at den har status som stratovulkan, ligger den under en isgletsjer. Dette gør den ekstra farlig, da den derved udvikler en askesky. Der kommer også meget smeltevand fra isen, der kan føre til oversvømmelser og mudderstrømme.

Den berygtede askesky i 2010

Udbruddet fra vulkanen Eyjafjallajökull tilbage i 2010 satte for alvor Island på verdenskortet. Dette udbrud påvirkede rigtig mange mennesker, ikke mindst i Europa. Den kraftige askesky fra vulkanen havde retning ind over Europa, hvilket forårsagede stor forstyrrelse for flytrafikken. Asken kunne skade flyenes motorer, og mange strandede på deres destination i flere dage.

Eyjafjallajökull er en populær turistattraktion i Island, da mange gerne vil se netop denne berygtede vulkan. Det er muligt at tage vandreture rundt om vulkanen og isgletsjeren. På trods af de store konsekvenser, Eyjafjallajökull havde tilbage i 2010, anses den for at være en af de mindre vulkaner i Island. Den ligger mellem to større vulkaner, Hekla og Katla, som anses for at være mere aktive og potentielt farlige end Eyjafjallajökull. I skrevet historie har der været tre udbrud fra vulkanen – i 920, 1610 og 2010. Der kan have været mindre udbrud, som ikke har gennemtrængt gletsjeren.

Eyjafjallajökull, Island

Lad dig inspirere

UDSIGTEN FRA RINGVEJ 1

Vulkanen Eyjafjallajökull ligger tæt ved ringvejen mod syd i Island

TÆT PÅ BEBOELSE

Eyjafjallajökull-vulkanen ligger tæt på beboelse. Her græsser hestene fredeligt med gletsjer-vulkanen i baggrunden.

NABO TIL MYRDALSJÖKULL OG KATLA

Gletsjeren Eyjafjallajökull smelter næsten sammen med den større gletsjer, Myrdalsjökull, der gemmer på den mægtige vulkan, Katla.

Smukke omgivelser og Eyjafjallajökull

Opdateres…

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER 
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Eyjafjallajökull

Eyjafjallajökull

Eyjafjallajökull er et navn mange kender, efter det famøse udbrud i 2010 der lammede lufttrafikken over Europa i mange dage.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.