Vælg en side

hrafnabjargafoss vandfaldet

En skjult perle - Hrafnabjargafoss

Hrafnabjargafoss er et ALT for ukendt vandfald i Island. Det er ganske enkelt en skjult perle der er særdeles anbefalelsesværdigt at besøge. Vi opdagede selv dette smukke vandfald da vi havde taget turen ad vej 842, der er en sidevej til Ringvej 1, der tager sin begyndelse lidt øst for Akureyri. Her kørte vi de godt 40 km ind mod højlandet. De sidste 5 km bliver vejen til en F-vej (højlandsvejen ifm. Sprengisandur) der kræver at man kører i en 4-hjulstrækker. Vores destination var faktisk vandfaldet Aldeyjarfoss.
Efter vores besøg til storslåede Aldeyjarfoss kunne vi på Google Maps se, at der skulle være et andet vandfaldt tæt ved – en vandfald vi underligt nok ikke kendte noget til i forvejen, og som ikke er nævnt mange steder.

Kun knap 4 km fra Aldayjarfoss finder vi så til vores store overraskelse denne perle af et gemt og overset fandfald – Hrafnabjargafoss! At så smukt og anderledes et vandfald dukker op overrasker os meget, for vi havde som sagt aldrig før hørt om det. Det siger noget om den rigdom af naturoplevelser Island har at byde på, at man kan få sådan en overraskelse. Vi var de eneste på stedet, som vi i øvrigt også var ved Aldayjarfos, og kunne alene gå rundt i det ret store område vandfaldet strækker sig over. Her er en variation af brede fald, lidt højere og smalle fald og et område med kraftigt brusende vandmasser. Smukt!

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Hrafnabjargafoss, Island

  • Beliggenhed: Nordlige Island
  • Koordinater: 64°19′34″N 20°07′16″W
  • Samlet højde: 5 m.
  • Antal fald: adskillige
  • Længeste fald: 5 m.
  • Vandløb: Skjálfandafljót

Lad dig inspirere

MANGE FORSKELLIGE FALD

Hrafnabjargafoss er et meget bredt vandfald der byder på mange forskelligartede fald - nogle også kraftfulde.

MAGISK I NORDLYSSÆSONEN

Hrafnabjargafoss er nærmest magisk at besøge hvis man er der når nordlyset viser sig på himlen. Her "skudt" i september.

STORLÅEDE ALDEYJARFOSS TÆT PÅ

Aldeyjarfoss ligge kun ca. 5 km fra Hrafnabjargafoss. Man skal selvfølgelig opleve begge!

Et lille mekka af vandfald

Som i beskrivelsen ovenfor kan man på sin kør-selv-ferie i Island, i dette område opleve et lille mekka af vandfald. Elven Skjálfandafljót byder på adskillige vandfald i sit store system. Det mest kandte her er det storslåede Godafoss. Men i dette lille nærområde byders på 2 særdeles seværdige af slagsen – nemlig Aldeyjarfoss og Hrafnabjargafoss.

Hvis man ønsker at besøge disse to perler skal man huske at det er en 4-hjulstrækker (4WD) man bestiller med i sin kør-selv ferie pakke hos os. Så har man nemlig nemlig mulighed for at køre helt ind og besøge disse vandfald i begyndelsen af højlandet i Nordisland.

Tæt ved Hrafnabjargafoss finder man søen Isholsvatn – en 5,2 km² stor aflang sø med en dybde på 39 meter. Søen ligger lige syd for gården Myri i Bardardalur. Her kan man i øvrigt dyrke lystfiskeri efter både bækørred og den smukke røding (arctic char).

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Hrafnabjargafoss

Hrafnabjargafoss

En skjult perle af et vandfald i Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.