Vælg en side

kvernufoss vandfaldet

charmerende Kvernufoss

Kvernufoss vandfaldet er et lidt overset og særdeles charmerende og smukt vandfald der ligger i området omkring det mægtige Skogafoss vandfald. Det specielle ved dette skønt beliggende vandfald er, at man kan gå bagom vandsøjlen – lige som man kan ved det mere kendte Seljalandsfoss der ligger lidt længere med vest ved ringvejen.

Man finder det slanke og forholdsvis høje Kvernufoss vandfald i et område bag Skogar Museum. Her kan man parkere bilen og tage den skønne vandretur på 7-800 meter hen til vandfaldet. Her går man langs det vandløb der er er en del af vandfaldssystemet. Dette vandløb løber i øvrigt senere sammen med elven Skógar der “fodrer” mægtige Skogafoss med de uendelige kaskader af vand.

Når man nærmer sig Kvernufoss kan de ses fra forskellige plateauer. Hvis man går helt hent til vandsøjlen føler man at man står i en åben grotte eller hule i klippen. Herfra kan man nemt kravle op bag selve vandføjen og få det smukt udsyn over den lille dal.

Vi anbefaler at sætte dette charmerende vandfald på listen når I er på en af vores kør-selv-ferie i Island der kommer forbi dette område. Her kan I også benytte lejligheden til et besøg på Skogar Museum.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Kvernufoss, Island

Lad dig inspirere

EN SKØN LILLE VANDRETUR

Fra Skogar Museum hvor man parkerer, er der en 7-800 meter hyggelig vandretur hen til Kvernufoss vandfaldet.

KOM HELT TÆT PÅ

Kvernufoss falder ned i en nærmest grottelignende lille dal.

GÅ "BACK STAGE" 😉

Her kan man opleve det hele fra bagside af vandfaldet.

SKOGAFOSS TÆT VED!

Kun små 2,5 km fra Kvernufoss ligger det storslåede og mægtige vandfald, Skógafoss.

En perlerække af vandfald

Hvis man på sin kør-selv ferie i Island kører mod øst ad Ringvej 1, og får øje på Vestmannaøerne i horisonten, kan man begynde at glæde sig til de smukke vandfald der snart venter. Det første man møder er det spændende og anderledes Seljalandsfoss. Anderledes på den måde at man her kan gå bagom selve vandsøjlen.

Det næste i perlerækken af vandfald er det ikoniske og storslåede vandfald, Skógafoss. Det dukker op ca. 30 kilometer længere med øst langs ringvejen. Synet man møder her, er et 60 m højt og 25 m bredt vandfald – et syn man sent glemmer. 

Det tredje i perlerækken er vandfaldet i denne besskrivelse – Kvernufoss. Mange overser denne lille perle – men nu ved du jo besked 😉

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du KVERNUFOSS

Kvernufoss

Et charmerende og lidt overset vandfald hvor man kan gå bagom vandsøjlen

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.