Vælg en side

GUFUFOSS VANDFALDET

Østfjordene og Gufufoss

“Gufufoss” – det klinger lidt sjovt på dansk, men det gør ikke dette spændende vandfald mindre interessant. Vandfaldet er ikke specielt kendt for de fleste, men det siger noget om den overflod af vandfald Island har at byde på. Hvis det lå i Danmark ville det utvivlsomt være den en af de største turistatraktion her i landet.

Gufufoss vandfaldet finder man hvis man kører på vej 93 mellem Egilsstadir og Seydisfjördur. Små 4 km før Seydisfjördur, når man kommer fra Egilsstadir, møder man dette flotte vandfald – så indstil jeres Google Maps på søgningen Gufufoss og tag et stop på parkeringspladsen ifm vandfaldet. Herfra kan men nemt gå langs vandløbet og komme helt tæt på de brusende vandmasser . Et helt perfekt stop til at nyde madpakken eller en god kop kaffe, mens man lytter til den beroligende lyd fra det flotte høje vandfald.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Gufufoss, Island

Lad dig inspirere

ADSKILLIGE MINDRE VANDFALD

Når man kører på strækningen mellem Seydisfjördur og Egilsstadir møder man flere vandfald på vejen. Oftest har man dem helt for sig selv.

SEYDISFJÖRDUR - EN IDYLLISK HAVNEBY

Seydisfjördur, der ligger små 5. min. kørsel fra Gufufoss, er en hyggeligt havneby der er et besøg værd. Her den idylliske og fotogene blå kirke i byen.

MJÓIFJÖRDUR - EN SPÆNDENDE AFSTIKKER

Er man klar på lidt kør-selv eventyr, anbefaler vi varmt at tage turen hele vejen til enden af Mjóifjördur. Her møder man også flere flotte vandfald.

STORSLÅET OG IKKE SÆRLIGT KENDT

Hvis man har lyttet til vores råd om at tage turen ud langs Mjóifjördur, møder man det storslåede vandfald, Klifbrekkufossar. Et smukt og fredfyldt syn og et perfekt stop til at nyde en madpakke.

Østfjordene er storslået!

På vej 93 i nærheden af Gugufoss finder man andre mindre, men smukke vandfald. Nogle med navn og andre vi ikke kender navnet på – men alle interessante. Tæt på Gugufoss finder man eksempelvis Udafoss – og lidt længere med vest finder man det fine Gljúfurfoss. Og tæt ved Egilsstadir bruser Fardagafoss. Så er man til vandfald, er her nok at tage fat på.

Byerne Egilsstadir og Seydisfjördur har også noget at byde på. Egilsstadir er den største by ved Østfjordene og man en del butikker og mulighed for at spise. Men Seydisfjördur er en væsentligt hyggeligere og smukkere by at besøge. Det er her færgen fra Danmark ligger til – og byen har en charmerende havnemiljø med caféliv og flot natur i “baghaven”. Et af de mest kendte motiver finder man her i form at den lyseblå kirke med regnbuegaden foran.

Østfjordene er i det hele taget storslået og samtidig fredfyldt. Her hos ISLANDSREJSER holder vi meget af at udforske vejene langs de smukke fjorde. Ikke mindst en tur langs Mjóifjördur har gjort stort intryk på os. Her møder man i øvrigt et par andre flotte vandfald – ikke mindst Klifbrekkufossar er en oplevelse.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Gufufoss

Gufufoss

Gufufoss er en lille og fredfyldt overraskelse på vejen mellem Seyddisfjordur og Egilsstadir.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.