Vælg en side

Reykjafoss vandfaldet

Reykjafoss og Geotermisk overraskelse

Reykjafoss vandfaldet er en overset lille perle af et vandfald i Nordisland. Men finder det skønne vandfald en lille halv times kørsel fra byen Saudárkrókur, der ligger i bunden af fjorden, Skagafjördur. Her kører man ad vej 75, der senere møder Ringvej 1, her kører man kortvarigt og drejer af ved vej 752. Den følger men til man møder vej 753 (Vindheimavegur). Den følger man i 800 meter og drejer til højre ned med p-pladsen til Reykjafoss. Herfra er der 5-600 meters fin gåtur hen til selve vandfaldet.
Man møder her et virkelig smukt og harmonisk vandfald i skønne omgivelser. Det falder i flere niveauer hvor specielet det øverste stykke falder særdeles smukt og jævte, hvor “perlekæder” af vand jævnt og bredt på seværdig vis falder blødt et niveau ned, før vandet mere voldsomt buldrer det sidste og længere stykke ned i vandløbet med det lidt spøjse navn, Húseyjarkvisl. Herfra føres vandet mod nord til det ender i havet ved Skagafjörddur.

Geotermisk varmt bad

Da vi besøgte Reykjafoss første gang var vandfaldet faktisk en bonusoplevelse for os. Det var nemlig det skønne geotermiske bad, Fosslaug, der var vores mål. Lige ved siden af badet bliver vi således overrasket af dette skønne vandfald – så det var en fin overraskelse for os.
Hvis man går efter at besøge Reykjafoss, kan det modsatte så være tilfældet – et geotermisk overraskelse lige til at hoppe i og nyde. Da vi besøgte stedet første gang havde vi badet for os selv. Ellers venter man pænt på at få sin egen dejlige badeoplevelse i det 38-40 grader varme vand, lige ved siden af elven, der lige om hjørnet bliver til vandfaldet Reykjafoss.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Reykjafoss, Island

Lad dig inspirere

FALD I FLERE NIVEAUER

Reykjafoss har mange fald i flere niveauer. Specielt det øverste brede stykke imponerer med sit brede og jævne perlende fald.

GEOTERMISK NYDELSE MIDT I NATUREN

Fosslaug er en lille perle af et naturligt geotermisk bad. Det ligger lige op ad elven og med vandfaldet lige om hjørnet.

GLAUMBÆR - ET SPÆNDENDE MUSEUM

Ca. 15 km nord for Reykjafoss ligger denne spændende tørvefarm. Et seværdigt museum hvor man kan opleve hvordan man boede i Island tilbage i tiden.

Det skønne Nordisland

Nordisland har ufatteligt meget smuk natur og seværdigheder at byde på. Det ovenfor omtalte geotermiske bad, Fosslaug er en af dem. Nord for Saudárkrókur finder man det også naturskønne Grettislaug. På den modsatte side af fjorden (Skagafjördur) ved byen Hofsós finder man en skøn pool med udsigt over havet. Her skal man også huske at se de flotte basaltklipper ved vandet – disse er navngivet Stadarbjörg. 

Glaumbær – en tørvefarm og museum

15 km fra Reykjafoss ligger en spændende seværdigheder der hedder Glaumbær – en tørvefarm/gård og museum. Her kan man se den tids bygningskonstruktion og hvordan man levede i Island før i tiden. I stuehuset kan man opleve soveværelser, stue, køkken, spisekammer, depotrum og smedje. Stuen er dateret til 1879. 

Sagaerne fortæller, at Snorri Þorfinnson, søn af Þorfinnur karlsefni og Guðríður Þorbjarnardóttir, drev landbrug i Glaumbær i det 11. århundrede. Han byggede ligeledes den første kirke i Glaumbær.

Der findes også to gamle træhuse i nærheden af Glaumbær der er åbne for besøgende. Gilsstofa er et receptionshus fra 1849 der blev rekonstrueret i Glaumbær i 1997. I Áshús, bygget 1883 -1886, er der udstillinger og en tesalon. Har man lyst til en pandekage og varm chokolade i en hyggelig gammel tesalon, kan et besøg i Áshús anbefales.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Reykjafoss

Reykjafoss

Smukt vandfald i flere niveauer i Nord-Island – med geotermisk bad i naturen som nabo.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.