Vælg en side

Kirkjufellsfoss vandfaldet

Ikoniske Kirkjufell og Kirkjufellsfoss

For en gang skyld er det ikke nødvendigvis selve vandfaldet der er hovedpersonen her under vores præsentation af de mange forskellige smukke vandfald i Island. Her er det nok nærmere det ikoniske bjerg, Kirkjufell der indtager hovedrollen. MEN – hvis man tænker i billeder finder man næppe smukkere kombination end Kirkjufellsfoss i forgrunden og det spektakulære bjerg, Kirkjufell, i baggrunden. Tilsammen danner disse et malerisk billede mange fotografer gerne vil ramme ind. Derfor tager vi dette fine lille vandfald med her i vores præsentation af vandfaldene i Island.

Kirkjufellsfoss ligger på Snæfellsnes-halvøen ved byen Grundafjördur. Når man på en kør-selv ferie kører ad hovedvejen (vej 54) skal man holde øje med en p-plads der ligger lige overfor Kirkjufell. Her kan bilen nemt parkeres. Herfra er der kun et par hundrede meter at gå hen til Kirkjufellsfoss. Vandfaldet kan her betragtes fra flere sider – og det er nemt at “komponere” det helt perfekte billede med det ikoniske bjerg, Kirkjufell, i baggrunden. 

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Kirkjufellsfoss, Island

Lad dig inspirere

NÆRMEST ET GLANSBILLEDE

Den perfekte kombination - Kirkjufellsfoss i forgrunden og det ikoniske bjerg, Kirkjufell i baggrunden. Et rigtig "Instagram-skud".

IKONISKE KIRKJUFELL

Kirkjufell er nok det mest fotograferede bjerg i Island. Det er et helt specielt syn der møder dig når du kommer til Grundarfjördur på nordsiden af Snæfellsnes-halvøen.

JUVELEN PÅ SNÆFELLSNES

Snæfellsjökull er et uundgåeligt og spektakulært syn når man besøger den spændende halvø. Gletsjervulkanen tårner sig op ude på spidsen af halvøen.

SPÆNDENDE HAVKLIPPER

Ved Arnarstapi, 18 km vest/sydvest for Bjarnarfoss, finder man nogle smukke havklipper. I høj grad et besøg værd!

Island i en nøddeskal - Snæfellsnes

Når man besøger det smukke Bjarnarfoss vandfald på sin kør-selv ferie i Island, er man i et område der har utroligt mange spændende seværdigheder. Man kalder ikke uden grund Snæfellsnes-halvøen for “Island i en nøddeskal”. Her kan man opleve både høje bjerge, store sletter, gjetsjer og vulkan, geotermiske bade, sorte strande, fugleklipper, rå lavamarker, hvaler, polarræve, sæler… indbegrebet af Island!

Halvøens juvel – Snæfellsjökull

Snæfellsjökull er juvelen og kronen på værket på Snæfellsnes-havløen. Denne smukt formede gletsjervulkan tårner sig op ude på spidsen af halvøen. Man kan se den på lang afstand, og den følger nærmest med på turen hele vejen rundt. Her kan man køre helt tæt på, og tage en vandretur i disse smukke omgivelser. Hold i øvrigt godt øje med polarræve i dette spændende område – det har vi selv haft succes med.

Et andet uundgåeligt syn, når man kører på nordsiden af halvøen, er det smukke bjerg, Kirkjufell. Det siges at være det mest fotograferede bjerg i Island. Når man kører på nordsiden af halvøen møder man dette helt specielle bjerg ved byen Grundafjördur. Det smukt formede bjerg ligger på en tange ved kysten – et helt specielt syn. Vil man have “fotoet” af Kirkjufell, skal man finde det lille vandfald, Kirkjufellsfoss. Her kan man ramme bjerget ind med det smukke vandfald i forgrunden og få et virkeligt smukt “maleri”.
Kirkjufellsfoss finder man her.

Snæfellsnes-halvøen er ganske enkelt fyldt med naturoplevelser og efter vores mening et must at besøge. Udover de nævnte seværdigheder kan også nævnes de spektakulære havklipper ved sydkysten, ikke mindst ved Arnarstapi. Her finder man også den store stentrold, Bardur, der står og vogter. Besøg fugleklipperne og det maleriske fyr ved Svortuloft. Bestig Saxholl-krateret og få en flot udsigt over området. Det kunne evt. sluttes af med forkælelse i et skønt geotermisk bad ved Krosslaug.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Kirkjufellsfoss

Kirkjufellsfoss

Fint lille vandfald der sammen med det ikoniske bjerg, Kirkjufell i baggrunden, danner et smukt glansbillede.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.