Vælg en side

bjarnarfoss vandfaldet

Storslåede omgivelser - Bjarnarfoss

Bjarnaarfoss vandfaldet finder man på den spændende halvø, Snæfellsnes. Man ser det tydeligt, omend på lidt afstand, fra hovedvejen, Snæfellsvegur. Grundet afstanden fra vejen ser vandfaldet ved første øjekast måske ikke så stort ud, MEN, det skal man på ingen måde lade sig vildlede af. For her er der tale om et virkelig smukt og seværdigt vandfald som man selvfølgelig skal helt tæt på.
Fra Snæfellsvegur (vej 54) er der en lille sidevej der fører til en parkeringsplads og en vandresti, der fører op til vandfaldet. For at nå hele vejen op til hovedvandfaldet skal man bestige den ret stejle bakke. Her venter et smukt syn af det høje slanke vandfald der bruser ned ad basaltklipperne. Det der får Bjarnarfoss til at skille sig mest ud er netop disse harmoniske og smukt formede basaltklipper ved den nederste del af vandfaldet

The Lady of the Mountain

I klassisk islandst folklore-stil er der selvfølgelig også en historie om Bjarnafoss vandfaldet. Ifølge legenden siges det at Fjallkonan (The Lady of the Mountain) står under vandfaldet. Her lader hun spray fra vandfaldet falde ned på hendes skuldre – dette som en personificering af det islandske folk. The Lady of the Mountain symboliserer på den måde styrken til at klatre op ad den stejle bakke og op til hoved-faldet. Fjallkonan er et velkendt symbol i islandsk poesi.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Bjarnarfoss, Island

Lad dig inspirere

SMUKKE BASALTKLIPPER

Hvis man tage turen helt op til foden af vandfaldet, vil man opleve de smukke basaltsøjleklipper, der indrammer den nederste del af vandfaldet.

ET IKONISK BJERG

Det nok mest fotograferede bjerg i Island er Kirkjufell på Snæfellsnes-halvøen. Her med et par smukke vandfald i forgrunden.

SPÆNDENDE HAVKLIPPER

Ved Arnarstapi, 18 km vest/sydvest for Bjarnarfoss, finder man nogle smukke havklipper. I høj grad et besøg værd!

JUVELEN PÅ SNÆFELLSNES

Snæfellsjökull er et uundgåeligt og spektakulært syn når man besøger den spændende halvø. Gletsjervulkanen tårner sig op ude på spidsen af halvøen.

Island i en nøddeskal - Snæfellsnes

Når man besøger det smukke Bjarnarfoss vandfald på sin kør-selv ferie i Island, er man i et område der har utroligt mange spændende seværdigheder. Man kalder ikke uden grund Snæfellsnes-halvøen for “Island i en nøddeskal”. Her kan man opleve både høje bjerge, store sletter, gjetsjer og vulkan, geotermiske bade, sorte strande, fugleklipper, rå lavamarker, hvaler, polarræve, sæler… indbegrebet af Island!

Halvøens juvel – Snæfellsjökull

Snæfellsjökull er juvelen og kronen på værket på Snæfellsnes-havløen. Denne smukt formede gletsjervulkan tårner sig op ude på spidsen af halvøen. Man kan se den på lang afstand, og den følger nærmest med på turen hele vejen rundt. Her kan man køre helt tæt på, og tage en vandretur i disse smukke omgivelser. Hold i øvrigt godt øje med polarræve i dette spændende område – det har vi selv haft succes med.

Et andet uundgåeligt syn, når man kører på nordsiden af halvøen, er det smukke bjerg, Kirkjufell. Det siges at være det mest fotograferede bjerg i Island. Når man kører på nordsiden af halvøen møder man dette helt specielle bjerg ved byen Grundafjördur. Det smukt formede bjerg ligger på en tange ved kysten – et helt specielt syn. Vil man have “fotoet” af Kirkjufell, skal man finde det lille vandfald, Kirkjufellsfoss. Her kan man ramme bjerget ind med det smukke vandfald i forgrunden og få et virkeligt smukt “maleri”.
Kirkjufellsfoss finder man her.

Snæfellsnes-halvøen er ganske enkelt fyldt med naturoplevelser og efter vores mening et must at besøge. Udover de nævnte seværdigheder kan også nævnes de spektakulære havklipper ved sydkysten, ikke mindst ved Arnarstapi. Her finder man også den store stentrold, Bardur, der står og vogter. Besøg fugleklipperne og det maleriske fyr ved Svortuloft. Bestig Saxholl-krateret og få en flot udsigt over området. Det kunne evt. sluttes af med forkælelse i et skønt geotermisk bad ved Krosslaug.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Bjarnarfoss

Bjarnarfoss

Smukt og højt vandfald på den storslåede Snæfelsnes-halvø i Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.