Vælg en side

Kolufossar vandfaldet

Kolugljúfur og Kolufossar

Når man på sin kør-selv ferie i Island og kører langs dalen Vídidalur, møder man på et tidspunkt Kolugil-gården, som ligger ved siden af elven Vididalsá. Tæt ved gården løber elven fredyldt nedad, for til sidst at ende i en smuk dyb slugt kaldet Kolugljúfur. På vandets vej i elven paserer det således selve Kolufossar vandfaldet med de mange mindre fald samlet i en smuk enhed. Det er et syn man sagtens kan sidde og betragte længe. I forbindelse med vandfaldet er der en udsigtsplatform. Her er det nærmest hypnotisk at se elvens ellers rolige vand vælte frem over flere vandfald ned mod den dybe kløft.

En kendt lakseelv

Kolufossar vandfaldet er del af den kendte islanske lakseelv Vididalsá. Her kommer der hvert eneste år ivrige fluefiskere med store forventninger om at overlist den stærke arktiske laks. Her bor man skøn og bekvemt i en lodge ved elven og bliver guidet kyndigt til det mange pools der gemmer på de dragende laks. Det er desværre ikke nogen billig fornøjelse at fiske her. Men skulle interessen være der, kan man kontakte Starir Fishing Club.

 

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Kolufossar, Island

Lad dig inspirere

FLERE FALD

Kolufossar vandfaldet samler de mange mindre fald i vandløbet nedenfor. Her kan man følge flere fald på vejen mod dalen.

EN SMUK KLØFT

Man kan observere Kolufossar fra broen over vandløbet. På den anden side af broen kigger man ned i en dyb smuk dal. Her kan en vandretur langs kløften anbefales.

HESTENES DAL

Kolufossar vandfaldet ligger i et meget hesterigt område, også kaldet "Hestenes dal". Der er islandske heste overalt i Island - men der er særligt mange i dette område.

Storslået dal og hestenes dal

I forbindelse med Kolufossar finder man uundgåetligt Kolugljúfur-dalen da denne i et væk fører vandet fra både Vididalsá og Kolufossar videre på sin vej. Mange forventer ikke sådan et storslået syn her midt i lavamarkerne. Det kan i høj grad anbefales at tage en vandretur langs kløften.

Utallige islandske heste

Interesserer man sig for islandske heste er man her ret tæt på det hesterige område, Skagafjördur – også kaldet “Hestenes dal”. Området er ligeledes kendt for at der her går heste helt frit i naturen – på samme måde som fårene gør det over hele Island. I Skagafjördur samler man hestene ind i september måned, hvor de fordeles ud til de gårde de tilhører. Dette er en stor begivenhed hvort år. Man kan faktisk som turist deltage i denne event. Læs mere om Hestesamling, her.

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Kolufossar

Kolúgljufur

Meget seværdigt vandfald ved lakseelven Vididalsá

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.