Vælg en side

glanni vandfaldet

Storslået lakseelv og glanni

Glanni vandfaldet er et af de vandfald vi har besøgt en del gange. Ganske enkelt fordi det er smukt – men ikke mindst fordi det er fredfyldt at sidde ved dette betagende vandfald og kigge på lavalandskaberne omkring elven. Glanni er ikke særlig højt, men det brede vandfald har adskillige fald, fordelt bredt over et par plateauer. Da det ikke falder højt, er lyden rolig og nærmest hypnotisk at lytte til. At få pulsen ned på denne måde er ren helse for sjælen.

Glanni vandfaldet ligger 30 km fra Borgarnes. Man møder vandfaldet når man kører ad Ringvej 1. P-pladsen finder man ved at dreje ned ad en lille sidevej med det poetiske navn, Glanni Paradise Road – eller Paradísarlaut på islandsk. Tæt ved p-pladsen ligger der i øvrigt en golfbane i de meget smukke omgivelser. Der er kun 3-400 meters gåtur fra p-pladsen til selve vandfaldet – så alle kan være med her.
Hvis man vandrer 4-500 m længere ned ad Paradísarlaut, finder man et skønt view over elven hvor man kan sidde og nyde udsigten.

Laksen springer

Når man sidder ved Glanni vandfaldet – og hvis man er tålmodig – kan man opleve laksen springe for at passere vandmasserne. Vandfaldet er nemlig en del af den meget kendte og yderst lakserige elv, Nordurá. Her besøger ivrige og forventningsfulde fluefiskere hvert år dette laksemekka i den periode laksen er at finde i elven. Denne fornøjelse er desværre ikke for alle, da det her koster mange tusinde (danske) kroner pr. dag at have fornøjelsen af at overliste den stærke Atlanterhavslaks i disse storslåede omgivelser.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Glanni, Island

Lad dig inspirere

GRABROK-KRATERET

Et 170 meter højt vulkankrater dannet for 3.400 år siden. Dette geologisk spændende krater man forholdsvis nemt ken bestige. Grabrok ligger kun 3 km fra Glanni.

HRAUNFOSSAR

Hvis man er lige så vild med vandfald som vi er her hos ISLANDSREJSER, ligger der et andet og meget spektakulært vandfalde i området. Det hedder Hraunfossar og ligger ca. 50 km længere øst på.

DEILDARTUNGUHVER

En anden spændende seværdighed i området er den meget kraftige og store geotermiske kilde, med det ikke så mundrette navn, Deildartunguhver. Det ligger små 30 km sydøst for Glanni.

HUSAFELL CANUON BATHS

Er det tid og lyst til lidt forkælelse af både krop og øjne, anbefaler vi at besøge det naturskønne geotermiske bad, Husafell Canyon Baths. Det ligge ca. 45 min. kørsel fra Glanni i østlig retning.

Et spændende område i lavamarkerne

Hvis man vil planlægge besøg til andre spændende seværdigheder i området, når man besøger Glanni vandfaldet, er her nogle rigtig gode bud. Helt tæt på Glanni finder man et spektakulært og stort vulkankrater. Det hedder Grabrok og ligger kun 3 km nord for vandfaldet. Det geologisk spændende og 170 meter høje Grabrok-krater blev dannet ved et vulkanudbrud for 3.400 år siden. Man kan forholdsvis nemt bestige krateret og gå rund på kanten.

Omkring 50 km længere østpå ligger et andet og særdeles spektakulært vandfald. Det hedder Hraunfosser og er et meget specielt syn da det har et bredt fald der smyger sig ned over lavaklipper og beplantning. Et uforglemmeligt syn!

Ikke så langt fra Hraunfossar ligger den kraftigeste geotermiske kilde i Europa. Kilden har det lidt besværlige navn, Deildartunguhver. Her er der virkelig tryk på den geotermiske undergrund. Ifm. med Deidartunguhver ligger der et skønt geotermisk spa ved navn Krauma. Her kan man sidde i de lækre pools og kigge ned på det geotermisk aktive område.

Når vi taler om geotermiske bade, er der i samme område som både Hraunfosser og Deildartunguhver, et særdeles lækkert geotermisk bad der hedder Husafell Canyon Baths. Dette naturskønne bad besøges med en guide hvor der en en kort vandretur til selve de geotermiske bade der ligger i bunden af dalen. Her hos ISLANDSREJSER har vi prøvet det og kan varmt anbefale et besøg her.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Glanni

Glanni

Fredfyld smukt vandfald der ligger ved den lakserige elv, Nordurá.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.