Vælg en side

RJÚKANDI VANDFALDET

EN OVERRASKELSE MED ØST - rjúkandi

Rjúkandi vandfaldet – også kaldet Rjúkandafoss – et et ikke så besøgt vandfald i det østlige Island mellem Akureyri og Egilsstadir. Det siger noget om den overflod af vandfald Island har at byde på. For Rjúkandi vandfaldet vil overraske de fleste. Det er virkelig højt og særdeles seværdigt! Vandfaldet ligger knap 50 km fra Egilsstadir, der er den største by ved Øestfjordene. Herfra fortsætter man således sin kør-selv ferie længere nordpå, indtil ringvej drejer skarpt med vest/sydvest. Herfra kører man ca. 25 km før man kommer til Rjúkandi.

Skøn natur i området

Rjúkandi ligger i det fantastisk landskab ved Jökuldalur-dalen i det østlige Island. Området byder også på seværdigheder som Studlagil og Studlafoss og disse bør i den grad overvejes at passe ind på jeres bilferie i Island. I dalen ligger elven Jökulsá á Brú, der løber gennem de mange små kløfter gemt i den gamle lange kløft skabt af elven Jökusá á Brú. Ysta Rjúkandi-elven er en kildefodret elv der som en af mange fodrer den smukke flod i dalen, efter at gletsjerelven blev “flyttet” til Fljótsdalur-dalen i et massivt dæmningsprojekt ved Kárahnúkar.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Rjúkandi, Island

Lad dig inspirere

GÅ HELT IND TIL BUNDEN

Når man besøger Rjúkandi kan man gå helt ind til bunden af selve vandfaldet, der her blødt og beroligende flyder videre af det rislende vandløb.

SKØNNE ROLIGE OMGIVELSER

Rjúkandi vandfaldet har en skøn sidegevinst. Her kan man fordybe sig i den rolige natur. Vi var der helt alene - kun med nogle fritgående nysgerrige får omkring os.

HENGIFOSS

Et andet smuk vandfald i det østlige Island, en lille times kørsel fra Rjúkandi, er det høje storslåede Hengifoss. Her kan man parkere nedenfor og tage en fin lille hike op til selve vandfaldet.

STUDLAGIL CANYON

Kun ca. 22 km fra Rjúkandi vandfaldet ligger en af de smukkeste seværdigheder i Island. Studlagil Canyon er en dal fyldt med de smukkest tænkelige basaltklipper! Kør lidt længere med vest på Ringvej 1 og drej til venstre ad Jökuldalsvegur og følg skiltningen.

Mere af det smukke øst-island

Østisland byder på masser af naturoplevelser i dette store område. Her vil vi fremhæve området ved Rjúkandi vandfaldet og den smukke dal ved Jökuldalur. Her er der fredfyldt og med masser af mulighed for at vandre i dette seværdige område, sammen med fårene der hyggeligt fordeler sig hvor der er godt med føde.

Men man kommer ikke uden om det utrolige syn ved Studlagil Canyon! Her møder man et af de smukkeste syn i Island – nemlig en dal særdeles rig på basaltklipper. En overflod af naturens egne mesterværker. Studlagil ligger kun ca. 22 km fra Rjúkandi vandfaldet.

Er man tosset med vandfald, som vi er her hos ISLANDSREJSER, bør man i høj grad også planlægge et besøg til det 128 meter høje Hengifoss. Dette storslåede vandfald ligger lidt syd for Egilsstadir.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Rjúkandi

Rjukandi

Et overraskende højt og smukt vandfald i det østlige Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.