Vælg en side

Djúpavíkurfoss vandfaldet

Total zen og Djúpavíkurfoss

Djúpavíkurfoss vandfaldet er der mange der aldrig har hørt om. I betragtning af hvor stort og smuk det er, siger det noget om den overfold af natur Island har at byde på. En anden ting der også spiller ind her er, at vandfaldet ligger et godt stykke op ad Strandirkysten ved de fjerntliggende Vestfjordene. Hvis man er på en kør-selv ferie og besøger Vestfjordene kan vi af mange grunde anbefale at besøge Djúpavíkurfoss vandfaldet der ligger på en rute der har utroligt meget andet at byde på.

Djúpavíkurfoss vandfaldet ligger ved byen Djúpavík, ca. 40 km oppe ad vejen lands Strandirkysten og ca. 70 km fra Holmavik. Her møder man den lille by med den nedlagte gamle sildefabrik der har masser af malerisk vejrbidt udstråling som vil tiltale fotografer. Når man står her og kigger på de rå efterladte bygninger, der fylder meget i byen, og kigger højt op til venstre i bjergene, møder man det smukke og uundgåelige syn af Djúpavíkurfoss vandfaldet der med en samlet højde på 160 meter kaster sit vand ned på bjergsiden. Her breder det sig i mange mindre deltaer mellem lavasten og mos, ned mod bunden af fjorden ved byen. Vi anbefaler at man vandre så tæt op til vandfaldet som muligt. Her vil man opleve hvor stort det faktisk er.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Djúpavíkurfoss, Island

Lad dig inspirere

VIDUNDERLIGE STRANDIRKYSTEN

For at besøge Djúpavíkurfoss kører man ad den utroligt smukke Strandyrkyst. Naturen her er virkelig smuk - og her er højt til loftet!

DET ENSOMME HOTEL

Lige nedenfor Djúpavíkurfoss i selve Djúpavík, finder man et hyggeligt hotel. Vi anbefaler at tage et stop for at spise - eller drikke en kop kaffe med god kage i den hyggelige cafe/restaurant.

BELØNNING VED VERDENS ENDE

Kører man længere end Djúpavíkurfoss møder man helt til sidst på vejen det skønne gamle geotermiske bad, Krossneslaug - så husk badebukserne!

EN KÆRKOMMEN SIDEGEVINST

Når man besøger Djúpavíkurfoss er man i et område hvor der er rigtig gode muligheder for at se de charmerende og nysgerrige polarræve.

Masser af oplevelser ved Strandirkysten

Der er så meget at komme efter når man besøger Strandirkysten ved Vestfjordene – så meget at man godt kan sige at Djúpavíkurfoss er en sidegevinst. Hvis man regner havløen ved Drangesnes med, er strækningen langs Strandirkysten på ca. 120 km. Hele dette stræk byder på utroligt smukke naturoplevelser i helt uberørt og klassisk rå natur i Island. Man kan også tage en kortere rute langs kysten og Strandavegur på ca. 80 km. For begge distancer gælder at afstand er hver vej, for man kører til man når “verdens ende” og må her vende om. Her ser man så det hele fra en ny vinkel, for der vil være meget man ikke får med første gang.

Geotermisk belønning til sidst

Hele strækket byder på høje smukke bjerge i mange variationer. Der går får langes hele strækket, og de arktiske terner og andre havfugle finder man overalt. Indimellem støder man på farverige huse eller efterladt beboelse, for der er barsk her om vinteren.
Helt oppe ved enden af vejen finder man et gammelt og særdeles velfungerende goetermisk varmt bad. Krosnesslaug hedder denne lille perle. Her kan man således gøre et stop og nyde det varme vand smyge sig om kroppen, mens man nyder udsigten over kysten/bjergene og det maleriske drivtømmer man finder langs hele denne kyststrækning.

Polarræve

Hele området ved Strandir give gode muligheder for at opleve den lille snu og nysgerrige arktiske polarræv. Ofte kan man, hvis man forholder sig roligt, komme ret tæt på dem. Vores erfaring er, at der er bedst muligheder helt mod slutningen af strækket, lige efter Krossneslaug.

Kaffe/kage eller middag

Ved Djúpavík finder man det lille hyggelige og temmelig isolerede hotel der netop heder Hotel Djúpavík. Her anbefaler vi varmt at man tager et stop – måske på vejen ud til en kop kaffe med lækker kage – eller til en dejlig middag på vejen tilbage ad strækket langs Strandirkysten. Man kan med fordel reservere bord på vejen ud, hvis man ønsker at spise der på hjemvejen. Her købte vi i øvrigt et par skønne hjemmestrikkede islandske sweatre i en lille butik ifm. caféen/reaturanten på hotellet.

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Djúpavíkurfoss

Djúpavíkurfoss

Smukt, højt og fjerntliggende vandfald ved Strandirkysten og Vestfjordene i Island

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.