Vælg en side

Stjórnarfoss vandfaldet

En overset perle - Stjórnarfoss

Stjórnarfoss vandfaldet i Syd-Island er en lille men overset perle af et vandfald. Efter en lille køretur af en sidevej ved den lille landsby med det lange navn, Kirkjubæjarklaustur, finder man dette utroligt harmoniske og underligt dragende vandfald. Den nederste og smukkeste del af faldet breder sig rundt og bredt omkring klippen og falder hypnotisk ned i det brede lavvandede vandløb, Stjórn, der senere løber til elven Skeirlandsá, der igen senere møder det brede delta ved Skaftá, for til sidst at ende i Nordatlanten ved sydkysten.
Stjórnarfoss vandfaldet har et fald på ca. 15 meter, hvor den bageste del kun kan ses fra distancen. Det udspringer fra bjerget Geirlandshraun nær vejen til Lakagígar-kraterne og Laki-bjerget. Stjórn-elven er en af de elve, man krydser, når man kører til Laki-vulkanen.

Perfekt Camper van spot

Ved Stjórnarfoss er der en lille campingplads, som vil være et perfekt sted at overnatte hvis man besøger Island i en lejet Camper van. Det er nemt at finde vandfaldet og campingpladsen. Når man kører på Ringvejen og kommer til Kirkjubæjarklaustur, tager man et sving nordpå i rundkørslen. Dette fører dig til vej 203, Geirlandsvej. Herfra skal du kun køre ca. to kilometer til campingpladsen Kleifar. Her har man en god parkeringsplads, hvorfra der kun er en kort gåtur til vandfaldet. Fra afstand kan man som nævnt se det øverste niveau af  Stjórnarfoss vandfaldet. Når man kommer tættere på kan man kun se det nederste niveau – hvilket også er det smukkeste.
Er man på en kør-selv ferie er det ligeledes nemt af passe et besøg til dette smukke harmoniske vandfald ind på ruten.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Stjórnarfoss, Island

Lad dig inspirere

ET SMUKT HARMONISK FALD

Det alt for oversete Stjórnarfoss vandfald har en smuk harmonisk ro over sig.

SYSTRAFOSS I KIRKJUBÆRKLAUSTUR

Tæt ved Stjórnarfoss ligger byen Kirkjubærklaustur. Lidt gemt her finder man det høje vandfald Systrafoss. Oversat til dansk betyder det "søstrevandfaldet", som de to parallelle fald indikerer.

ET "GULV" AF BASALT

Kirkjugolf (kirkegulv på dansk) hedder disse smukke basaltsøjler der her ligger helt plan med græsset. Det ser menneskeskabt ud, men er en af naturens små underværker. Seværdigheden finder I ganske tæt ved Stjórnarfoss.

SJOVE LANDSKABER I OMRÅDET

Området omkring den lille by med det lange navn, Kirkjubærklaustur, har masser af spændende natur. Det er ikke kun vandfaldene der er en oplevelse værd.

OMRÅDET VED Kirkjubæjarklaustur

Kirkjubæjarklaustur – et bynavn man næsten kan brække tungen af – byder på smuk natur i området. Udover Stjórnarfoss vandfaldet kan man i bunden af selve byen opleve et andet og smuk vandfald, Systrafoss. Dette høje vandfald med to paralelle fald er navngivet Systrafoss (Søstre-vandfaldet), da faldene side om side er i familie.
En anden kendt seværdighed i området er Kirkjugolf. Ved første øjekast ligner områnet et menneskeskabt gulv af sekskantede stenfliser. Men det er en af den islandske naturs små underværker hvor basaltsten breder sig over et område i højde med græsset. Besøger man Stjórnarfoss kan man nemt passe et besøg til Kirkjugolf ind da seværdigheden ligger ved samme vej.

Storslået kløft og Justin Bieber

Ikke så langt fra Stórnarfoss ligger en utroligt smuk kløft hvor man kan tage en spændende hike. Kløften med det ikke så mundrette navn, Fjadrágljúfur, “levede sit stille liv” som en smuk seværdighed af mange i Island – lige indtil selveste Justin Bieber besluttede sig for af filme nogle af scenerne til en video til nummeret I´ll Show You. Så gik fans så meget amok med at besøge Fjadrágljúfur-slugten af man i en periode måtte lukke ned for adgangen til dette smukke sted.
Nu er der heldigvis igen mere normale tilstande ved kløften, så er man i området ved Stjórnarfoss og Kirkjubæjarklaustur er der kun ca. 10 min kørsel til Fjadrágljúfur.

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Stjórnarfoss

Stjórnarfoss

Et smukt, harmonisk, charmerende og temmelig overset vandfald i Syd Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.