Vælg en side

Hjálparfoss vandfaldet

Dobbelt skønhed - Hjalpárfoss

Hjálparfoss vandfaldet er et virkelig flot vandfald der er kendetegnet ved et meget harmonisk dobbelt-fald, rammet ind med smukke basaltklipper. Det er et af flere interessante vandfald i lavamarkerne nær den kendte aktive stratovulkan, Hekla. Hjálparfoss ligger i Thórsádalur ikke langt fra hvor elvene Fossá og Islands længste elv, Þjórsá løber sammen. Vandfaldet ligger omkring 30 kilometer øst for landsbyen Flúdir og kan besøges via en grusvej fra vej 32.
Det to-delte vandfald lander smukt i en stor pool omgivet af basaltklipper. Her kan man fra kanten af denne pool nyde de konstante vandmasser der i et væk lander i søen, før de føres videre ad vandløbet Fossá, der senere støder til førnævnte Þjórsá.

Hjælpevandfaldet

Hjálpafossar betyder oversat til dansk “hjælpevandfaldet”. Det ret specielle navn stammer tilbage fra da man rejste fra nord til syd på hesteryg over det islandske højland gennem den øde Sprengisandur-rute. Her var det vanskeligt at finde føde eller vand til hestene på denne ørkenvandring. Når man så ankom til det frodige område nær Hjálparfoss, tænkte de rejsende det som en tiltrængt hjælp til de sultne heste, der endelig kunne få stillet sulten helt. Derfor dette specielle navn, Hjálparfoss.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Hjalparfoss, Island

Lad dig inspirere

SMUKKE BASALTKLIPPER

Island er kendt for de mange smukke basaltklipper - og her ved Hjalparfoss rammer disse smukt vandfaldet ind.

ET HARMONISK DOBBELT-FALD

Det mest karakteristiske ved Hjalparfoss er det flotte og harmoniske dobbelt-fald. Her med en lystfisker der prøver lykken.

ET SMUKT OMRÅDE

Hele området omkring Hjalparfoss er smukt og med gode vandrestier. Her tester en lystfisker sin fluestang.

UDSIGTSREPOS PÅ FØRSTE PARKET

Man kan nyde det smukke vandfald fra en repos der er bygget til formålet. Her kan man evt. medbringe et par stole og nyde frokosten.

HAIFOSS, HEKLA OG GEOTERMISK AKTIVITET

Hjalparfoss vandfaldet ligger i et spændende område der byder på flere smukke vandfald. Hvis man besøger Hjalparfoss må man ikke snyde sig selv for at se det endnu mere spektakulære Haifoss vandfald. Et meget højt vandfald på hele 122 meter. Haifoss ligger kun små 20 km fra Hjalparfoss. Læs mere om Haifoss vandfaldet, her.

VULKANEN HEKLA

Den meget kendte og aktive vulkan Hekla ligger ikke så langt syd for Haifoss. Hvis man vil tæt på denne stratovulkan kan den ses tydeligt fra vej 26. Hvis man er i en 4-hjulstrækker er vej F208 og sidevejen Landmannaleid også en mulighed. Her kan man også parkere og vandre til vandfaldet, Raudufossar

GEOTERMISK OMRÅDE MED SPA

Ikke langt fra Hjalparfoss ligger der et spændende geotermisk område som måske kunne friste. Byen Fludir ligge knap 45 km fra vandfaldet. Her ligger der et skønt geotermisk bad kaldet Secret Lagoon. Hele dette område er særdeles geotermisk aktivt – og hvis man ikke ønsker et dejligt varmt bad, kan man gå en tur i samme område og opleve masser af geotermisk aktivitet.   

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Hjalparfoss

Hjalparfoss

To-delt vandfald i det sydlige Island, omkrandset af smukke basaltklipper.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.