Vælg en side

HAIFOSS VANDFALDET

HØJE OG DRAGENDE HAIFOSS

Haifoss vandfaldet er et vandfald der slet ikke får den opmærksomhed som det fortjener, for det er virkelig en storslået oplevelse af beskue. Hele 122 meter kaster vandfaldet uendelige kaskader af vand ned i den smukke dal – og er faktisk det 4. højeste vandfald i Island. I tilgift ser man også det smukke og ligeledes høje nabo-vandfald, Granni. Begge vandfald er en del af Fóssa-elven, der er biflod til islands længste elv, Þjórsá, der løber hele 230 km gennem det islandske landskab.
Haifoss vandfaldet ligger på kanten af højlandet, hvilket nok afholder en del fra et besøg – men der er en ganske fin vej dertil. Den kan i pricippet køres i en almindelig bil, men vi anbefaler dog at man har lejet et 4-hjulstrækker på kør-selv ferien, da vejen trods alt har sine udfordinger.

En skøn hike til Haifoss vandfaldet

Alternativt kan man planlægge en skøn lang hike ind til selve dalen. Her kan man opleve både Haifoss og Granni nede fra – og man kan komme helt tæt på vandmasserne. Hvis man er fristet af den skønne hike til Haifoss vandfaldet i Thórsárdalur, kan det eksempelvis gøres med at kombinere et besøg til den historiske gård Þjóðveldisbærinn Stöng og tage en hike til dalen herfra.
Hvis man vil opleve vandfaldene nedfra, kan man også tage en nemmere og kortere hike fra parkeringspladsen ifm. Haifoss. Her finder man en nem synlig rute i vestlig retning. Den fører til bunden af vandfaldet og er på ca. 4 km. Den er ret nem det meste af vejen – dog lidt udfordrende til sidst. Denne rute fører jer i vestlig retning lidt væk fra vandfaldet der kan ses på højre side. Senere drejer stien mod højre i retning med Haifoss og Granni. Herfra vandrer man så langs vandløbet mod det storslåede syn som man kan komme helt tæt på. Uforglemmeligt!

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Haifoss, Island

Lad dig inspirere

GRANNI VANDFALDET SOM NABO

I tilgift til Haifoss vandfaldet kan man ikke undgå også at opleve det smukke nabo-vandfald, Granni.

HIKE TIL HAIFOSS VANDFALDET

Man kan vælge at tage en skøn hike til Haifoss og den smukke dal der byder på hele to vandfald.

EN SMUK DAL

Den smukke dal kan opleves både oppefra og nedefra. Her fangede vi noget smukt lys i dalen da vi så det hele fra oven.

HELT TÆT PÅ

Vælger man at hike til Haifoss, er belønningen at man kan komme helt tæt på selve faldet. Der er også en kortere hike fra parkeringpladsen ned i dalen, hvis man ønsker denne oplevelse.

Oplev bl.a. flere vandfald i området

HJALPARFOSS

Når man besøger Haifoss vandfaldet må man ikke snyde sig selv for et andet smukt vandfald i området – som i tilgift er meget nemt at komme til. Hjalparfoss hedder denne perle af et vandfald – omkrandset af smukke basaltklipper. Læs mere om det to-delte Hjalparfoss vandfald, her.

VULKANEN HEKLA

Den meget kendte og aktive vulkan Hekla ligger ikke så langt syd for Haifoss. Hvis man vil tæt på denne stratovulkan kan den ses tydeligt fra vej 26. Hvis man er i en 4-hjulstrækker er vej F208 og sidevejen Landmannaleid også en mulighed. Her kan man også parkere og vandre til vandfaldet, Raudufossar

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Haifoss

Gullfoss

Meget højt vandfald inde i højlandet i det sydlige Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.