Vælg en side

GODAFOSS VANDFALDET

Gudesmukke Godafoss

Godafoss vandfaldet betyder “gudernes vandfald” på islandsk. Og det ér ganske enkelt gudesmukt. Dette store vandfald på omkring 30 meter i bredden og 12 meter i højden er ikke uden grund et af de mest populære vandfald at besøge på en kør-selv ferie og bilferie rundt i Island. Godafoss vandfaldet, der er en del af Sljálfandafljót-elven, ligger i det nordlige Island ca. 20 km øst for Islands næststørste by, Akureyri.

Det bliver ikke nemmere

Når man er på rundrejse i Island kan man nærmest ikke undgå at “ramme” Godafoss vandfaldet. Det ligger nemlig helt op ad Ringvej 1. Så gør dig selv den store tjeneste at tage et stop her hvis du kommer forbi, for der venter en meget smuk oplevelse.  Når man har parkeret bilen er der ikke langt til det storslåede syn – kun 3-400 meter og små 5 minutters gang. Godafoss vandfaldet kan ses fra begge sider af elven og der er fine raposer og udsigtsposter flere steder – så alle kan få et godt udsyn og det perfekte foto.
Tag også en vandretur langs elven der byder på flere mindre fald på sin vej. Der er noget fredfyld over at betragte vandmassernes bevægelse på den evindelige vandring gennem lavamarkerne i Island.

 Fotos: ISLANDSREJSER ©

Godafoss, Island

Lad dig inspirere

MASSER AF STIER OG P-PLADSER

Når man besøger Godafoss møder man masser af p-pladser og stisystemer.

"DÅRLIGT" VEJR GIVER KONTRASTER

Dårligt vejr findes efter vores mening ikke i Island. Selv på denne regnfulde og mørke dag var her smuk - hvilket gav kontrastfulde fotos.

TAG EN VANDRETUR LANGS ELVEN

Der er mange udsigtsplateauer ved Godafoss så alle kan få det perfekte billede. Tag også en gåtur langs elven og mød nye smukke syn.

Godafoss vandfaldet - en perle mod nord!

Godafoss vandfaldet er en del af seværdighederne man finder på den spændend The Diamond Circle rute i Nord-Island. Den rute står højt på listen hos mange der er på en kør-selv ferie og bilferie rundt i landet. Diamond Circle – eller Diamant Cirklen, er på ca. 310 km og byder på oplevelser som magiske Myvatn, Dettifoss (det kraftigste vandfald i Europa), Ásbyrgi-dalen, Husavik (med hvalsafari i verdensklasse) – og selvfølgelig Godafoss vandfaldet.

Hvis man, som os her hos ISLANDSREJSER, elsker vandfald, er den perfekte måde at besøge dem – også de mindre kendte som kan være mindst lige så interessante – en kør- selv ferie. Her har man den totale frihed til også at komme ud til de mindre kendte vandfald der ligge inde i eksempelvis noget højland eller dybt inde i bunden af en fjord. Her bestemmer man selv farten og ruten og kan på den måde finde lige netop den rute-pakke der passer bedst til de ønsker man har til oplevelserne på en rejse til Island.

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Godafoss

Gullfoss

Godafoss betyder gudernes vandfald på islandsk – og det er ganske enkelt også et gudesmukt vandfald.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.