Vælg en side

Hengifoss vandfaldet

HØJE OG SLANKE HENGIFOSS

Hengifoss vandfaldet er det næsthøjeste vandfald i Island. Et storslået vandfald mange desværre overser at besøge. Det skal man ikke snyde sig selv for! Hele 128 meter faldet dette smukke vandfald ved Østfjordene i Island. Her flyder vandløbet Hengifossá fredfyldt i højlandet indtil det møder den skarpe kant der indikerer at højland så småt er på vej til at blive lavland. Den høje klippevæg af rødligt ler og sort basalt sætter en brat stopper for det rolige vandløb, som dermed kun har én vej – og det er at følge tyngdekraten ladret ned i slugten der gennem mange år her er dannet.

På vandets vej ned mod den meget lange og smalle sø, Lagarfljót dannes der andre mindre vandfald. Det mest spektakulære bosnuvandfald er Litlanesfoss med de smukt formede basaltklipper på begge sider af vandfaldet. Når vandet til sidst flyder ud i den 25 km lange og 53 km² Lagarfljót, har det direkte vandforbindelse helt op til den nordligste del af Østfjordene hvor søen her er blevet til elven Jökulsá a Brú. Vandet i både søen og senere elven er stærkt farvet af sand og mudder, hvilket gør det til et ret specielt syn. Ifølge den rige islandske folklore lever der et monster i søen, kaldet “The Lagarfljót Worm” – som vi dog her hos ISLANDSREJSER stadig har til gode at se wink.

En skøn lille hike op til Hengifoss vandfaldet

Afstanden til Hengifoss fra den største by ved Østfjordene, Egilsstadir, er 35 km. Når man vil besøge det smukke vandfald parkerer man således på en fint indrettet parkeringsplads ifm. vandfaldet. Herfra kan man nyde en skøn lille vandretur op til selve Hengifoss. Jo højere man kommer op ad den ca. 2 km lange grusbelagte sti, jo flottere udsigt er der over dalen og søen. Belønningen for den ikke særligt vanskelige vandretur er til sidst det smukke syn af det meget høje og slanke vandfald.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Hengifoss, Island

Lad dig inspirere

FLERE VANDFALD PÅ VEJEN...

Der er flere vandfald på vandreturen til selve Hengifoss. Her er det smukke Litlanesfoss med flotte basaltklipper til begge sider.

SKØN HIKE TIL VANDFALDET

For hvert skridt der tages på den ca. 2 km lange og ikke vanskelige vandretur til Hengifoss, bliver udsigten over dalen og søen kun smukkere.

STÅRSLÅET NATUR

Det er et smukt scenarie der venter oppe ved selve vandfaldet. Her kan man følge vandløbet hele vejen ned til søen i bunden.

UDSIGT TIL SØUHYRE (MÅSKE)

Søen Lagarfljót er ifølge den islandske folklore hjemsted for et søuhyre der gemmer sig i den meget lange og smalle sø.

Hengifoss vandfaldet ved Østfjordene

Hengifoss vandfaldet ligger i det smukke Øst Island, tæt ved Østfjordene. Hele dette område er fredfyldt og byder på mange smukke naturoplevelser. Selve kyststrækningen i sig selv er smuk – hele vejen på det lange stræk fra storslåede Vestrahorn og til Borgarfjördur Ystri med søpapegøjekolonien mod nordøst. Er man på en kør-selv ferie kan man sagtens på et par dage til at gå i dette smukke område der veksler mellem spændende højland og forrevne kyster.

Rensdyr og geotermiske bade

Østfjordene er det eneste sted i Island hvor man kan være heldig at se rensdyr. Specielt på de store højlandssletter. Her kan man køre ad vej 910 ikke så langt fra Hengifoss. Her møder man, når man kommer i højderne, en stor slette hvor der er gode muligheder for at se rejsdyr. Heroppe finder man også en lille café med et par skønne geotermiske bade.
Et andet og stort geotermisk bad ved Østfjordene finder man i øvrigt ved Vök Baths ifm. søen Uridavatn ikke langt fra Egilsstadir.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Hengifoss

Hengifoss

Meget højt vandfald med skøn lille hike. Ligger ved Østfjordene.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.