Vælg en side

HRAUNFOSSAR VANDFALDET

EGENARTEDE HRAUNFOSSAR

Hraunfossar i det vestlige Island er en spktakulær klippeside af vandfald der smukt løber ned mellem buske og mos der vokser på lavaen. Med hele 900 meters bredde oplever man dette flotte scenarie. Vandet flyder ud fra lavafeltet Hallmundarhraun, der stammer fra et vulkanudbrud fra en af vulkanerne der ligger undr Langjökull-gletsjeren. Når vandet i vandfaldet har passeret lavasiderne strømmer det ned i elven Hvítá. Hraun betyder lava på islandsk og fossar betyder vandfald – så heraf navnet Hraunfossar.Vandfaldet ligger ikke langt fra Húsafell og Reykholt – og ikke langt herfra finder man også lavagrotten Vidgelmir der i den grad også er et besøg værd.

Barnafossar med dramisk historie

En smule længere oppe ad strømmen ligge den lille vandfald der har fået navnet Barnafossar. Ifølge den rige islanske folklore færtæller historien at der her druknede to drenge. Drengene skulle være alene hjemme mens forældrene var i kirke. Men de kedede sig og besluttede sig for at følge efter forældrene. Da de kom til vandløbet og vandfaldet ville de krydst en naturstensbro. Her svimlede det for deres øjne og de fald i vandet og druknede. Da moderen opdagede den tragiske hændelse, satte hun en trylleformular på broen der lød, at ingen ville krydse broen uden selv at drukne. Kort efter forsvandt broen i et jordskælv.

 Fotos: ISLANDSREJSER ©

Hraunfossar, Island

Lad dig inspirere

ET ANDERLEDES VANDFALD

Særsynet ved Hraunfossar er, at vandet her strømmer ned over de brede klipper mellem buske mos og anden bevoksning.

FOLKLOREN FORTÆLLER...

I forbindelse med Hraunfossar finder man Barnafoss tæt ved. Det siges at den har fået navnet efter to drenge der druknede her, for at følge forældrene der havde forladt hjemmet for at gå i kirke.

GLETSJEREN OK

Tæt ved finder man gletsjeren Ok - der dog for nyligt har mistet betegnelsen gletsjer da afsmeltning har reduceret den til under gletsjer-prædikat.

FRODIGE BORGARNES OG HRAUNFOSSAR

Hraunfossar ligge i det frodige Borgarnesområde i det vestlige Island. Her finder man mange bondegårde med deres karakteristiske røde tage. Gårdene ligger idyllisk her i lavlandet, grænsende op til de høje bjerge der også findes i området. På afgrøderne dyrkes der typisk foder til de islandske heste. Har man landbrugsinteresse anbefaler vi et besøg til The Agricultural Museum of Iceland.

Geotermisk aktivitet

Området byder flere steder på masser af geotermisk aktivitet. Her vil vi fremhæve den kraftigste geotermiske kilde i Europa, Deildartunguhver, hvor der virkelig gang i kedlerne! Og besøger man denne seværdighed, kan man samtidig tage et skønt geotermisk bad i det lækre spa, Krauma, der ligge ifm. Deildartunguhver.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Hraunfossar

Hraunfossar

Egenartet vandfald på hele 900 m bredde der falder mellem bevoksning på lavasiderne. Løber ud i  Hvitá-elven.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.