Vælg en side

SVARTIFOSS vandfaldet

En lille sort diamant - svartifoss

Svartifoss vandfaldet er langt fra et af de store vandfald i Island, men det er alligevel en lille perle man bare skal se! Det helt specielle her er, at selve det hvide brusende vandfalde er rammet ind med stor kontrast til de smukke sorte basaltklipper. Deraf navnet Svartifoss der på islandsk betyder “sort vandfald”. Her falder vandet ned i en smuk lille oase på sin ved ad vandløbet Stórilækur.

De smukke kantede basaltklipper findes i øvrigt mange steder i Island (dog sjælden så sorte som her). Ikke mindst steder som Studlagil og Reynisfjara byder på storslåede syn af de smukke klipper. Basaltsøjler og klipper har givet inspiration til mange arkitekter i Island – ikke mindst Hallgrimskirken i Reykjavik.

Svartifoss vandfaldet ligger i Vatnajökull Nationalpark og nærmere bestem i den del der hedder Skaftafell. Her er det smukke vandfald det mest populære seværdighed i området. Skaftafell og Svartifoss ligge ca. 4½ timers kørsel fra Reykjavik.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Svartifoss, Island

Lad dig inspirere

EN LILLE SMUK OASE

Efter en spændende og ikke særligt strabadserende hikingtur dukker Svartifoss-vandfaldet op som en lille oase - smukt rammet ind af sorte basaltsøjler.

SORTE BASALTSØJLER

Når man kommer tæt på ser man tydeligt de mange smukt formede sorte basaltsøjler, der giver den flotte kontrast til det hvide brusende vandfald.

STORSLÅET UDSIGT

Jo højer man kommer op på vej til Svartifoss, jo flottere udsigt har man over den islandske sydkyst. Storslået!

KONTRASTER I LANDSKABET

På en hike til Svartifoss ser man de høje sne-og isklædte tinder der grænser op til Vatnajökull-gletsjeren - der i øvrigt er på størrelse med Sjælland.

svartifoss fandfaldet ved storslåede Skaftafell

Når man kommer til Skaftafell for at besøge Svartifoss vandfaldet skal man på en skøn mindre hike for at komme op til selve vandfaldet. Turen tager en god halv time eller lidt mere, hvis man tager sig tid til at nyde den smukke udsigt. Herfra kan man nemlig se langt og nyde det smukke syn af den islandske sydkyst. Undervejs ser man et par mindre vandfald fra det samme vandløb der fodrer Svartifoss. Der kan også vælges andre og længere vandreruter der byder på fantastisk uberørt natur.

Mange kombinerer turen til Svartifoss og Skaftafell med en spændende guidet gletsjervandring på gletsjeren Vatnajökull – nærmere bestemt ved den gletsjertunge der netop hedder Skaftafellsjökull. I øvrigt ligger Svartifoss kun ca. 45 min. fra den berømte gletsjerlagune Jökulsárlón og den smukke sorte strand, Diamond Beach med de funklene iskrystaller.

Bliv klogere på mange flere af Islands vandfald her.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Svartifoss

Svartifoss

En lille oase af et vandfald ved Skaftafell. Smuk kontrast mellem de hvide vandfald og de sorte basaltsøjleklipper.

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.