Vælg en side

Skógafoss vandfaldet

Skógafoss - et af Islands smukkeste vandfald

I det sydlige Island kan du komme helt tæt på ét af Islands smukkeste vandfald – Skógafoss. For foden af grønne bjerge, bakker og dale ligger en lille bygd, Skógar, som også huser vandfaldet af samme navn. Skógafoss-vandfaldet ligger syd for gletscherne Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull, som afvandes gennem Skógar-elven.

Du kan betragte det 60 meter høje vandfald fra landjorden, hvor det flade terræn indbyder til at komme helt tæt på vandmasserne. Husk regntøj, hvis du vil helt tæt på – der er garanti for at blive gennemblødt. Du kan også tage trappen med de mere end 500 trin op og nyde udsigten til vandfaldet og havet fra toppen.

Skógafoss falder ud over klipperne, som samtidig er Islands gamle kystlinje. Med tiden har kystlinjen trukket sig længere ud mod havet, hvilket tydeligt kan ses nu, hvor havklipperne tårner op godt 5 km inde i landet. Vandfaldet virker i dag som en smuk markering af det islandske højland og kystnære lavland.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Skógafoss, Island

Lad dig inspirere

EN FRISK TUR PÅ OVER 500 TRAPPETRIN

Er du frisk på lidt sund motion - med en skøn belønning til sidst?
Så tag turen til toppen ad de mere end 500 trappetrin der fører til nogle fine reposer med udsigt over bl.a. toppen af Skógafoss.

SKÓGAFOSS SET FRA OVEN

Det fantastiske syn af Skógafoss, der i et væk kaster uendelige kaskader af vand ned i elven nedenfor på lavlandssletten.

UDSIGT OVER SLETTEN OG SYDKYSTEN

Smuk udsigt over sydkysten og Skógar-elven, der utrætteligt fører vandmasserne videre ned til udløbet ved sydkysten.

FLERE VANDFALD OVENFOR SKÓGAFOSS

Hvis du har taget turen ad de mere end 500 trin til toppen af vandfaldet, anbefaler vi en skøn vandretur lands elven. Her er der flere mindre og smukke vandfald på elvens vej til det mægtige Skógafoss.

Besøg skovens vandfald med regnbuegaranti

Hvis du er så heldig at besøge Skógafoss på en solskinsdag, så kan du næsten være sikker på, at der en og måske endda to smukke regnbuer over vandfaldet. Fra Skógafoss – som betyder skovens vandfald – kaster vandmasserne sig direkte ud over klippevæggen, hvilket skaber en stor sky af vandstøv, der med lysets refleksioner resulterer i de fineste regnbuer. Et mere billedskønt og ikonisk vandfald skal man lede længe efter. 

Du kan læse mere om flere af Islands mest populære vandfald her.

Island er spækket med smukke naturoplevelser – og vandfaldene er ingen undtagelse. I bil tager turen til Skógafoss fra Reykjavik omkring 2 timer. Har du mod på mere, kan du fra Skógafoss fortsætte af den populære 23 km lange vandrerute, Fimmvörduhals , som går langs floden Skógar og mellem de to gletsjere Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull helt hen til Thorsmörk.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Skógafoss

Skógafoss

Imponerende 60 meters vandfald ved stenet kløft langs den tidligere kystlinje med udsigtsplatform.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.