Vælg en side

Seljalandsfoss Vandfaldet

Kom en tur bag kulisserne

Har du nogensinde set et vandfald fra bagsiden? Det har du mulighed for, når du besøger Seljalandsfoss-vandfaldet om sommeren. Det mest karakteristiske ved dette vandfald er netop, at der i går en sti rundt om vandet, som tillader besøgende et sjældent kig ind bag med vandmasserne.

Klipperne, der udgør bagtæppet til Seljalandsfoss, danner en dyb grotte bag vandet, hvor der er plads til, at man kan gå på stien i sommermånederne. Stien er mudret og glat, så vær forberedt på det, når du tager turen bag kulisserne – selvom udsynet ikke skuffer! På en solrig dag kan du tilmed være heldig at få glimt af smukke regnbuer i vandstøvet fra vandfaldet.

Vandet fra Seljalandsfoss springer ikke mindre end 65 meter ned fra klippen og lander i floden, hvorfra det løber ud i havet. Det flade terræn foran vandfaldet indbyder til at komme helt tæt på. Vil du tæt på flere vandfald? Læs og de mest populære vandfald i Island her.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

 

Seljalandsfoss, Island

Lad dig inspirere

GÅ BAGOM VANDFALDET

Som noget helt specielt kan man her gå bagom vandfaldet og opleve et vandfald "indefra". Her er dannet en fin sti som man nemt kan følge hele vejen bagom vandsøjlen. Hvis vindretningen er mod stien kan man blive lidt våd hvis vinden er kraftig nok. Det kan således vurderes om lidt regntøj skal i brug 😉

SELJALANDSÅEN

Seljalandsfoss får sit vand fra gletsjeren Eyjafjallajökull. På åens vej til havet dannes således dette smukke vandfald hvor højlandet bliver til en lavlandsslette. Hvis man kigger efter kan man spotte en del ørreder og røding i vandløbet med det renest tænkelige vand.

SMUKKE OMGIVELSER

Området omkring Seljalandsfoss byder på smuk og frodig natur og andre mindre vandfald der finder vej nedad bjergsiderne. En lille vandretur i området kan derfor i høj grad anbefales.

STORE KONTRASTER

Vandfaldene i Island er ofte hvor højland bliver til lavland så en naturlig højdeforskel således danner muligheden for et vandfald. Ved Sejlalandsfoss ser man den enorme lavlandsslette ud mod havet ved sydkysten med de sorte sandstrande.

Besøg Seljalandsfoss og andre vandfald i det sydlige Island

Seljalandsfoss-vandfaldet, der er beliggende på Islands sydkyst, er en del af Seljalandsá-floden, der udspringer fra og afvander gletsjeren Eyjafjallajökull. Under Eyjafjallajökull ligger den vulkan, der i 2010 med et udbrud satte en stopper for al flytrafik over Island i en periode. 

Er du vild med vandring, så kan vi varmt anbefale netop at se nærmere på vandreturen, der går mellem gletsjerne Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull til Thorsmörk og ender på toppen af Fimmvörduhals-vulkanen. Ruten er en af de mest populære vandreruter i Island. Læs mere om turen her. 

Seljalandsfoss ligger blandt andet tæt på vandfaldet Skógafoss, hvor vandmasserne på samme måde kaster sig ud over klippevæggen. Før i tiden landede vandet i havet, da klipperne udgjorde kystlinjen. I dag er kysten trukket flere kilometer ud mod havet, hvilket skaber lavlandet, som gør det muligt at komme helt tæt på vandfaldene.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Seljalandsfoss

Seljalandsfoss

Besøgende kan gå ind bag dette 60 meter høje vandfald, der får sit vand fra en vulkansk gletsjer.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.