Vælg en side

Glymur vandfaldet

Oplev Islands næsthøjeste vandfald

I Botnsdalur-dalen løber Hvalfjordur (Hvalfjorden) – og det er netop her, dybt inde i kløften, at du vil møde Glymur. Vandfaldet, Glymur, falder med ikke mindre end 198 meter ned over klippesiderne og ender i Hvalfjordur. På vejen ned trækker vandet et grønt spor af mos og græs efter sig, som kun gør synet endnu smukkere.

Glymur er et særligt sted, da det ikke kan ses gennem en bilrude eller fra en klassisk udsigtspost. Vil du opleve den storslåede natur i sin reneste form, så venter en udfordrende vandretur gennem dalen for at nå Glymur. Hvalfjordur og Glymur ligger i vestisland og selve vandreturen til vandfaldet starter en times kørsel fra Reykjavik.

Du kan læse mere om Islands mest populære vandfald her!

Glymur, Island

Lad dig inspirere

EN SPÆNDENDE HIKE

Der venter storslået natur på din hike til det meget høje vandfald.

VÆR KLAR TIL LIDT UDFORDRINGER

På vejen til Glymur skal du passere vandløbet. Gode vandrestøvler og lidt mod anbefales 😉

BJERGTAGENDE UDSIGT

Jo tættere på, og jo højere du hiker, jo større er belønningen. Her ser man hvordan faldet deler sig i to, inden vandmasserne samles i vandkøbet nedenfor.

En smuk, udfordrende vandretur til Glymur

Island byder på utallige muligheder for vandreture i den bjergtagende natur, og det er netop, hvad du skal ud på for at nyde udsigten til Glymur. Glymur kan ikke ses fra vejen, så det er på med vandrestøvlerne, hvis du vil opleve et af Islands højeste vandfald og dets omgivende natur på nært hold. 

 

På med vandrestøvlerne!

Vandreruten starter ved bunden af Hvalfjordur-fjorden, hvorfra en tur på omkring 3-4 timer venter dig. Vandreturen byder på flade gåstier såvel som stejle klatrepassager på kanten af den dybe flodkløft. Den stejle sti kaldes Leggjabrjótur, som betyder “benbrud”. Kort før stigningen for alvor tager fat passeres en lille grotte og herefter skal floden krydses. 

Du skal forvente at blive udfordret på balancen og højdeskrækken, hvis du har lidt af det, men undervejs bliver du belønnet med et imponerende landskab af kløfter, birkeskov, lavafelter og selve vandfaldet, ikke mindst. Fra toppen af vandre- og klatreruten kan du nyde Glymur fra sin bedste vinkel.

Er du en sand outdoorentusiast, der elsker at opleve naturen aktivt med et par vandrestøvler på, så er dette islandske vandfald med garanti et besøg værd. 

OBS! Vandreturen er ikke egnet for dårligt gående, kørestolsbrugere og børn under 10 år. 

Hvad skal du huske?

  • Vandrestøvler/-sko med god støtte
  • Praktisk tøj til vejret
  • Vandflaske, der kan fyldes undervejs
  • Snacks til den lille sult
  • Kamera!

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Glymur

Glymur

Dette vandfald, som nås via en stenet vandresti, falder ned i en kløft og er det næsthøjeste i Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.