Glymur vandfaldet

Oplev Islands næsthøjeste vandfald

I Botnsdalur-dalen løber Hvalfjordur (Hvalfjorden) – og det er netop her, dybt inde i kløften, at du vil møde Glymur. Vandfaldet, Glymur, falder med ikke mindre end 198 meter ned over klippesiderne og ender i Hvalfjordur. På vejen ned trækker vandet et grønt spor af mos og græs efter sig, som kun gør synet endnu smukkere.   

Glymur er et særligt sted, da det ikke kan ses gennem en bilrude eller fra en klassisk udsigtspost. Vil du opleve den storslåede natur i sin reneste form, så venter en udfordrende vandretur gennem dalen for at nå Glymur. Hvalfjordur og Glymur ligger i vestisland og selve vandreturen til vandfaldet starter en times kørsel fra Reykjavik.  

Du kan læse mere om Islands mest populære vandfald her!

Glymur, Island

Lad dig inspirere

EN SPÆNDENDE HIKE

Der venter storslået natur på din hike til det meget høje vandfald.

VÆR KLAR TIL LIDT UDFORDRINGER

På vejen til Glymur skal du passere vandløbet. Gode vandrestøvler og lidt mod anbefales 😉

BJERGTAGENDE UDSIGT

Jo tættere på, og jo højere du hiker, jo større er belønningen. Her ser man hvordan faldet deler sig i to, inden vandmasserne samles i vandkøbet nedenfor.

En smuk, udfordrende vandretur til Glymur

Island byder på utallige muligheder for vandreture i den bjergtagende natur, og det er netop, hvad du skal ud på for at nyde udsigten til Glymur. Glymur kan ikke ses fra vejen, så det er på med vandrestøvlerne, hvis du vil opleve et af Islands højeste vandfald og dets omgivende natur på nært hold. 

 

På med vandrestøvlerne!

Vandreruten starter ved bunden af Hvalfjordur-fjorden, hvorfra en tur på omkring 3-4 timer venter dig. Vandreturen byder på flade gåstier såvel som stejle klatrepassager på kanten af den dybe flodkløft. Den stejle sti kaldes Leggjabrjótur, som betyder “benbrud”. Kort før stigningen for alvor tager fat passeres en lille grotte og herefter skal floden krydses. 

Du skal forvente at blive udfordret på balancen og højdeskrækken, hvis du har lidt af det, men undervejs bliver du belønnet med et imponerende landskab af kløfter, birkeskov, lavafelter og selve vandfaldet, ikke mindst. Fra toppen af vandre- og klatreruten kan du nyde Glymur fra sin bedste vinkel.

Er du en sand outdoorentusiast, der elsker at opleve naturen aktivt med et par vandrestøvler på, så er dette islandske vandfald med garanti et besøg værd. 

OBS! Vandreturen er ikke egnet for dårligt gående, kørestolsbrugere og børn under 10 år. 

Hvad skal du huske?

  • Vandrestøvler/-sko med god støtte
  • Praktisk tøj til vejret
  • Vandflaske, der kan fyldes undervejs
  • Snacks til den lille sult
  • Kamera!

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Ida Lund - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER
Det er oftest Mette, Jannie eller Ida der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

Hvor finder du Glymur

Glymur

Dette vandfald, som nås via en stenet vandresti, falder ned i en kløft og er det næsthøjeste i Island.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

Hos Islandsrejser.dk arbejder vi med mantraet – “dit eventyr er vores passion” – og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. Uanset om du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil slappe af i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på en snescooter – så kan vi sammensætte den tur, der kan imødekomme drømmene for jeres rejse til Island.

Land Cruiser på kør-selv ferie i Island med ISLANDSREJSERKør-selv ferie er vores speciale – og herunder kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter på bilferien. Dagsture er perfekte hvis du er på et hotelophold med Reykjavik som base. Tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.