Vælg en side

Dynjandi vandfaldet

Vestfjordenes skjulte perle, Dynjandi

I de fjerne Vestfjorde i Island finder du Dynjandi-vandfaldet, der ligger i bunden af Arnarfjordur, nærmere bestemt i Borgarfjordur-bugten. Arnarfjordur er en af de mest spektakulære bugter i Vestfjordene, som bjergtager sine besøgende med grønne, stejle bjergsider, dybe kløfter og smukke vandfald.

Dynjandi-vandfaldet er det største og mest besøgte i Vestfjordene og falder med 100 meter ned over den bare fjeldside, hvilket også er grunden til, at Dynjandi ligeledes kendes som Fjallfoss. Dynjandi betyder “tordnende” på dansk, hvilket er meget sigende for det imponerende vandfald, der på mange måder minder om et blafrende brudeslør, når det slår sig ud. Mange betegner ikke uden grund Dynjandi for det smukkeste vandfald i Island – og det kor melder vi os i her hos ISLANDSREJSER.

Dynjandi har siden 1981 været beskyttet som et nationalt monument, der sikrer at der bliver taget hensyn til og ekstra hånd om naturen omkring vandfaldet.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Dynjandi, Island

Lad dig inspirere

FLERE FALD PÅ VEJEN

Man møder flere smukke vandfald på den skønne vandretur op til selve hovedfaldet, Dynjandi. Her kan man flere steder fylde sin vandflaske med det velsmagende og renest tænkelige vand.

KOM HELT TÆT PÅ

Man kan komme helt tæt på det smukke brede fald ved foden af Dynjandi. Nyd den evigt brusende og beroligende lyd af de konstante vandmasser.

UDSIGT TIL FJORDEN

Smuk udsigt over Arnarfjordur, den smukke fjord hvor vandmasserne fra Dynjandi ender i havet.

DYNJANDI SET PÅ AFSTAND

Dynjandi set på afstand når man kører ad vej 60, Vestfjardavegur. Man kan ikke forestille sig hvilket fantastisk syn der møder en når man kommer tæt på det, i vores øjne, smukkeste vandfald i Island.

Oplev Dynjandi vandfaldet tæt på

Parker bilen nær bugten, snør vandreskoene og gør dig klar til en 200 meter opstigning mod vandfaldet. Turen består af en blanding af stenede stier og trapper, som stiger stødt på ruten.  Ruten ikke egnet for kørestolsbrugere eller hvis man er dårligt gående – men det er trod det, en rute der ikke er speciel strabadserende.

Undervejs kommer man forbi en række mindre vandfald – Hæstahjallafoss, Strompgljúfrafoss (Strompur), Göngumannafoss, Hrísvaðsfoss, Kvíslarfoss, Hundafoss, Bæjarfoss (Sjóarfoss) – som giver mulighed for en naturlig vandpause og et hvil. Alle vandfaldene er med til at gøre helhedsindtrykket og den lille vandretur ekstra spektakulær.

På toppen kan du nyde udsigten over fjorden og lytte til den beroligende lyd af Dynjandi, der tumler ned ad bjerget i rækken af vandfald og ender i Arnarfjordur-fjorden.

Dynjandi er en klar anbefaling til dig, der er vil på en bilferie i Island. Vi kan især anbefale vores kør-selv-ferie, hvor bilen giver stor frihed til selv at planlægge ture og udforske Island på egen hånd som par eller med hele familien.

Bliv klogere på flere af Islands populære vandfald her.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Dynjandi

dynjandi waterfall

Isoleret, naturskønt område i Vestfirðir (Vestfjordene) med flere vandfald, klippevandring og udsigtspunkter.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.