Vælg en side

Dettifoss vandfaldet

Dettifoss er stort, større, størst!

Det er ikke uden grund, at Dettifoss er kendetegnet som Europas kraftigste vandfald og Islands største. Er du på jagt efter en storslået naturoplevelse på Island, så er her et vandfald, der giver fuld valuta for pengene.

Vandfaldet er 100 meter bredt og falder 45 meter ned i Jökulsárgljúfur-dalen. Dettifoss udspringer fra den kraftige Jökulsá á Fjöllum-elv, som desuden er Islands næstlængste elv. Jökulsá á Fjöllum afvander Europas største gletsjer, Vatnajökull, og løber 25 km ud til havet.

Dettifoss har en vandgennemstrømning på op mod 500 kubikmeter i sekundet. Så når du nærmer dig det betagende vandfald, kan du tydeligt se støvskyen stige op fra vandmasserne, høre den dybe torden og mærke den buldrende fornemmelse og suset fra giganten. Her får du med andre ord naturen råt for usødet!

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Dettifoss, Island

Lad dig inspirere

ENORME MÆNGDER VAND

Dettifoss bruser med hele 193.000 liter vand i sekundet! Det er derved det kraftigste vandfald i Europa.

NEMMEST FRA ØSTSIDEN

Øst-siden af Dettifoss er nemmest at besøge - og med med masser af reposer. Oplevelsen fra vest-siden er mere udfordrende - men er turen værd (se vores banner).

STORSLÅET ELV-DAL

De voldsomme vandmasser der kommer fra Europas største gletsjer, Vatnajökull, flyder videre i den storslåede elv-dal ad elven Jökulsá á Fjöllum

SMUKT VANDFALD LIGE OM HJØRNET

Hvis man besøger Dettifoss fra øst-siden anbefaler vi at I også oplevet det nærtliggende Selfoss-vandfald med de smukke basalt-klipper. Besøg også Hafragilsfoss lidt længere nordpå (10 min. i bil - knap 3 km).

Kom tæt på Europas kraftigste vandfald

Dettifoss falder ned i Jökulsárgljúfur-dalen, som ligger i den nordlige del af Vatnajökull Nationalpark, som er Islands største. Nationalparken byder på masser af vandreruter, og særligt i området omkring Jökulsárgljúfur er der smukke ruter langs kløften, hvor man passerer dybe grotter og smukke klippeformationer på turen.

Foruden Dettifoss-vandfaldet finder du også to andre imponerende vandfald i Jökulsárgljúfur-dalen. Når du er i området, så er vandfaldene Selfoss og Hafragilsfoss også anbefalelsesværdige.

Selfoss ligger en kort vandretur sydpå fra Dettifoss og er et mindre vandfald med et fald på ca. 10 meter, men med sin bredde på 100 meter er det også et smukt vandfald, som er et besøg værd. Hafragilsfoss ligger nord for Dettifoss og har et fald på ca. 27 meter.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Dettifoss

Hraunfossar

Egenartet vandfald på hele 900 m bredde der falder mellem bevoksning på lavasiderne. Løber ud i  Hvitá-elven.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.