Dettifoss vandfaldet

Dettifoss er stort, større, størst!

Det er ikke uden grund, at Dettifoss er kendetegnet som Europas kraftigste vandfald og Islands største. Er du på jagt efter en storslået naturoplevelse på Island, så er her et vandfald, der giver fuld valuta for pengene.

Vandfaldet er 100 meter bredt og falder 45 meter ned i Jökulsárgljúfur-dalen. Dettifoss udspringer fra den kraftige Jökulsá á Fjöllum-elv, som desuden er Islands næstlængste elv. Jökulsá á Fjöllum afvander Europas største gletsjer, Vatnajökull, og løber 25 km ud til havet.

Dettifoss har en vandgennemstrømning på op mod 500 kubikmeter i sekundet. Så når du nærmer dig det betagende vandfald, kan du tydeligt se støvskyen stige op fra vandmasserne, høre den dybe torden og mærke den buldrende fornemmelse og suset fra giganten. Her får du med andre ord naturen råt for usødet!

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Dettifoss, Island

Lad dig inspirere

ENORME MÆNGDER VAND

Dettifoss bruser med hele 193.000 liter vand i sekundet! Det er derved det kraftigste vandfald i Europa.

NEMMEST FRA ØSTSIDEN

Øst-siden af Dettifoss er nemmest at besøge - og med med masser af reposer. Oplevelsen fra vest-siden er mere udfordrende - men er turen værd (se vores banner).

STORSLÅET ELV-DAL

De voldsomme vandmasser der kommer fra Europas største gletsjer, Vatnajökull, flyder videre i den storslåede elv-dal ad elven Jökulsá á Fjöllum

SMUKT VANDFALD LIGE OM HJØRNET

Hvis man besøger Dettifoss fra øst-siden anbefaler vi at I også oplevet det nærtliggende Selfoss-vandfald med de smukke basalt-klipper. Besøg også Hafragilsfoss lidt længere nordpå (10 min. i bil - knap 3 km).

Kom tæt på Europas kraftigste vandfald

Dettifoss falder ned i Jökulsárgljúfur-dalen, som ligger i den nordlige del af Vatnajökull Nationalpark, som er Islands største. Nationalparken byder på masser af vandreruter, og særligt i området omkring Jökulsárgljúfur er der smukke ruter langs kløften, hvor man passerer dybe grotter og smukke klippeformationer på turen.

Foruden Dettifoss-vandfaldet finder du også to andre imponerende vandfald i Jökulsárgljúfur-dalen. Hvis du allerede er på kanterne eller planlægger flere ture dertil med bil, så er vandfaldene Selfoss og Hafragilsfoss også anbefalelsesværdige.

Selfoss ligger sydpå fra Dettifoss og er et mindre vandfald med et fald på ca. 10 meter – men med sin bredde på 100 meter er her også et smukt vandfald, som er et besøg værd. Hafragilsfoss ligger nord for Dettifoss og har et fald på ca. 27 meter.

Du kan læse mere om flere af Islands mest populære vandfald her!

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Jannie Hedegaard - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Ida Lund - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER
Det er oftest Mette, Jannie eller Ida der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

Hvor finder du Dettifoss

Hraunfossar

Egenartet vandfald på hele 900 m bredde der falder mellem bevoksning på lavasiderne. Løber ud i  Hvitá-elven.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

Hos Islandsrejser.dk arbejder vi med mantraet – “dit eventyr er vores passion” – og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. Uanset om du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på en snescooter – så kan vi sammensætte den tur, der kan imødekomme drømmene for jeres rejse til Island.

Land Cruiser på kør-selv ferie i Island med ISLANDSREJSERKør-selv ferie er vores speciale – og herunder kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter på bilferien. Dagsture er perfekte hvis du er på et hotelophold med Reykjavik som base. Tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.