Vælg en side

Gullfoss vandfaldet

Brusende, buldrende gullfoss

Brusende, buldrende og blændende smukt! Det er hvad der rammer dig, når du står på kanten af det majestætiske vandfald Gullfoss. 2 timers kørsel fra hovedstaden Reykjavik i det sydvestlige Island finder du Gullfoss, som er et af Islands mest ikoniske vandfald.

Med sine tusindvis af tons iskoldt vand styrtende ned over det brede dobbelt-fald er Gullfoss et yndet besøgssted for turister året rundt. Gullfoss falder i alt 33 meter ned over to trin og ender i Hvítá-elven. Nedenfor Gullfoss løber floden Hvítá i en 3 km lang og 70 m dyb dal. Vandet i Hvítá kommer fra gletsjeren Langjökull.

Uanset om du besøger Gullfoss på en dagstur fra Reykjavik eller du er på kør-selv-ferie i Island, så er oplevelsen én, du bør have på to do-listen. Vandfaldet er nemt at komme til og parkere ved – og har du lyst til at udforske det nærmere, kan du bevæge dig fra den første udsigtspost mod den næste, der fører dig tættere på de brusende vandmængder. Udsigten er fantastisk fra begge poster.

Fotos: ISLANDSREJSER ©

Gullfoss, Island

Lad dig inspirere

PLADS TIL ALLE

Ved Gullfoss er der masser af fine udsigtsplatforme og reposer så alle kan få en god udsigt til vandfaldet. Der er ligeledes rigtig fine afgangsforhold fra parkeringspladserne. Ved den ene parkeringsplads er der god café og mulighed for at spise.

FALD I TO NIVEAUER

Gullfoss har et fald i to niveauer, inden de endeløse vandmasser føres videre med den 40 km lange Hvítá-elv. Elven byder i øvrigt på spændende river rafting.

KOM TÆT PÅ

Man kan næsten have følelsen af at stå ude i faldet hvis man bevæger sig ned til det naturlige repos ved det brusende vandfald.

SMUKT I VINTERDRAGT

Gullfoss er også et smukt syn når vandfaldet er klædt i hvid vinterdragt. Her kan det til tider fryse til is i overfladen, mens de store vandmasser passerer under isen.

Gullfoss - en del af Den gyldne cirkel

Som turist på Island har du med garanti læst om, hørt om og måske endda besøgt Den Gyldne Cirkel. Den Gyldne Cirkel er en fælles betegnelse for 3 kendte seværdigheder, der kan opleves i en overskuelig afstand fra Reykjavik. Gullfoss – Geysir – Thingvellir.

Det er ikke uden grund, at de 3 seværdigheder kendetegnes som ikoniske. I Den Gyldne Cirkel får du mulighed for at opleve en fantastisk kombination af det, mange forbinder med Island – nemlig fantastisk natur. Gullfoss-vandfaldet, de geotermiske områder med aktive gejsere i Geysir og Thingvellir hvor de tektoniske plader mellem Europa og Amerika skilles.

Besøg landet med de smukkeste vandfald

Island er kendt for sine mange vandfald, som er en fantastisk måde at opleve den rå og uforstyrrede natur helt tæt på. Island flytter hvert år enorme mængder vand, som kommer fra smeltende gletsjere, sne og regn – og det er netop det, de mange brusende vandfald er bevis på.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk

 

Hvor finder du Gullfoss

Gullfoss

Ikonisk vandfald kendt for sit fald i flere niveauer ved et sving på 90 grader ved floden Hvitá.

Kilde: Google Maps

Bliv inspireret & oplev det bedste af Island

KØR-SELV FERIE I ISLAND - vi er eksperterne

Hos ISLANDSREJSER arbejder vi med et slogan som falder os helt naturligt at bruge  - “dit eventyr er vores passion” - og netop det går igen i alt, hvad du kan opleve med os som rejsearrangør. KØR-SELV FERIE / BILFERIE er vores absolutte speciale - her har vi mere end 12 års erfaring. Hvis du for alvor vil opleve Island er der ingen tvivl om at en kør-selv ferie er den absolut bedste måde at opleve Island på. Her kan man komme rundt i alle hjørner på den rute man ønsker vi skal booke for jer. Er du eller I i tvivl om ruten og mulighederne, kommer vi med vores mangeårige erfaring med råd om den helt rigtige sammensætning. Der kan også hentes masser af inspiration på vores GRATIS REJSEFOREDRAG OM ISLAND.

GRUPPEREJSER - tryghed, passion og erfaring

Du kan læse mere om vores GRUPPEREJSER, hvor det er tilladt at læne sig tilbage og nyde det smukke land i hænderne på vores dygtige guide. Vi har i mange år haft vores egen populære  og vel sammensatte grupperejse, Vidunderlige Island. Her er man i trygge hænder hos de bedste - med dansktalende guide, selvfølgelig.

Rideture og rideferie på islandske heste - aktiviteter i Island med ISLANDSREJSERAKTIVITETER OG DAGTURE - noget for alle!

Og uanset om familien eller du og din rejsemakker nyder en vandretur i bjergtagende omgivelser, vil have pulsen ned i Blue Lagoon eller sætter pris på, at der er fart over feltet på eksempelvis en snescooter - så kan vi hjælpe med at sammensætte de AKTIVITETER, der kan imødekomme jeres drømme for en rejse til Island. På kør-selv ferien kan vi booke alle jeres aktiviteter og hjælpe med den optimale sammensætning.

↓↓ HERUNDER kan du tage et kig på nogle af mulighederne for aktiviteter og dagsture der kan kombineres med jeres kør-selv ferie eller i Island - tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du eller I vil høre nærmere.

Nyhedsbrev Island

Hold dig direkte orienteret om spændende nyt fra ISLANDSREJSER og Island.