Vælg en side

Sprengisandur

8 dage / 7 nætter - 7 ridedage

Islandske heste i Island – autentisk!

Islandske heste i Island – det selvsagt det mest autentiske sted af opleve disse prægtige dyr!

Denne tur er indbegrebet af autentisk rideferie og den perfekte ridetur for dem, der ønsker at opleve det øde højland. I 7 dage rider I sammen med en flok løse heste.  Denne tur fører jer gennem et storslået og varieret landskab af grønne marker, bjergskråninger, lavamarker og rå bjerge.

Dette er en perfekt tur på islandske heste i Island for erfarne ryttere, der samtidig ønsker at opleve de varierede landskaber det smukke islandske højland har at byde på. 


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik (BSI bus station) til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Dag 1. Nupshestar – Sandá – Hólaskógur

I bliver hentet på BSI busstation i Reykjavik kl. 08:30. Når I ankommer til gården er der kaffe på kanden, og hestene bliver uddelt ud fra jeres individuelle rideerfaring. På dagens ridetur rider I henover markerne og krydser elven Sandá. I besøger også den gamle vikingeby “Stöng” og naturperlen “Gjáin” – her er der bl.a et vandfald, der falder smukt ned over basaltklipperne. I skal overnatte ved Hólaskógur. Rideturen varer ca. 7 timer (ca. 38 km).
Indkvartering: Hólaskógur hytte (i medbragt sovepose).

Dag 2: Højlandet – Hólaskógur

I starter dagen med fælles morgenmad og herefter sadler I hestene op. Turen i dag tager jer ind i højlandet. Undervejs vil I ride langs Thjórsá elven, som er den længste i Island. Hestene overnatter ved Thóristungur, som ligger tæt på Hrauneyafoss vandfaldet, som I skal opleve dagen efter. I bliver kørt tilbage til Hólaskógur hytten. Rideturen varer ca. 5,5 timer (ca. 26 km).
Indkvartering: Hólaskógur hytte (i medbragt sovepose).

Dag 3. Hrauneyjarfoss – Versalir

Fra Thóristungur rider I forbi vandfaldet Hrauneyafoss og videre ind i højlandet. I rider mellem bjergene i den smukke islandske natur og I vil have udsigt til gletsjerne Vatnajökull og Hofsjökull. I skal overnatte ved Versalir, som er starten på Sprengisandur. Stedet er kendt for at være med i en islandsk sang “Á Sprengisandur” (Ridum, ridum…) Rideturen varer ca. 9 timer (ca. 55 km).
Indkvartering: Versalir hytte (i medbragt sovepose).

Dag 4. Højlandsørkenen – Nýidalur

I dag har I den længste ridetur. Turen går gennem højlandet og mellem de to gletsjere Vatnajökull og Hofsjökull. I har også udsigt til det grønne bjerg Arnarfell, som er kendt for at være Islands midte. Nu befinder I jer på Sprengisandur, hvor I rider langs de gamle veje, som man har brugt i mange årtier, når man skulle op gennem landet til hest. Rideturen varer ca. 9 timer (ca. 60 km).
Indkvartering: Nýidalur bjerghytte (i medbragt sovepose).

Dag 5. Sprengisandur – Laugafell 

Efter morgenmaden fortsætter turen henover det sorte sand og med gletsjerne bag jer, kan I nyde det fantastiske landskab. I skal overnatte ved Laugafell hytten, hvor I også har mulighed for at bade i en varm kilde. Rideturen varer ca. 8 timer (ca. 45 km).
Indkvartering: Laugafell bjerghytte (i medbragt sovepose).

Dag 6. Thórljótsstaðir – Skagafjördur

Vi fortsætter videre nordpå og hele vejen til Skagafjördur. Turen går gennem flere dale og vi slutter af ved Thorljótsstadir, hvor vi skal overnatte i et gammelt bondehus. Rideturen varer ca. 6 timer (ca. 30 km).
Indkvartering: Thórljótsstaðir bjerghytte (i medbragt sovepose).

Dag 7. Jökulsá – Steinsstadir

I dag er vi kommet til den sidste ridedag og stier vi rider af vil være tæt på gletsjerelven Jökulsá. Vi slutter vores rideferie af ved Stainsstadir, hvor vi skal spise og hygge os sammen efter nogle fantastiske dage på hesteryg gennem højlandet.
Rideturen varer ca. 7 timer (ca. 35 km).
Indkvartering: Steinsstadir bjerghytte (i medbragt sovepose).

Dag 8. Tilbage til Reykjavik

Efter morgenmad kl. 8 og farvel – går turen tilbage til Reykjavik, hvor ankomst vil være ca. kl. 13.

Tager man på turen fra nord til syd, er ruten selvfølgelig modsat, og opsamling i Reykjavik på dag 1 er kl. 13:00.

 

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

 • Bjerghytter

Man medbringer selv en sovepose.

 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

Rideferie på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
: 2024
13. – 20. juli (syd til nord)
22. – 28. juli (nord til syd)

Varighed: 8 dage/7 nætter (7 hele ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Bjerghytter (i egen sovepose)

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra BSI stationen i Reykjavik

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: Kr. 26.990,-

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk