Vælg en side

Kjölur-turen

8 dage / 7 nætter - 6 ridedage

Rideture på Island i højlandet

Rideture på Island i højlandet ved Kjölur mellem gletsjere! Oplev de smukke landskaber på den gamle rute mellem nord og syd i hjertet af Island.

Rideture på Island gennem hjertet af Island

Tag med en tur tilbage i tiden og rid langs den gamle Kjölur-sti, akkurat som islændingene gjorde gennem århundrederne, når de rejste til det årlige sommerparlament ved Thingvellir, hvor det først gang blev afholdt i år 930. I besøger dette historiske sted der blev Islands første nationalpark i 1930. I besøger også Geysir geotermiske område og det mægtige vandfald, Gullfoss.

Denne rideferie med rideture på Island laves både fra syd til nord og omvendt. I rider i højlandet over sandørkner, tæt på de mægtige gletsjere Langjökull og Hofsjökull. Fredede grønne dale kommer som en overraskelse og oase i dette barske terræn. Hveravellir er et spændende geotermisk område i højlandet, hvor I kan nyde et langt varmt geotermisk bad under midnatssolen.

Hvis du vil opleve så meget som muligt af det uspolerede islandske højland, er denne rideferie et perfekt valg.


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Dag 1. Reykjavik – Myrkholt

Afhentning på BSI Busstation i Reykjavik kl. 18:00. I transporteres til Myrkholt Guesthouse, hvor hestene og personalet venter på jer. Efter en dejlig velkomstmiddag, hvor I lærer hinanden at kende, slapper I af i hinandens selskab så aller er godt forberedt på de skønne rideture på Island i højlandet.

Dag 2. Myrkholt gård – Gullfoss – Fremstaver bjerghytte

Turen starter mod den majestætiske gletscher, Langjökull, og jeres første stop er det smukke Gullfoss-vandfald og det geotermiske område Geysir med den meget aktive gejser, Strokkur der sender en vandsøjle højt til vejrs hver 5-8 minut. Turen i dag fører jer til et bjerg kaldet Bláfell. I overnatter ved Fremstaver bjerghytten – og hestene får hvile for natten.
Ridedistance: ca. 25 km.

Dag 3. Fremstaver – Árbúdir bjerghytte

Jeres rideture på Island og højlandet fortsætter langs skråningerne af Mt. Bláfell. Dette område er kendt som gemmested for forbrydere i gamle dage. I krydser floden Hvitá og nyder udsigten til den gletsjerdannede sø, Hvitárvatn. Natten tilbringer I i Árbudir, beliggende lige ved bredden af ​​elven Svartá.
Ridedistance: ca. 35 km

Dag 4. Árbúdir – Hveravellir geotermisk område – bjerghytte

I rider langs gletsjerelven Fulakvisl gennem store lavamarker i Kjalhraun, hvor I hører den tragiske historie om to brødre, der frøs til døde i oktober 1780 på vej til Skagafjörd med en flok får. Under turen nyder I den smukke udsigt over gletsjeren Langjökull. I fortsætter ind i Thjófadalirs verden, eller “Tyvenes Dal” – en grøn græsdal omgivet af høje bjerge og en sand oase i sandørkenen. Målet i dag er det geotermiske område, Hveravellir, mellem gletsjerne Hofsjökull og Langjökull. Dette område er en unik oplevelse på jeres rideture på Island i højlandet – en sand geotermisk perle hvor den mest berømte forbryder i Island, Fjalla Eyvindur, overlevede i årevis. Ved bjerghytten er der en dejlig varm pool hvor musklerne kan få et fortjent og afslappende bad.
Ridedistance: ca. 50 km.

Dag 5. Hveravellir – Áfangi bjerghytte

Næste dag på jeres rideture på Island fører jer videre mod nord over den smukke elv Seydisá. Hestene løber frit med jer på de bløde stier i dette egenartede højlandsområde. I passerer bjergene Sandkúlufell og Saudafell inden I når dagens destination. Denne rute i Island er historisk, hvor de tidlige bosættere i Island red på nøjagtigt de samme stier som I gør i dag. Der venter en veludstyret hytte for natten, inkl. en dejlig hot tub ved siden af. Hytten er opkaldt efter bakken Áfangafell, og har en fantastisk udsigt over de store gletsjere bag os og mod de høje bjerge i nord foran os. Frem til midten af ​​juli går solen nærmest ikke ned i denne del af landet.
Ridedistance: ca. 35 km.

Dag 6. Áfangi – Vatnsdalur – Hvammur-gården

Turen fortsætter over Audkúluheidi og dalene med gårdene i nord nærmer sig, og jeres heste løber frit over de bløde ridestier i det nordlige højland. Det er dejligt at se den frugtbare dal Vatnsdalur med de frodige marker og vegetation. Når I rider ned til dalen ser I de mange smukke vandfald fra elven Vatnsdalsá. Hestene bliver på Forsæludalur Farm, der er den første gård I når i dette område, når I kommer fra jeres rideture i Island og højlandet. I overnatter på Hvammur Guesthouse. Her er der også en hot tub der byder på dejlig afslapning efter dagens ridt.
Ridedistance: ca. 35 km.

Dag 7. Hvammur – Forsæludalur – Vatnsdalur – Hvammur

De fantastiske ridestier langs bredden af elven ​​Vatnsdalsá indbyder til en god omgang tölt. Vatnsdalur er en af ​​de smukkeste dale i Island og er kendt fra ​​en af ​​de gamle sagaer, Vatnsdælasaga. På jeres tur til Hvammur hører I historier fra Islands heroiske fortid om blodig konflikt, hævn og kærlighed.
Her siger I farvel til de skønne heste og takker dem for de skønne rideture i Island – en rideferie I med garanti ikke glemmer! Hestene får nu hvile på de grønne marker i dalen. Senere fejrer I en vellykket tur med en skøn farvelmiddag, historiefortælling og muntre sange blandt gode hestevenner.
Ridedistance: ca. 20 km.

Dag 8. Hvammur – Reykjavik

Efter morgenmaden siger I farvel til jeres værter og guider. Herfra bliver I kørt tilbage til Reykjavik hvor I ankommer kl. ca. 14:00.

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

Delte værelser i bjerghytter + sidste to nætter på Hvammur-gården i værelser med opredte senge.

 • Medbring egen sovepose
 • Medbring tasker frem for hardcase kufferter
 • Pak let da transportpladsen er begrænset
 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

Rideture på Island - rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
: 2024
19. – 26. juni| 26. juni – 7. juli
5. – 12. juli | 12. – 19. juli
7. – 14. august | 14. – 21. august

Varighed: 8 dage/7 nætter (6 ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: Bjerghytter i delte værelser (i egen sovepose)

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: Kr. 22.360,-
(19. – 26. juni kr. 20.875-)

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk