Vælg en side

Snæfellsnes

8 dage / 7 nætter - 6 ridedage

Island rideferie – Snæfellsnes

Island rideferie og Snæfellsness – så bliver det ikke meget smukkere og autentisk! Snæfellsnes forbindes tit med det magiske og mystiske og på denne tur rider I forbi nogle af Islands smukkeste og mest fantastiske seværdigheder. Her er perfekte stræk til Tölt langs de lyse sandstrande.

Unikke sandstrande, lavamarker og bjerge

Det helt centrale punkt på Snæfellsnes er den smukke juvel, Snæfellsjökull – en gletsjer der tårner sig majestætisk op nær spidsen af halvøen. Der findes næppe en bedre måde at opleve den smukke natur på i dette spændende område, end på hesteryg. Snæfellsjökull, der også er en vulkan, inspirerede Jules Vernes til at skrive romanen “Rejse til jordens indre”. Også mange af de store sagaer er fra netop dette område.

Island i en “nøddeskal”

Halvøen byder på en høj bjergkæde der ligger midt hen over hele halvøen og byder samtidig på et rigt fugleliv og tiltrækker fugleinteresserede fra hele verden. Snæfellsnes kaldes ofte “Island i et nøddeskal” på grund af landskabets mangfoldighed.

Denne rideferie fører jer gennem et landskab med omfattende lavamarker, kratere og aske fra gamle udbrud i Hítardalur. Nyd også de vidt åbne strækninger af lyst sand på Löngufjörur-stranden – et særsyn i Island. Kun tidevandet sætter en grænse for hestenes og jeres frihed.
Island rideferie og Snæfellsnes – så bliver en rideferie i Island ikke meget bedre! 


Se fotos fra turen nederst på siden.

Inkluderet:

 • Bustransport fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur.
 • Under turen tilbydes helpension. Vores menu består af en god stor omgang morgenmad og traditionelle islandske måltider (fisk eller lam). Vegetariske måltider er tilgængelige på anmodning. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenbordet.
 • Regntøj, vandflaske, saddeltaske, ridehjelm

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur. Vi hjælper jer gerne med at booke fly.
 • Transport til Reykjavik fra lufthavnen tur/retur. Vi hjælper gerne med at booke dette.
 • Alkoholiske drikke er ikke inkluderet i prisen på turen (og er vanskelige af skaffe i højlandet). Disse kan evt købes til en fornurtig (tax free) pris i Keflavik lufthavn ved ankomsten – eller medbringes hjemmefra.
 • Individuel rejseforsikring er ikke inkluderet i rejseprisen. Vi opfordrer dig/jer til at tegne en relevant rejseforsikring.
  Vi vejleder/hjælper gerne med en sådan da vi samarbejder med Gouda Rejseforskiring.

Dag 1. Reykjavik – Hraunholt

Afhentning på BSI Busstation i Reykjavik kl. 18:00, hvor bussen kører til Hraunholt-gården, hvor heste og familien på Hraunholt venter på jer. Efter en hyggelig velkomstmiddag, hvor I lærer hinanden at kende er der tid til lidt afslapning inden den for alvor står på Island rideferie og Snæfellsnes.
Overnatning på Hraunholt.

Dag 2. Hraunholt – Kolvidarnes

Efter en dejlig omgang morgenmad introduceres I til hestene og starter herefter turen fra Hraunholt og rider gennem frugtbare landbrugsjorde med lavamarker på begge sider. I krydser elven Haffjardará på vej til Kolvidarnes, hvor jeres tur ender i dag. I overnatter på Hraunholt.
Ridedistance ca. 25 km.

NB: De næste tre dage rider vi på Löngufjörur strand, hvor tidspunkterne afhænger af tidevandet. I nogle tilfælde er I nødt til at starte turen meget tidligt om morgenen eller om eftermiddagen.

Dag 3. Kolvidarnes – Tradir

Efter morgenmaden forenes I igen med hestene og starter jeres strandtur på Löngufjörur, den berømte riderute på Snæfellsnes-halvøen. Oplev den majestætiske Snæfellsjökull-gletsjer foran jer, og hesternes begejstring i dette perfekte rideterræn, der er frigivet ved tidevandet. Island rideferie og Snæfellsnes når det er bedst! I overnatter på Hraunholt.
Ridedistance: ca. 35 km.

Dag 4. Tradir – Kolvidarnes

Der venter endnu en ridedag på den gulligt farvede sandstrand som dagen før. En unik oplevelse med lavamarker og bjerge på den ene side og Atlanterhavet på den anden. Vi forlader hestene på Tradir-gården og overnatter på Hraunholt.
Ridedistance: ca. 35 km

Dag 5: Kolvidarnes – Hausthúsahringur – Kolvidarnes

I tager afsted fra Kolvidarnes og rider ud til endnu en skøn dag på de lange sandstrande med fantastisk udsigt over havet, bjergene og den majestætiske gletsjer og vulkan, Snæfelljökull. Hestene efterlades senere på Kolvidarnes, og I kører tilbage til Hraunholt.
Ridedistance: ca. 18 km.

Dag 6. Kolvidarnes – Hraunholt

Efter morgenmaden tager I alle hestene med jer ind i bjerge og over lavamarkerne på vej tilbage til Hraunholt. I rider gennem frugtbare landbrugsområder og langs gode ridestier over elven Haffjardará og rider gennem et område, der er historisk er kendt som gemmestedet for en af Islands mest berømte forbrydere, Grettir. Overnatning på Hraunholt.
Ridedistance: ca. 25 km.

Dag 7. Hraunholt – Raudaneslaug – Hraunholt

På denne sidste dag vælger I jeres bedste heste og fortsætter med at ride i et fantastisk landskab omgivet af lavamarker, bjerge, elve og søer. I rider til Raudaneslaug, hvor I kan tage et skønt bad i Raudaneslaug gotermiske swimmingpool. I rider derefter den sidste del af jeres skønne Island rideferie og Snæfellsnes-tur, inden I nyder en god afskedsmiddag på Hraunholt.
Ridedistance: ca. 22 km.

Dag 8. Hraunholt – Reykjavik

Så er der transport tilbage til Reykjavik hvor I ankommer til BSI-stationen kl. ca. 11:30.
Indtrykkene fra Island rideferie og Snæfellsnes skal nu fordøjes.

– Der forbeholdes ret til at ændre ruten hvis det er nødvendigt –

 

 

Et hyggeligt stuehus på Snæfellsnes.

 • 2 til 4-delte værelser i opredte senge
 • Knæhøje gummi-ridestøvler anbefales til denne tur
 • Vi anbefaler at være i god til med booking af turen – ikke mindst i forhold til prisen på flybilletter da der er meget at spare her ved en tidlig booking eller (uforpligtende) reservation af disse. En reservation fastfryser prisen til den dagsaktuelle pris.

Desinficering/reengøring af rideudstyr
Rideredskaber (ridebukser, jakker osv.) skal vaskes (ved 40 ° C) eller tørrenses. Genstande, som ikke kan vaskes eller tørrenses (ridestøvler, ridehjælm), skal rengøres og desinficeres mindst fem dage inden jers ankomst til Island. Den islandske veterinærmyndighed anbefaler at bruge Virkon S til desinfektion. Brugte ridehandsker, piske, sadler, hovedtøj, skaft og andet brugt læderudstyr må ikke medbringes til Island.

Disse forholdsregler er nødvendige, da der ikke er nogen smitsomme dyresygdomme i Island. Hestene er ikke vaccineret og er derfor modtagelige for smitsomme stoffer der bringes til landet.
For yderligere information se: www.mast.is/en

Island rideferie ISLANDSREJSER

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - periode
Tilbydes
:
3. – 10. juni | 22. – 29. juni 2024
3. – 10. august |17. august. – 24. august 2024
Varighed: 8 dage/7 nætter (6 ridedage)

Rideture på islandske heste
Indkvartering
: 2 til 4-delte værelser i opredte senge

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - transport
Afhentning: Fra Reykjavik til hestefarmen tur/retur

Rideture på islandske heste med ISLANDSREJSER
Erfaring:
Øvede ryttere

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - minimumsalder
Minimumsalder: 16 år

Ridetur i Island på islandske heste mod øst - priser
Pr. voksen: kr. 20.000,- (juni) Kr. 20.175,- (august 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk 

 

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette Viberg - medejer af ISLANDSREJSER og FÆRØERNEREJSER Lotte Fisker - rejsekonsulent hos ISLANDSREJSER Pia Jørgensen - medarbejder hos ISLANDSREJSER
Det er oftest Mette, Lotte eller Pia, der tager telefonen, når du ringer. På kontoret er også Lars, der står for hjemmeside, årsmagasin, fotos mv.
ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk og danskejet rejsebureau
med kontor lidt nord for Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Island og Færøerne. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk